Facebook Pixel Δέστε τον Ουίλιαμς!
| 2016-04-05 11:22:00

Δέστε τον Ουίλιαμς!

Δέστε τον Ουίλιαμς!

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον... Superman του Παναθηναϊκού που κάνει την διαφορά, το μάθημα πριν από τα πλέι οφ της Euroleague και λίγα λόγια για τον Νίκο Παππά.
 

Παναθηναϊκός παρουσίασε δύο πρόσωπα απέναντι στην ΑΕΚ που δεν... καιγόταν για το αποτέλεσμα από βαθμολογικής άποψης, ωστόσο βρήκε το κίνητρο για να παλέψει ως το τέλος με στόχο τη μεγάλη νίκη της χρονιάς.

Ας αρχίσουμε όμως από το σόου του Έλιοτ Ουίλιαμς. Ο... Superman του Παναθηναϊκού όχι μόνο δείχνει πως μπορεί να ευστοχήσει με όλους τους τρόπους, αλλά όταν του δίνεται η ευκαιρία... εκτελεί με ψυχρότητα, τιμωρώντας τις άμυνες των αντιπάλων του στα πιο κρίσιμα σημεία. Το είχε κάνει αλλά το έκανε ξανά, απέναντι στην ΑΕΚ και μετά το τέλος της αναμέτρησης αναφέρθηκε κι εκείνος στις επαφές του "τριφυλλιού" με τον εκπρόσωπο του για την παραμονή στον Παναθηναϊκό. Ο Ουίλιαμς αισθάνεται καλά στους "πράσινους" του αρέσει που είναι ηγέτης αλλά για την ώρα δεν έχει πάρει την απόφαση να πει το "ναι".

Είναι αλήθεια πως έχει το μυαλό του στο ΝΒΑ αλλά αν ικανοποιηθεί οικονομικά από την ομάδα του "τριφυλλιού" τότε είναι πιθανό να μείνει. Για να γίνει αυτό βέβαια, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει ν' ανέβει στα επίπεδα ενός συμβολαίου όπως του Καλάθη, άσχετα με τους όρους που μπορεί να υπάρξουν.

Όπως και να έχει αυτή, η διαπραγμάτευση δεν είναι εύκολη και δεν είναι το καλύτερο να γίνεται μέσα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις αλλά είναι επιβεβλημένη αυτή η κουβέντα αφού ο Ουίλιαμς δείχνει από την αρχή τι μπορεί να κάνει πάνω στο παρκέ. Πάντως, όλα δείχνουν πως δεν θα τελειώσει σύντομα εκτός αν προκύψει κάποια αλλαγή δεδομένων το επόμενο διάστημα, όπως έγινε τον Φεβρουάριο όπου ο Παναθηναϊκός έδειξε στην πράξη πόσο τον θέλει κάνοντας την υπέρβαση βάζοντας ένα... πολυβόλο στην μηχανή του.

Η σοβαρότητα κράτησε λίγο

Για να δούμε λίγο και το αγωνιστικό κομμάτι, μετά την πρόκριση του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ της Euroleague ήταν ερωτηματικό η αντίδραση του στο ματς με την ΑΕΚ κι εκεί οι "πράσινοι" τα πήγαν αρκετά καλά. Ήταν από την αρχή σοβαροί και συγκεντρωμένοι στην άμυνα και την επίθεση, με συνέπεια να επιβάλλουν από την αρχή τον ρυθμό τους, παρότι ο Τζέιμς Γκιστ είχε δύο φάουλ από τα πρώτα 2'37".

Ο Έλιοτ Ουίλιαμς ήταν ξανά απολαυστικός ενώ ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μπόρεσε να δει κάποια πράγματα. Αφού επανέφερε στην δράση τον Γιάνκοβιτς που δεν αγωνίστηκε κόντρα στην Τσεντεβίτα, είχε στην πρώτη πεντάδα και τον Βινς Χάντερ για πρώτη φορά. Μάλιστα όταν βγήκε εκτός ο Γκιστ λόγω των φάουλ, είδαμε τον Χάντερ και στη θέση "4" μαζί με τον Ραντούλιτσα.

Μετά το τέλος της πρώτης περιόδου όμως, γι' ακόμα ένα ματς οι "πράσινοι" χαλάρωσαν. Τη στιγμή που ο Τζόρτζεβιτς δοκίμαζε πράγματα, μοιράζοντας και τον χρόνο συμμετοχής, ο ρυθμός έπεφτε ενώ ο Παναθηναϊκός έκανε λάθη, με συνέπεια η αναμέτρηση να γίνει ξανά ντέρμπι. Τελικώς δεν το πλήρωσε ανεβάζοντας στροφές στα κρίσιμα, αλλά στη συνέντευξη Τύπου ο Τζόρτζεβιτς έδειξε πως έχει παράπονα από τους παίκτες του και άπαντες πρέπει να πάρουν το μάθημα τους ενόψει των πλέι οφ της Euroleague που ξεκινούν σε λίγες ημέρες.

Το μέλλον για Παππά

Επειδή πέρασαν κάποιες μέρες από τη συνέντευξη του Τζόρτζεβιτς στη ΝΟVA και ρωτάει πολύς κόσμος για το μέλλον, έχει αξία να σημειώσουμε κάποια πράγματα κυρίως συμπερασματικά καθώς δεν έχει γίνει κάτι που ν' αλλάζει τα δεδομένα. Επί της ουσίας o Σέρβος τεχνικός έλυσε έναν γρίφο που υπήρχε μέχρι τώρα αφού στα μέσα Φεβρουαρίου ο παίκτης ξεκίνησε το ειδικό πρόγραμμα αφού δεν ήταν έτοιμος, όπως ήταν η αρχική ενημέρωση της ομάδας πριν από το ματς με τον Κολοσσό στη Ρόδο κι έκτοτε... εξαφανίστηκε μέχρι να γίνουν οι δηλώσεις του Τζόρτζεβιτς.

Επίσης, άφησε ένα ερωτηματικό για την επόμενη σεζόν, χωρίς να το αναλύσει περαιτέρω, ωστόσο η τελευταία κουβέντα είναι πολύ μακρινή και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει από τώρα για όσα θα συμβούν το καλοκαίρι. Η απόφαση γι' αυτή την εξέλιξη όπως αποδείχτηκε είναι του Τζόρτζεβιτς, ο Παππάς συνεχίζει να προπονείται μόνος του (προφανώς μετά από τόσο καιρό έχει καλύψει το χαμένο έδαφος από αγωνιστικής πλευράς) και μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου αποτελεί μια επένδυση του Παναθηναϊκού.

Μετά την τοποθέτηση από την πλευρά του προπονητή έχουμε μια εικόνα κυρίως για το τι να περιμένουμε φέτος. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο, οπότε δεν χρειάζονται σενάρια, βιαστικά συμπεράσματα και ο χρόνος θα δείξει για όλα...

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags