Facebook Pixel Πέρασε δύσκολα από την Περιβόλα...
Μπάσκετ
| 2016-04-04 19:54:00

Πέρασε δύσκολα από την Περιβόλα...

Πέρασε δύσκολα από την Περιβόλα...

Μετά την ήττα-σοκ από τη Χίμκι, ο Ολυμπιακός δεν είχε εύκολο έργο και στην Πάτρα κόντρα στον Απόλλωνα, παίρνοντας τη νίκη στο τέλος με 72-77

Ο Απόλλων Πατρών υποδέχτηκε τον πληγωμένο Ολυμπιακό στην Πάτρα, με σκοπό να φανεί όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικός κόντρα στους “ερυθρόλευκους”. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους δεν ήταν διατεθειμένοι να παίξουν “παιχνιδάκια”, αν και ανχώθηκαν στο τέλος, και πήραν την νίκη με σκορ 72-77.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με εύστοχο τρίποντο του Αγραβάνη. Οι πρώτοι πόντοι του Απόλλωνα ήρθαν από 1/2 βολές του Ντίλαρντ. Ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία του ματς σχετικά εύκολα και προηγήθηκε με 10 πόντους 4 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου. Το 13-19 του πρώτου δεκαλέπτου διαμορφώθηκε έπειτα από δίποντο του Γούντς για λογαρισμό του Απόλλωνα.

Στην δεύτερη περίοδο η κατάσταση δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός ήταν αγριεμένος και ουσιαστικά ο Απόλλωνας αποτελούσε το θύμα που έψαχναν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Οι γηπεδούχοι έχασαν την επαφή τους με το σκορ. Οι Όντομ, Μάντζαρης και Παπαπέτρου δημιουργούσαν αρκετά προβλήματα και το ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό μπροστά για 21 πόντους (27-48).

Στην επανάληψη ο Απόλλωνας μπήκε με σκοπό να μειώσει την διαφορά και πάτησε το παρκέ με θέληση και μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι του. Ο Ντίλαρντ σημείωσε τρίποντο και η διαφορά έπεσε στους 18. Ο Μάντζαρης την επανέφερε στους 20 και κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Μέιερ με δύο συνεχόμενα τρίποντα (41-55). Ο ρυθμός έπεσε στην συνέχεια, πράγμα το οποίο βόλευε τους γηπεδούχους, οι οποίοι κατάφεραν να ρίξουν την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό πόντων μετά από αρκετό χρονικό διάστημα. Η τρίτη περίοδος έληξε με το σκορ στο 55-64.

Η τέταρτη περίοδος είχε ένα κάποιο ενδιαφέρον, καθώς ο Απόλλωνας είχε δείξει διατεθειμένος να παλέψει το παιχνίδι. Η διαφορά κινούταν από του 8 μέχρι τους 12 πόντους, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί τον έλεγχο της αναμέτρησης. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, όμως, η κατάσταση άλλαξε. Ο Μέιερ συνέχιζε να προβληματίζει τους φιλοξενούμενος και κατόρθωσε να φτάσει την ομάδα του σε θέση βολής (65-70). Οι παίκτες του κόουτς Μέξα μείωσαν ακόμα περισσότερο στην συνέχεια πλησιάζοντας στους 3 πόντους. Τελικά η ολική επαναφορά δεν ολοκληρώθηκε και ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 72-77.

Οι διαιτητές: Παπαπέτρου – Γεωργιάδης – Χαλαμπάκης
Τα δεκάλεπτα: 13-19, 27-48, 55-64, 72-77

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags