Facebook Pixel Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ, καουμπόη!
| 2011-06-16 08:23:00

Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ, καουμπόη!

Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ, καουμπόη!

Ο Γιώργος Γαβριλάκης γράφει για την επόμενη χρονιά των Ντάλας Μάβερικς και τις κινήσεις που πρέπει να κάνει η ομάδα, ώστε να καταφέρει να μείνει στην κορυφή του ΝΒΑ.

Aναλυτικά το άρθρο του:

Είναι ένα από τα αηδιαστικά κλισέ. Είναι όμως μία μεγάλη (ενδεχομένως, επίσης αηδιαστική) πραγματικότητα: «Το να φθάσεις στην κορυφή είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να κρατηθείς εκεί». Αγνωστο ποιος το είπε πρώτος, αλλά και αδιάφορο, αφού το θέμα είναι ότι ισχύει. Παντού και πάντα! Το σημαντικό δεν είναι ο... προς το παρόν πρώτος να επιβεβαιώσει το «θεώρημα», αλλά να αντιλαμβάνεται την ύπαρξή του. Οι Ντάλας Μάβερικς μάλλον γνωρίζουν καλά πως το μισό ΝΒΑ τη νέα σεζόν θα θελήσει να τους γκρεμίσει από την κορυφή και θα υπάρξουν ομάδες που θα έχουν πάρα πολλές πιθανότητες να τα καταφέρουν. Είτε εύκολα, είτε πιο εύκολα απ’ ότι φαντάζεστε...

Οπότε χρειάζεται οι φετινοί πρωταθλητές να... ενεργοποιηθούν. Πρώτη κίνηση: Κάποιος να κλείσει το στόμα του Μαρκ Κιούμπαν (πρόεδρος). Είναι φοβερός τύπος, έχει πλάκα, λέει τις μεγαλύτερες ατάκες, αλλά για καλό των Μαβς πρέπει να το «κόψει». Διότι, παρασύρεται και κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το που μπορεί να καταλήξει...

Οι επόμενες κινήσεις αφορούν αγωνιστικά ζητήματα και ξεκινάμε από τρεις επιβεβλημένες ανανεώσεις. Τα συμβόλαια των Ταϊσον Τσάντλερ και JJ Μπαρέα τελειώνουν και δεν πρέπει κανένας από τους δύο να αποχαιρετήσουν. Βέβαια, τα πρώτα δείγματα δείχνουν πως δεν υπάρχει καν διάθεση για... μετακομίσεις από κανέναν. Επίσης, υπάρχει και ένα τρίτο πολύ σημαντικό συμβόλαιο που τελειώνει. Ο Κάρον Μπάτλερ παραλίγο να ξεχαστεί. Εχασε σχεδόν όλη τη σεζόν λόγω τραυματισμού, αλλά είναι ο βασικός σμολ φόργουορντ και ο δεύτερος σκόρερ -μετά τον Ντιρκ Νοβίτζκι. Για τον Γερμανό δεν χρειάζεται αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα-ανάλυση, γιατί ήταν είναι και ΠΡΕΠΕΙ να συνεχίσει να είναι το απόλυτο αφεντικό της ομάδας.

Υπάρχουν άλλοι δύο free agents. Ο ΝτεΣον Στίβενσον και ο Πέτζα Στογιάκοβιτς. Δεν υπάρχει όμως, ιδιαίτερος λόγος να επικεντρωθούν πάνω τους. Ο πρώτος έβαλε αρκετά σουτ και έπαιξε καλές άμυνες και ο δεύτερος ηταν απαρατήρητος στους τελικούς αλλά σημαντικός στη σειρά με τους Λέικερς (τελικοί Δύσης: 4-0). «Στίβενσον» όμως, υπάρχουν πολλοί και με τον Μπάτλερ διαθέσιμο και τον Σον Μάριον μπακ-απ του, δύσκολα βρίσκει κανείς λόγο να σπαταλήθουν καμιά 4άρα εκατομμύρια δολάρια για πάρτη του. Ο Πέτζα είναι 34άρων, έχει φτιάξει μία «τρελή» περιουσία (φέτος πήρε 15 εκατ. δολάρια), αλλά αν θέλει να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ μάλλον θα πρέπει να βολευτεί με ένα... μικρό –που λέει ο λόγος μικρό- συμβόλαιο ενός εκατομμυρίου. Οι Μάβερικς δεν έχουν σκοπό να σπαταλήσουν πολλά λεφτά για παίκτες που δεν κρίνεται απαραίτητο και αυτό γιατί το καλοκαίρι του 2012 μένουν ελεύθεροι δύο φοβεροί πόιντ γκαρντ. Ο Ντερόν Ουίλιαμς και ο Κρις Πολ. Με τον Νοβίτζκι τότε... γέρο και τον Τζέισον Κιντ προπάππου, αν θέλουν να είναι ανταγωνιστικοί –αν όχι πρωταγωνιστές- θα πρέπει τον έναν να τον αποκτήσουν.

Συνεχίζουμε όμως, με τα ποιο άμεσα και σκεπτόμενοι πως έχουμε βάση με τον Νοβίτζκι και φυσικά τον Τζέισον Τέρι. Με τον Κιντ για έναν ακόμα χρόνο, τον Μπάτλερ έτοιμο, τον Μάριον βοηθό του, και τους Τσάντλερ, Μπαρέα με νέα συμβόλαια. Τι λείπει;

Λείπει ένας που θα κάνει τον Κιντ να αισθάνεται πιο άνετα και να ξεκουράζεται πολύ περισσότερο. Αυτός όμως, ο... ένας θα πρέπει να είναι περισσότερο σκόρερ, απ’ ότι ο 38χρονος, θα πρέπει να είναι ταχύτατος και κυρίως καλός μακρινός σουτέρ για να συμπληρώνει τον Τέρι στην περιφέρεια. Βρέθηκε και αυτός και ονομάζεται Ααρον Μπρουκς. Θεωρείται απίθανο να μείνει στο Φοίνιξ. Είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (αρκεί ομάδα να του προσφέρει πάνω από 2,9 εκατ. Και οι Σανς να μην ισοφαρίσουν την προσφορά) και αν αναλογιστούμε πως το Ντάλας ξεφορτώνεται ένα τεράστιο συμβόλαιο (αυτό του Στογιάκοβιτς) μπορεί να του δώσει όσα λεφτά χρειάζεται. Αλλωστε, μόνο ο Ντιρκ παίρνει πάνω από 15 εκατομμύρια (19 για την ακρίβεια) και ο Τέρι πάνω από 10 (11,4 στον αριθμό).

Το εντυπωσιακό αν φθάσουν οι Τεξανοί σε αυτό το σημείο και το μόνο «κενό» θα είναι οι τελευταίες θέσεις του ρόστερ τότε εκεί υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και προοπτική. Ο Ρόντι Μπομπουά (επίσης τραυματίας φέτος) έχει πολύ μέλλον, ο Ντομινίκ Τζόουνς δεν είχε ρόλο, αλλά θεωρείται μεγάλο ταλέντο, ο Κόρεϊ Μπρούερ είναι ο αντι-Στίβενσον και ο Μπρένταν Χέιγουντ ένας αξιόπιστος ψηλός.

Ετσι ναι! Μπορεί το Ντάλας να κατακτήσει κι άλλο πρωτάθλημα και ο Κιούμπαν να συνεχίσει να βγάζει... γλώσσα!

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags