Facebook Pixel Γιώργος Πρίντεζης: Ο "κάγκουρας", το Φιατάκι και ο πατέρας
| 2016-06-10 15:28:00

Γιώργος Πρίντεζης: Ο "κάγκουρας", το Φιατάκι και ο πατέρας

Γιώργος Πρίντεζης: Ο "κάγκουρας", το Φιατάκι και ο πατέρας

Η δόξα, τα πλούτη και η αναγνώριση που δικαίως χαίρει δεν έχουν αλλάξει στο ελάχιστο τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος αποτελεί πρότυπο εντός κι εκτός των τεσσάρων γραμμών.
 

Λίγα είναι τα πράγματα που δεν έχουν ειπωθεί ή γραφτεί για την αγωνιστική αξία του. Μα την ίδια στιγμή, είναι εξίσου σημαντικό να σταθεί κανείς στην προσωπικότητα του και στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τα πράγματα. Ο Γιώργος Πρίντεζης δεν είναι απλά το καλύτερο «τεσσάρι» της Ευρώπης, αλλά ένας ολοκληρωμένος χαρακτήρας που δεν παρασύρεται από την ένταση των στιγμών. Είτε των πιο χαρούμενων είτε και των πιο θλιβερών…

Ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού όσο προβεβλημένος είναι για τα (αν μη τι άλλο) εντυπωσιακά κατορθώματα του εντός των τεσσάρων γραμμών, άλλο τόσο προσγειωμένος είναι έξω από αυτές. Ο ίδιος σε μια παλιότερη συνέντευξη του είχε δηλώσει πως πιτσιρικάς ήταν λίγο «κάγκουρας», πλην όμως οποιοσδήποτε άλλος με την δική του επιτυχία (σε όλα τα επίπεδα) θα είχε… απογειωθεί από το «καβάλημα».
Ίδιοι φίλοι, ίδιες συνήθειες

Με τον Πρίντεζη συμβαίνει το τελείως αντίθετο. Κι αυτό μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν όσοι βρίσκονται γύρω του και (κυρίως) οι φίλοι από την παιδική του ηλικία. Διότι σε αντίθεση με ότι συνηθίζεται (και ως ένα μεγάλο βαθμό είναι λογικό) στην ζωή, όχι μόνο δεν τους «ξέχασε» για να προτιμήσει τους καινούριους που προέκυψαν προϊούσης της επαγγελματικής του εξέλιξης, αλλά εξακολουθεί να κάνει μαζί τους τα ίδια πράγματα.

Φερ' ειπείν, ενώ κάλλιστα μπορεί να μείνει σε οποιοδήποτε πολυτελές κατάλυμα του κόσμου, ο άσος του Ολυμπιακού πηγαίνει διακοπές με τους φίλους του από τον Άγιο Δημήτριο, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Όπως κάναμε οι περισσότεροι με την παρέα μας…

Στην διάρκεια της σεζόν, μπορεί να φάει σε ένα συνηθισμένο «κουτούκι» στην περιοχή στην οποία μεγάλωσε και να τραγουδήσει ή να παίξει μπουζούκι, για το κέφι του. Μπορεί να τον έχουμε δει κάποιες φορές σε ανάλογη σκηνή με τους συμπαίκτες του σε επινίκιο γλέντι, αλλά είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με αυτές που το έχει κάνει με την παρέα του.

Στην εποχή μας είναι δύσκολο ως αδύνατο να διατηρήσει κανείς την ιδιωτικότητα του. Πολλώ δε μάλλον όταν είναι ένας από τους πιο πετυχημένους και αναγνωρίσιμους αθλητές της χώρας.

ΤΟ FIAT UNO

Ο Πρίντεζης το έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό κι επαναλαμβάνουμε πως οι στιγμές που τον έχει δει κάποιος σε ένα κουτσομπολίστικο περιοδικό ή σε μια ιστοσελίδα, είναι ελάχιστες, μπροστά σε αυτές που θα τον βλέπαμε, αν ο χαρακτήρας του δεν ήταν τόσο συγκροτημένος.

Ακόμα και την εποχή που ήταν πιτσιρικάς και κινδύνευε να χαρακτηρισθεί «χαμένο ταλέντο», φρόντιζε να μην ξεφεύγει. Θα πήγαινε στην Μύκονο, γιατί ήταν δίπλα από την αγαπημένη του Σύρο, μαζί με τον (τότε συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό) Παναγιώτη Κατράνα και απλά θα απολάμβανε την ομορφιά του νησιού. Δεν θα κυκλοφορούσε με τα ρούχα του Ολυμπιακού για να καταλάβουν όλοι ότι είναι ο ταλαντούχος παίκτης που αγωνίζεται σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας. Μόνο το… ευμεγέθες κόκκινο τζιπ με την τροχαλία που είχε, θα τον «πρόδιδε», αλλά ένα παλικάρι με το μέγεθος του ήταν (και είναι) εξ’ ορισμού δύσκολο να κυκλοφορεί με… FIAT Uno.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΡΟΥΤΙΝΑ

Ο Πρίντεζης δεν διαφημίζει καν την δουλειά που κάνει το καλοκαίρια για να μένει σε φόρμα. Αν στην Αμερική το γεγονός αυτό αποτελεί ρουτίνα για τους παίκτες του ΝΒΑ, στην Ευρώπη δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο, πολύ απλά γιατί το πρόγραμμα δεν το επιτρέπει. Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, το 60% των παικτών τελειώνει τις υποχρεώσεις του τον Απρίλιο κι έχει πέντε μήνες για να συνδυάσει ξεκούραση και ατομική βελτίωση.

Στην Ελλάδα ο «ερυθρόλευκος» φόργουορντ κάθε χρόνο τελειώνει στα μέσα Ιούνιου και έχει σκάρτο ενάμιση μήνα για να ξεκουραστεί. Από το καλοκαίρι του 2011, όμως, όταν δεν κλήθηκε καν για την προετοιμασία της Εθνικής, «τρελάθηκε». Ήξερε ότι δικαιολογημένα δεν είχε βρεθεί στο προσκλητήριο του Ηλία Ζούρου και παράλληλα είχε καταλάβει ότι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν τρελαινόταν για την παραμονή του στον Ολυμπιακό, στον οποίο είχε επιστρέψει μεσούσης της περιόδου 2010-11, μετά το άδοξο τέλος της θητείας του στην Μάλαγα.

Αφού συμφώνησε μέσα σε πέντε λεπτά με τους αδελφούς Αγγελόπουλους σε μονοετές συμβόλαιο με τις… μίνιμουμ αποδοχές, έβαλε μπρος το σχέδιο επιστροφής του στο προσκήνιο. Δούλεψε Ιούλιο και Αύγουστο τόσο για να βελτιώσει το κορμί του, όσο και σε τεχνικά στοιχεία και η «εκτόξευση» του ήταν (αν μη τι άλλο) εντυπωσιακή.

Έκτοτε ο … πυραυλοκίνητος Πρίντεζης, φροντίζει στις διακοπές του να έχει μια μπάλα και ένα πρόγραμμα ασκήσεων από τον γυμναστή Ανδρέα Γκατζούλη. Σίγουρα ο σωματότυπος του είναι εκ φύσεως καλός, αλλά για να έχεις 8% λίπος «κουβαλώντας» 108 κιλά, πρέπει κιόλας να δουλεύεις πολύ σκληρά.

ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Γι’ αυτό, άλλωστε, οι Σπερς φρόντισαν από την προετοιμασία του Ολυμπιακού πέρσι στην Ιταλία, να του καταστήσουν σαφές πως αν ενδιαφέρεται να κάνει το άλμα, οι ίδιοι ενδιαφέρονται και με το παραπάνω. Ο λόγος που τα στελέχη του κορυφαίου οργανισμού του ΝΒΑ ήρθαν τουλάχιστον πέντε φορές μέσα στην σεζόν δεν ήταν μόνο για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του Νίκολα Μιλουτίνοφ, αλλά και για να διατηρούν επαφή με τον «Πριντ». Ο ίδιος ασφαλώς κολακεύτηκε, αλλά και πάλι ακολούθησε την οδό που ελάχιστοι θα επέλεγαν. Δεν έκανε το παραμικρό για να προβάλλει ή να εκμεταλλευθεί προς το συμφέρον του αυτό το ενδιαφέρον. Κι όταν μετά το τέλος του πρωταθλήματος, τον ρωτήσαμε τι θα έκανε σε περίπτωση επίσημης πρότασης, η απάντηση του ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής. «Θα μάζευα τους φίλους μου και θα γελάγαμε όλοι μαζί».

Το σίγουρο είναι πως ο πατέρας του ο Ιωσήφ έχει κάθε λόγο να τον κοιτάζει από ψηλά και να χαμογελάει. Μπορεί να νικήθηκε νωρίς και γρήγορα από την καταραμένη αρρώστια δίχως να έχει καπνίσει ένα τσιγάρο στην ζωή του, αλλά με έναν τέτοιο γιο είναι βέβαιο ότι έφυγε πλήρης υπερηφάνειας…

ΥΓ: Ακόμα κι ο τρόπος με τον οποίο χειρίσθηκε το θέμα της αρρώστιας του πατέρα του, μαρτυράει την σπανιότητα του χαρακτήρα του. Περισσότερα δεν μπορούμε και δεν πρέπει να γράψουμε…

ΥΓ2: Ακόμα κι όταν ένας προπονητής τον… ξεμονάχιασε και λίγο έλειψε να τον «εξαφανίσει», πάλι δεν είπε τίποτα. Ενώ αν αποκάλυπτε τι είχε συμβεί, η πιάτσα του μπάσκετ, θα καταλάβαινε αμέσως ότι έλεγε την αλήθεια...

Πηγή: Contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags