Facebook Pixel Ζορίστηκαν (πολύ) με τους Αυστραλούς οι Αμερικανοί...
| 2016-08-11 07:53:00

Ζορίστηκαν (πολύ) με τους Αυστραλούς οι Αμερικανοί...

Ζορίστηκαν (πολύ) με τους Αυστραλούς οι Αμερικανοί...

Για πρώτη φορά στο φετινό τουρνουά οι ΗΠΑ τα βρήκαν... μπαστούνια κόντρα σε αντίπαλο, επικρατώντας δύσκολα των Αυστραλών με 98-88. Έγραψε ιστορία ο "Μέλο"

H Aυστραλία έκλεψε τις εντυπώσεις, έβαλε δύσκολα στις ΗΠΑ όμως ο Καρμέλο Άντονι, που έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Αμερικανών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έδωσε τελικά τη νίκη με 98-88 στην ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι.

Τρομερή ματσάρα μεταξύ Αυστραλίας και ΗΠΑ με τα «καγκουρό» να παλεύουν μέχρι το τέλος για τη νίκη-έκπληξη, όμως οι Ηνωμένες Πολιτείες με ηγέτη τον Καρμέλο Άντονι (31π., 9/15τρ.) έφτασαν στη πιο δύσκολη νίκη (98-88) έως τώρα στο ολυμπιακό τουρνουά, συνεχίζοντας αήττητοι μετά την τελευταία τους ήττα από την Εθνική Ελλάδας το 2006 στην Ιαπωνία.

Μάλιστα ο Καρμέλο με το τρίποντό του 1:11 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος σκόρερ των Αμερικανών στους Ολυμπιακούς Αγώνες προσπερνώντας τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Η Αυστραλία έδειξε εξ αρχής τα δόντια της. Με τον Ντελαβεντόβα σε ρόλο δημιουργό και τους Μπόγκουτ και Μιλς να κάνουν θραύση στην επίθεση έφτασε να προηγείται μέχρι και με επτά (46-39), τη στιγμή που οι Αμερικανοί ήταν πολύ άστοχοι και έβρισκαν λύσεις κυρίως με τον Καρμέλο και τα επιθετικά ριμπάουντ. Ένα ξέσπασμα επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια έφερε τις ΗΠΑ σε θέση οδηγού (54-58), αλλά τα «καγκουρό» είχαν τον τρόπο να μένουν διαρκώς μέσα στο παιχνίδι (72-72). Τα διαδοχικά τρίποντα του «Μέλο» και τα προσωπικά καλάθια του Ίρβινγκ έδωσαν στην ομάδα του Σιζέφσκι αέρα οκτώ πόντων (80-88), αλλά οι Αυστραλοί πάλεψαν μέχρι τέλους κι αν τους είχε δοθεί αντιαθλητικό σε τράβηγμα του Καρμέλο στον Μπρέκχοφ με τη διαφορά στο -5 (88-93) ίσως να είχαν καλύτερη τύχη.

Δεκάλεπτα: 29-29, 54-49, 67-70, 88-98.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags