Facebook Pixel Σκουντής: Η Εθνική ξεπερνά τα στερεότυπά της!
| 2016-07-05 15:52:00

Σκουντής: Η Εθνική ξεπερνά τα στερεότυπά της!

Σκουντής: Η Εθνική ξεπερνά τα στερεότυπά της!

To παλιό και καθιερωμένο έθιμο ήθελε τους παίκτες που ντεμπουτάρουν στις ομάδες τους -και δη στην Εθνική- να τρώνε ένα μεγαλοπρεπές μπουγέλο στα αποδυτήρια από τους παλιούς. Γράφει ο Βασίλης Σκουντής 

Αλλά φαίνεται ότι επειδή χθες στο «PalaOlimpico» του Τορίνο, το μπουγέλωμα στους έξι πρωτάρηδες κρίθηκε κομματάκι ακριβό, γι' αυτό ο Γιάννης Μπουρούσης διάλεξε έναν άλλον τρόπο να καλωσορίσει έναν εξ αυτών στις μεγάλες μπίζνες

Την ώρα λοιπόν που οι Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε δηλώσεις στη μικτή ζώνη, ο αρχηγός της Εθνικής πέρασε από πίσω του και του έριξε μια ξεγυρισμένη σφαλιάρα που ήταν όλη δική του!

Δεν θυμάμαι εάν μια ανάλογη καρπαζιά είχε ρίξει και ο Παναγιώτης Γιαννάκης στον Αργύρη Παπαπέτρου όταν ο μπαμπάς του νυν φόργουορντ του Ολυμπιακού, ο Αργύρης, έκανε το δικό του ντεμπούτο με τη φανέλα της Εθνικής (στις 19 Μαΐου του 1984, πάλι σε αγώνα του προολυμπιακού τουρνουά, με αντίπαλο τη Δυτική Γερμανία στο Παρίσι), αλλά σίγουρα ότι Ιωάννης θα 'χει να θυμάται αυτό το ιστορικό το καλωσόρισμα του Μπουρούση σε όλη του τη ζωή!

Τα παιδία παίζει λοιπόν, όχι μονάχα στη μικτή ζώνη, αλλά και πάνω στο παρκέ. Στην πρεμιέρα αυτής της 13ης απόπειρας της να περάσει από τη δοκιμασία ενός προολυμπιακού τουρνουά, η ελληνική ομάδα είχε μια δουλειά που φρόντισε να την κάνει εύκολη και να την αρχειοθετήσει με ομαλό τρόπο, χωρίς παλινωδίες και περιπέτειες.

Ο τρόπος δεν ήταν μόνο ομαλός, αλλά και πολύ ελκυστικός, συν το γεγονός ότι η Εθνική παρουσίασε για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα τα καινά δαιμόνια που εισήγαγε στο παιχνίδι της, με άξονες τα αθλητικά προσόντα, την ενέργεια και τον ενθουσιασμό. Το αποτέλεσμα; Πέρα από την άνετη επικράτηση επί του Ιράν, η ελληνική ομάδα έγραψε στο τεφτέρι της μερικά πολύ εντυπωσιακά νούμερα που τεκμηριώνουν (με διευθύνσεις και ονόματα, όπως λέμε) την καινούργια αγωνιστική ταυτότητά της.

Ποια είναι αυτά τα στοιχεία, πάνω στα οποία πέφτει αμέσως το μάτι; Οι 21 ασίστ δεν συνιστούν είδηση, καθότι η δημιουργία βρίσκεται στο ελληνικό μπασκετικό DNA, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τα 17 κλεψίματα, τις επτά τάπες και τα 27 λάθη στα οποία εξανάγκασαν τους Ιρανούς.

Σύμφωνοι, η δυναμικότητα των τρις πρωταθλητών Ασίας δεν αποτελεί ασφαλές κριτήριο, ωστόσο η Εθνική φανέρωσε τη νέα και μάλιστα διαφορετική φυσιογνωμία που διαμορφώνει στο παιχνίδι της και χθες εκτός από αποτελεσματικά υπήρξαν και θελκτικά.

Η ενέργεια που εξέπεμπαν όλοι οι παίκτες και η έντονη επιθυμία τους να κυνηγήσουν κάθε φάση, να βουτήξουν στο παρκέ και να μην επιτρέψουν στους Πέρσες να σκοράρουν εύκολα πιστώνονται στα πολύ θετικά και συνάμα ελπιδοφόρα συμπεράσματα αυτής της πρώτης δοκιμασίας. Εάν η Εθνική συνεχίσει το ίδιο βιολί και καταφέρει να παγιώσει αυτά τα νεοφανή αγωνιστικά χαρακτηριστικά της, τότε προφανώς θα έχει κάνει ένα βήμα όχι μόνο προς το Ρίο ντε Τζανέιρο, που είναι ο άμεσος προορισμός της, αλλά και προς το μέλλον της!

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags