Facebook Pixel "Δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες για να πάω στον Ολυμπιακό"
| 2016-08-04 19:13:00

"Δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες για να πάω στον Ολυμπιακό"

"Δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες για να πάω στον Ολυμπιακό"

Ποιος διεθνής Έλληνας μπασκεετμπολίστας μίλησε και εξήγησε για ποιον λόγο δεν πήγε φέτος στους ερυθρόλευκους;

Για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό και την Τενερίφη, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 και τον Τόλη Κοτζιά ο Γιώργος Μπόγρης. Ο 27χρονος σέντερ αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και τον περιορισμένο ρόλο που θα είχε, την αποτυχία της Εθνικής στο Προολυμπιακό τουρνουά αλλά και τους Μπουρούση, Καλάθη, Γιάνκοβιτς και Μπαρτζώκα.

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 και τον Τόλη Κοτζιά

«Είναι μεγάλη υπόθεση ότι κάθε χρονιά κάνω ένα βήμα μπροστά. Είμαι χαρούμενος που θα παίξω σε μια ομάδα φιλόδοξη, που έχει παρόμοιους στόχους με τους δικούς μου. Μέρα με τη μέρα να γινόμαστε καλύτεροι και να μεγαλώνουμε», είπε αρχικά για την μεταγραφή του στην Τενερίφη.

Για τους στόχους της ομάδας: «Στόχος μας είναι το Κύπελλο και η οκτάδα του πρωταθλήματος. Φέτος, παίζουμε επίσης για πρώτη φορά στην Ευρώπη, στο FIBA Champions League και θέλουμε να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Έχουμε έναν ωραίο όμιλο, είναι πρόσκληση να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Για τον Φραν Βάσκεθ με τον οποίο θα είναι συμπαίκτες: «Μπορώ να μάθω πολλά από αυτόν, παίζουμε στην ίδια θέση, ταιριάζει το παιχνίδι μας. Θα δώσουμε ο ένας στον άλλον ποιοτικές ανάσες».

Για τα σενάρια που υπήρχαν για τον Ολυμπιακό: «Άμα είναι να γίνει ο γάμος θα γίνει κάποια στιγμή. Θέλω να γυρίσω κάποια στιγμή πίσω στην Ελλάδα. Στον Ολυμπιακό δεν υπήρχαν οι συνθήκες που θα ήθελα θα είχα περιορισμένο χρόνο. Δεν ήταν κάτι επίσημο, όμως, γι’ αυτό δεν προέκυψε και κάτι. Θα ήθελα να φορέσω τη φανέλα είτε του Ολυμπιακού, είτε του Παναθηναϊκού.

Στον Ολυμπιακό ο ρόλος ήταν πολύ μειωμένος, δεν έψαχνα αυτό. Τα τελευταία 4 χρόνια παίζω πάνω από 20 λεπτά, στις ομάδες μου ήμουν βασικός. Σίγουρα λόγω των πολλών παιχνιδιών της φετινής σεζόν, θα είχα ευκαιρίες στον Ολυμπιακό. Αλλά αν δεν της είχα, θα πήγαινα πολύ πίσω. Δεν είμαι 20 χρόνων και θέλω να έχω έναν σημαντικό ρόλο. Θέλω να έχω ρόλο και να μην είμαι συμπληρωματικός. Στην Ισπανία σέβονται και τον Ευρωπαίο και τον Ισπανό, σε αντίθεση με την Ελλάδα που πλέον θα παίζουν 6 Αμερικανοί».

Για το αν υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα και το νέο κανονισμό με τους 6 Αμερικανούς: «Δεν νομίζω ότι η νέα γενιά της Ισπανίας είναι καλύτερη από αυτή της Ελλάδας. Η… στροφή στους Αμερικανούς δεν θα βοηθήσει το πρωτάθλημα, θα γίνει ακόμη χειρότερο. Θεωρώ ότι θα πάρει την κατιούσα και σε κάποια χρόνια θα είναι αστείο το πρωτάθλημα».

Για το αν θα επηρεαστεί η Εθνική από την παραπάνω επιλογή: «Δύσκολα θα έχουν ρόλους τα νέα παιδιά στις ομάδες τους και η Εθνική θα προσπαθεί να ανακυκλώσει τους ίδιους γιατί δεν έχουμε δει τους νέους παίκτες να παίζουν στις ομάδες τους. Έτσι θα είναι δύσκολο να μπει στην Εθνική κάποιος. Θα ρίξει το επίπεδο του Έλληνα παίκτη αυτή η επιλογή. Θα γίνουμε σαν την Ιταλία, που τώρα στην Εθνική τους ομάδα έχουν μόνο 5 παίκτες».

Γιατί δεν τα κατάφερε η Εθνική στο Προολυμπιακό: «Είναι μεγάλο θέμα αυτό. Χάσαμε από μια πολύ καλή και διαβασμένη ομάδα, όπως η Κροατία. Έτσι είναι το μπάσκετ δεν γίνεται μόνο να κερδίζεις. Από την αρχή ήταν δύσκολο το πλάνο μας, δεν είχαμε πολλές επιλογές στους παίκτες και δεν βρέθηκε ποτέ η χημεία. Οι Κροάτες ήταν καλύτερα ομάδα και πέρασαν, είναι απλά τα πράγματα. Πολλοί παίκτες βλέπουν την Εθνική σαν αγγαρεία, ενώ ας πούμε στη Σερβία διψάνε για να παίξουν με την ομάδα. Αυτό είναι σφάλμα των παικτών».

Για τον Μπουρούση και την επιλογή του να πάει στον Παναθηναϊκό: «Θεωρώ ότι ήταν πολύ έξυπνη κίνηση από τον Παναθηναϊκό. Πήρε έναν παίκτη ηγέτη, αλλά πρέπει να βρει χημεία με τα άλλα παιδιά. Με συγκεκριμένες πεντάδες, ο Μπουρούσης θα είναι εκπληκτικός στο γήπεδο. Δεν ξέρω αν θα ταιριάξει με όλους γατί θέλει πολύ τη μπάλα στα χέρια του».

Για τον Νίκο Παππά και τη νέα σεζόν: «Είναι η χρονιά του, έχει ρίξει πολύ δουλειά όλο το καλοκαίρι. Η περσινή χρονιά τον κράτησε λίγο πίσω αλλά τον πείσμωσε. Φέτος θα ηγηθεί της προσπάθειας του Παναθηναϊκού μαζί με τον Γιάννη και άλλα 2-3 παιδιά. Είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα».

Για τον Γιάνκοβιτς και την μεταγραφή του στη Βαλένθια: «Έκανε μια πολύ σωστή κίνηση, από τη στιγμή που δεν υπήρχε ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι η Βαλένθια είναι πολύ καλή ομάδα, με δουλευταρά προπονητή που θα τον βοηθήσει να ανέβει σαν παίκτης. Θα είναι μια χρονιά με μεγάλη πίεση, θα πάρει πολλά σίγουρα από τον Ρομέιν Σάτο που ανανέωσε και είναι στοίχημα για να αποδείξει ότι ανήκει εκεί και ποιος πραγματικά είναι. Είναι χρονιά-κλειδί γι’ αυτόν. Είναι μια αγορά που την βλέπει όλος ο κόσμος. Μπορεί να χτίσει το όνομά του εκεί, να κάνει μια σπουδαία καριέρα».

Για τον Μπαρτζώκα που ανέλαβε την Μπαρτσελόνα: «Από τις πιο σωστές επιλογές που έχει κάνει η Μπαρτσελόνα. Ο Τσάβι (σς. Πασκουάλ) είναι από τους καλύτερους προπονητές που υπάρχουν, όμως από τη στιγμή που αποφάσισαν να γυρίσουν σελίδα ήταν από τις καλύτερες επιλογές. Έχει δείξει τι μπορεί να κάνει σε υψηλό επίπεδο, ξέρει να διαλέγει παίκτες. Θα πάει φανταστικά και θα φέρει τίτλους που της λείπουν τα τελευταία χρόνια. Καλή επιτυχία του εύχομαι και νομίζω θα πάει μέχρι τέλους σε όλες τις διοργανώσεις». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags