18/06/11 - 00:45

Οι ασάφειες και οι (άμεσες) συνέπειες…

Ο Θανάσης Ασπρούλιας "κρούει" τον κώδωνα του κινδύνου γράφοντας για το τοπίο αβεβαιότητας μου επικρατεί στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφορικά με το πρόσφατο ζήτημα της παραχώρησης της ομάδας.

Οι ασάφειες και οι (άμεσες) συνέπειες…
51.365views 0shares

Μέχρι πριν από λίγες ώρες αισθανόμουν την υποψία των φίλων του Παναθηναϊκού πως η ιστορία της αγοραπωλησίας της ΚΑΕ θα εισάγει τον κόσμο σε μία περίοδο βαθιάς ανησυχίας και περισυλλογής σχετικά με το μέλλον της κορυφαίας ομάδας της Ευρώπης.

Πλέον δεν είναι υποψία, αλλά βαθιά και αδιαπραγμάτευτη σιγουριά. Οι τοποθετήσεις του υιού του Παύλου Γιαννακόπουλου στον Sentra 103.3 έβαλαν ακόμα ένα λιθαράκι στην παραφιλολογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες, η οποία πλέον αποκτά διαστάσεις απολύτως πραγματικής κατάστασης.

Για να μην αναλύουμε μία κατάσταση η οποία θα επιβεβαιωθεί ή θα διαψευστεί εν ευθέτω χρόνο, προτιμώ να παραμείνω στην δική μου πραγματικότητα και να κρούσω ένα καμπανάκι για όποιον θέλει να το ακούσει. Μετά από τόσα χρόνια ανεκτίμητης προσφοράς στον Παναθηναϊκό, μετά από τα τσουβάλια των χρημάτων που έχουν ξοδέψει για να τον αναδείξουν ως μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έχουν δικαίωμα να κάνουν ό,τι επιθυμούν. Να μείνουν, να φύγουν, να πουλήσουν, να αποχωρήσουν...

Θεωρώ όμως, αδιανόητο να έχουν πάρει οποιαδήποτε απόφαση, την οποία θα χειροκροτήσουμε (όποια κι αν είναι αυτή) και να μεθοδεύουν την αποχώρηση με τέτοιο τρόπο. Αν θέλετε, κατά τη γνώμη μου, με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Με έναν τρόπο ρίχνει την ομάδα σε ένα καθεστώς πλήρους αβεβαιότητας, αγωνίας και προβληματισμού για το μέλλον.

Αυτή την ώρα που γράφονται τούτες οι λέξεις, το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ο Παναθηναϊκός παραχωρείται... Ή πωλείται... Ελάχιστη σημασία έχει... Δε γνωρίζουμε όμως, αν υπάρχει χρονικός ορίζοντας αναμονής, δεν ξέρουμε ποιος είναι ο αγοραστής και ποιο είναι το πλάνο.

Τη στιγμή που ο Ζοτς είναι εν αναμονή για να ακούσει τα πλάνα για τη νέα σεζόν ώστε να καταστρώσει τα σχέδιά του, ο Φώτσης πολιορκείται από ...ολόκληρη την Ευρώπη και η υπόλοιπη ομάδα έχει φτύσει αίμα και ιδρώτα για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, η τοποθέτηση ήταν... "Ρωτήστε τον Παύλο Γιαννακόπουλο τι θα κάνει με την ομάδα" και "Δεν υπάρχει αγοραστής κι ελπίζω να βρεθεί διότι ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιο μέγεθος".

Η πλήρης ασάφεια, που αν μη τι άλλο προκαλεί ανησυχία, πολλώ δε περισσότερο από τη στιγμή που οι ημέρες περνούν και ο Ομπράντοβιτς δεν έχει ενημερωθεί για τίποτα σχετικά με τα οικονομικά της νέας σεζόν, ενώ η μόνιμη απάντηση στο Φώτση, στις αλλεπάλληλες οχλήσεις, είναι... "Περίμενε... Κάνε υπομονή".

Δε θα μπω στη διαδικασία να αναλύσω αυτά που ειπώθηκαν στο ραδιόφωνο, ούτε τα περί του ΝΒΑ και της προοπτικής επέκτασής του στην Ευρώπη...

Απορώ όμως, πως γίνεται ένας άκρως επιτυχημένος επιχειρηματίας....

1. Να ισχυρίζεται ότι σε έναν αμερικάνικο μεσιτικό κολοσσό, επέλεξε να στείλει τους συνεργάτες του να μιλήσουν και δεν πήγε ο ίδιος, παρά μόνο, επικοινώνησε μέσω τηλεφώνου... Παρότι στην αρχική δημοσίευση του θέματος, έγινε αναφορά, όχι μόνο σε κατ΄ιδίαν συνάντηση, αλλά στην εκδήλωση ενδιαφέροντος ήδη από Αμερικάνους επιχειρηματίες...

2. Να πιστεύει και να το δηλώνει, ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει επιχειρηματίας - επενδυτής που θα θελήσει να αγοράσει/πάρει τον Παναθηναϊκό, μία ομάδα χωρίς τον παραμικρό οικονομικό πρόβλημα, η οποία όμως είναι εδώ και 25 χρόνια ζημιογόνος με απίστευτα εκατομμύρια ετησίως. Και τελικά πόσο μεγάλο μέγεθος αποτελεί η ευρωπαϊκή αγορά του μπάσκετ και ιδιαίτερα η Ελλάδα για Αμερικάνο επενδυτή; Αλλά αυτά τα έχει απαντήσει και ο Γκαλατιότο.

3. Να μην δίνει καμία απάντηση για τη λειτουργία της ομάδας στο παρόν, επικαλούμενος τον Παύλο Γιαννακόπουλο... "Ρωτήστε αυτόν!"
4. Να μην αντιλαμβάνεται ότι με τις τόσο ασαφείς απαντήσεις δημιουργείται κλίμα αποσταθεροποίησης, που μπορεί να μην έχει άμεσες συνέπειες, αλλά μπορεί κάλλιστα να προκαλέσει π.χ. Την αποχώρηση του Φώτση, ή τον εκνευρισμό, ή ακόμα και ξενέρωμα του Ομπράντοβιτς...

Οχι, η οικογένεια Γιαννακόπουλου δεν έχει κατά νου να προκαλέσει χάος στον Παναθηναϊκό, ωστόσο, οι χειρισμοί και η επανάληψη της απόφασης αποχώρησης, χωρίς να υπάρχει κάτι δεδομένο στην αγορά είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να απόσυντονιστεί και να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης.

Τέλος πάντων... Αυτοί ξέρουν... Η ουσία είναι ότι η ραδιοφωνική συνέντευξη δεν είχε σκοπό να προκαλέσει χάος... Δεν είχε σκοπό να προκαλέσει χάος... Δεν είχε σκοπό να προκαλέσει χάος!

Πηγή: leoforos.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ