Facebook Pixel "Oύτε μυστικά, ούτε μαγικά. Μόνο δουλειά"
| 2011-06-12 09:01:00

"Oύτε μυστικά, ούτε μαγικά. Μόνο δουλειά"

"Oύτε μυστικά, ούτε μαγικά. Μόνο δουλειά"

Ο Νικ Καλάθης αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά η συνέντευξη του στον "Τύπο της Κυριακής":

Πως αισθάνεσαι ως πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης;

"Όλα είναι ιδανικά. Είμαι περήφανος που είμαι σε αυτή την ομάδα. Τα συναισθήματα που έχω δεν μπορώ να τα περιγράψω με λόγια, γιατί είναι εκπληκτικό να τελειώνεις τη σεζόν έχοντας κατακτήσει την Ευρωλίγκα αλλά και το πρωτάθλημα. Περάσαμε πολλά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ήταν μία τρελή χρονιά που δεν θα την ξεχάσω ποτέ! Είχαμε δυσκολίες, αλλά το φινάλε μας βρίσκει απόλυτα ικανοποιημένους και ευτυχισμένους".

Όπως συνέβη με την Μπαρτσελόνα, έτσι και με τον Ολυμπιακό, χρειάστηκε να ανατρέψετε μειονέκτημα έδρας για να φτάσετε στο στόχο σας. Υπάρχει κάποια… μυστική συνταγή;

"Δεν υπάρχουν μυστικά ή… μαγικά. Υπάρχει δουλειά που βγαίνει στο παρκέ. Πριν από τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα, ελάχιστοι πίστευαν ότι μπορούσαμε να έχουμε πετυχημένη σεζόν, αλλά εκείνη η πρόκρισης μας έδειξε τον δρόμο. Οι τελικοί με τον Ολυμπιακό ήταν ιδιαίτεροι και δύσκολοι, αλλά γνωρίζαμε ότι αν εφαρμόζαμε τις οδηγίες τρων προπονητών μας, θα μπορούσαμε να πετύχουμε. Κι έτσι έγινε".

Πως ένιωσες όταν είδες στο ξεκίνημα του τέταρτου τελικού τον Δημήτρη Διαμαντίδη να αποχωρεί τραυματίας; Θεώρησες σε οποιαδήποτε στιγμή ότι εξαιτίας της απουσίας του αρχηγού δεν θα μπορούσατε να φτάσετε στο τέλος;

"Σίγουρα η σκηνή που τον είδαμε να αποχωρεί ήταν σοκαριστική. Ο Μήτσος είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Ο ηγέτης μας, αυτός που μπορεί να κάνει τα πάντα και το έδειξε φέτος. Όμως, κυρίως χάρη στους προπονητές μας, δεν επηρεαστήκαμε. Είχαμε αυτοπεποίθηση και δεν θέλαμε να αφήσουμε τίποτα να μας στερήσει τη νίκη και το πρωτάθλημα. Μπορώ να πω ότι στην πορεία η απουσία του έγινε έξτρα κίνητρο. Εξάλλου, συνέχεια ήταν όρθιος και μας εμψύχωνε, λέγοντάς μας ότι είμαστε καλύτεροι. Θέλαμε να νικήσουμε για να του αφιερώσουμε τη νίκη. Είμαι ευτυχισμένος που τα καταφέραμε".

Ο κ. Ομπράντοβιτς είπε μετά ότι έπαιξες σαν… Διαμαντίδης, ενώ παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκες για σχεδόν 42 λεπτά, δεν έδειξες καθόλου κουρασμένος…

"Από τη στιγμή που ο αρχηγός δεν έπαιζε, όλοι μας οφείλαμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να καλύψουμε το κενό του. Αυτό έκανα και εγώ από την πλευρά μου και ήθελα να τα δώσω όλα. Μέχρι το τέλος. Έως ότου παίρναμε τη νίκη. Σίγουρα είναι πολύ τιμητικό που ο κόουτς Ομπράντοβιτς είπε καλά λόγια για μένα. Μου έχει εμπιστοσύνη και το δείχνει συνέχεια. Είμαι πολύ τυχερός που έχω συμπαίκτη τον Διαμαντίδη γιατί μαθαίνω συνεχώς από αυτόν".

Άλλαξαν πολλά για σένα φέτος και ειδικά τους τελευταίους μήνες. Που οφείλεται η «εκτίναξη» του Νικ Καλάθη;

"Οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου είναι ο λόγος. Με έχουν βοηθήσει πολύ και με πολλούς τρόπους, μέσα κι έξω από το γήπεδο. Πέρυσι έμαθα πολλά, αλλά δεν κατάφερα να δείξω στο παρκέ αυτό που θα ήθελα. Από τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα απέκτησα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ και εγώ να βοηθώ την ομάδα να φτάνει σε νίκες και τίτλους. Θέλω να συνεχιστεί αυτό και στο μέλλον".

Έχοντας πλέον δύο χρόνια εμπειρίας στον Παναθηναϊκό, ποιο θεωρείς ότι είναι το στοιχείο που ξεχωρίζει αυτή την ομάδα και τη βοηθά να παραμένει στην κορυφή;

"Γίνεται εξαιρετική δουλειά. Όταν έχει την ευτυχία να σε καθοδηγεί ο κορυφαίος προπονητής στην Ευρώπη, όλα μπορούν να γίνουν πιο εύκολα για έναν παίκτη. Επίσης, το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εκπληκτικό. Είμαστε συμπαίκτες, αλλά πάνω από όλα είμαστε φίλοι και σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και κυρίως τους προπονητές μας, οι οποίοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να πετύχουμε".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags