20/06/11 - 12:10

«Το μπάσκετ αποκτά τον Ψωμιάδη του»

Λανθασμένη χαρακτήρισε την απόφαση του ΑΣΕΑΔ ο νομικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ και δικηγόρος του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Γιάννη Φιλίππου, Σωκράτης Λαμπρόπουλος.

«Το μπάσκετ αποκτά τον Ψωμιάδη του»
28.689views 0shares

«Το σκεπτικό της απόφασης μου το διάβασαν και αναφέρει πως ναι μεν η ΑΕΚ είχε έννομο συμφέρον, δέχεται όσα έχει δηλώσει ο κ. Οικονομίδης, ο κ. Γαμπιεράκης και να ασκήσει την προσφυγή, αλλά δεν αποδείχτηκε πως ο κ. Δελημπαλταδάκης έχει μετοχές στον Ηλυσιακό. Το μπάσκετ αποκτά με τον τρόπο αυτό τον δικό του Ψωμιάδη. Μας λένε δηλαδή πως αν κάποιος μάνατζερ δεν έχει τις δικές του μετοχές μπορεί να τις δώσει σε κάποιον άλλο. Δεν κατέκρινα ποτέ καμία απόφαση. Μπορώ να τη σχολιάσω μόνο», είπε αρχικά στον «NovaΣΠΟΡ FM 94,6» και πρόσθεσε:

«Τη βγάζουν έμπειροι δικαστές και οφείλουμε να τη σεβαστούμε. Είναι μια ερμηνεία δύσκολη, για μένα λανθασμένη, αλλά πρέπει να τη σεβαστούμε. Ο νόμος λέει πως πρέπει να έχει φυσική εξουσία στις μετοχές κι όχι διαμέσου άλλου προσώπου. Υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ αυτού που ξέρουμε όλοι και τι δέχεται το δικαστήριο. Ο δικαστής όμως δεν επηρεάζεται, δεν υπολογίζει, δεν διαβάζει και εφαρμόζει μια διατύπωση του νόμου. Αν αυτό είναι σωστό ή λάθος είναι αντικείμενο κριτικής».

Για το ενδεχόμενο προσφυγής στο CAS, τόνισε: «Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ προσβάλλεται στο CAS, αλλά δεν νομίζω ότι έχει καμία σημασία αυτό, γιατί η απόφαση θα έβγαινε μετά από 6-8 μήνες. Πιστεύω πως πρέπει να εξαντλείς τις δυνατότητές σου στον αθλητικό δικαστή και το ΑΣΕΑΔ. Το CAS ασχολείται με θέματα που είναι πολύ αποφασιστικά για τον αθλητισμό. Αυτό είναι ένα θέμα που αφορά το αν ο Δελημπαλταδάκης είναι μάνατζερ και ιδιοκτήτης».

Σε ερώτηση αν η ΑΕΚ θα προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα, απάντησε: «Δεν μπορεί να κάνει κανείς ασφαλιστικά μέτρα. Υπάρχει διάταξη του κανονισμού που απαγορεύει οποιαδήποτε προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια. Αυτό είναι μια εξυπνάδα που είπε κάποιος. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τηρούμε τις διατάξεις».

Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της ΑΕΚ, ανέφερε: «Αν κάνουμε από εδώ και πέρα κάτι, θα το συζητήσουμε με τον Μπάμπη Καραμανλή. Αν μου πει ότι πρέπει να κάνουμε αυτό, θα το κάνουμε. Η ΑΕΚ πρέπει να αποφασίσει τι πρέπει να κάνει. Υπάρχει μια περίπτωση να παίξει στο Α2, να υπάρχει ένα μορατόριουμ των πιστωτών, να αφήσουν δηλαδή την ομάδα να παίξει στην Α2 και να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία για να πάρουν μετά τα χρήματά τους. Το άλλο σενάριο είναι να πτωχεύσει η ομάδα και να πέσει στην Δ’ Εθνική και να χάσουν όλοι τα χρήματά τους».

Όσο για τις φήμες που θέλει την ΑΕΚ να ζητάει αύξηση των ομάδων της Α1 σε 16, δήλωσε: «Αυτό το σενάριο κάθε χρόνο έρχεται και παρέρχεται».

Για τις κινήσεις της ΚΑΕ ΑΕΚ κατά του Ηλυσιακού, επεσήμανε: «Η απόφαση δεν σημαίνει ότι ο Ηλυσιακός έχει πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα. Η ΕΕΑ μπορεί να δει το πόθεν έσχες των μετόχων. Εμείς θα το κυνηγήσουμε αυτό γιατί θεωρούμε πως έχουμε δίκιο επί της ουσίας. Όταν το Σεπτέμβριο θα δοθούν τα πιστοποιητικά, εμείς θα αντιταχθούμε. Είναι ευκαιρία για τον κύριο Δελημπαλταδάκη να απαγκιστρωθεί από τον Ηλυσιακό γιατί είναι μια χαρά μάνατζερ και δεν χρειάζεται αυτή την ομάδα για να κάνει τις δουλειές του».

Στο τέλος, αναφέρθηκε στους λόγους που η ΑΕΚ δεν κινήθηκε νωρίτερα κατά του Ηλυσιακού: «Γνωρίζαμε κάποια πράγματα, αλλά αυτά δεν τα αποφασίζουν οι δικηγόροι, αλλά οι διοικήσεις. Το είχα πει από νωρίς στη διοίκηση, όπως το ήξεραν και οι ομάδες που έπεσαν πέρυσι και παρέμεινε ο Ηλυσιακός».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ