Facebook Pixel Έπρεπε να απολυθεί στο ημίχρονο! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2016-05-06 22:45:00

Έπρεπε να απολυθεί στο ημίχρονο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Έπρεπε να απολυθεί στο ημίχρονο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μάκης Αγγελόπουλος έπρεπε να μιμηθεί τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ενώ όφειλε να αφήσει την ΑΕΚ χωρίς προπονητή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό...

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απέλυσε τον Σάσα Τζόρτζεβιτς αμέσως μετά το τέλος του τρίτου αγώνα με τη Λαμποράλ Κούτσα, ενοχλημένος από την εικόνα του Παναθηναϊκού, αλλά και από το αποτέλεσμα. Ο Μάκης Αγγελόπουλος όφειλε να είχε απολύσει στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό τον Γιούρι Ζντοβτς, καθώς ο Σλοβένος προπονητής καταδίκασε την ομάδα του σε ήττα.

Όταν στο 15΄ αποφάσισε να πλακωθεί με τον Τορίν Γκριν το σκορ ήταν 28-27. Το ημίχρονο έληξε με 44-29, με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν ένα καλάθι με φόλοου κάρφωμα του Κάρτερ. Όπως αντιλαμβάνεστε χάθηκε το… μυαλό των παικτών της ΑΕΚ, βλέποντας τον πάγκο τους να γίνεται ροντέο.

Σα να μην έφτανε αυτό, με τη λήξη του ημιχρόνου ο Ζντοβτς χρεώθηκε με τεχνική ποινή, την οποία εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι "ερυθρόλευκοι", με τον Σπανούλη να πετυχαίνει τη βολή και τον Αγραβάνη να βάζει τρίποντο (48-29). Λεπτομέρεια: Κανονικά θα είχε η ΑΕΚ την κατοχή, όμως με την τεχνική ποινή άλλαξε χέρια η μπάλα.

Ένας προπονητής οφείλει να δείχνει μεγαλύτερη ψυχραιμία. Το βίντεο είναι αψευδής μάρτυρας ότι ο Ζντοβτς έχασε κάθε έλεγχο, κάτι που δεν κάνει για πρώτη φορά, αφού και στην Τρίπολη (9 Ιανουαρίου) ο Σλοβένος είχε απωθήσει τον Ντι Τζέι Κούπερ, την ώρα που τον έστειλε στ΄ αποδυτήρια.

Το δις εξαμαρτείν λένε πως δεν είναι πράξη σοφού ανθρώπου. Ο Ζντοβτς μοιάζει να χάνει συχνά τον έλεγχο, να μην μπορεί να διαχειριστεί ακόμα και τις… κακές στιγμές των παικτών του. Το χειρότερο είναι πως απόψε έμοιαζε να έχει μια ευκαιρία, απέναντι σ΄ έναν νωθρό Ολυμπιακό, σ΄ έναν στατικό Ολυμπιακό, που υπό διαφορετικές συνθήκες ίσως και να έμπλεκε σε περιπέτειες.

Οι "ερυθρόλευκοι" είναι καλύτεροι από την ΑΕΚ. Αυτό δεν περιμέναμε τους ημιτελικούς για να το ανακαλύψουμε. Σε σειρά αγώνων ο καλύτερος κερδίζει, όμως απόψε έτσι όπως πήγαινε το ματς για 15 λεπτά, "μύριζε" ανατροπή. Ας είναι καλά ο Γιούρι, που κατέστρεψε κάθε ελπίδα της ομάδας του. Γιατί αν δώσεις στον Ολυμπιακό μια ευκαιρία, είσαι χαμένος από χέρι.

Στον άλλο ημιτελικό ο Δημήτρης Πρίφτης έμοιαζε να μην κυνηγά το παιχνίδι. Η απουσία του Ξανθόπουλου, το γεγονός ότι οι παίκτες του Άρη δεν έχουν εμπειρία σε αγώνα μέρα παρά μέρα, φαίνεται πως έγειραν την πλάστιγγα όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και ψυχολογικά.

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, αλλάζει μέρα με τη μέρα το παιχνίδι του, παίζει μπάσκετ με μυαλό κι όχι με ένστικτο, ακολουθεί τις εντολές του προπονητή του. Βεβαίως, απέχει από αυτό που θα ήθελε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Συνολικά, μετά το 2-0 μοιάζει μέχρι και απίθανο να ανατραπεί η κατάσταση, παρότι το μπάσκετ είναι άθλημα ανατροπών. Οι δύο "αιώνιοι" πάνε φουλ για τελικό, με ή χωρίς σκούπα…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags