Facebook Pixel Αυτή κι αν ήταν σαπουνόπερα
| 2016-09-13 17:18:00

Αυτή κι αν ήταν σαπουνόπερα

Αυτή κι αν ήταν σαπουνόπερα

Ο Γιώργος Κογκαλίδης αποκαλύπτει στο SportDog όλο το παρασκήνιο και τους λόγους που τελικά θα παίξει στην Α1 η Δόξα Λευκάδας και όχι ο Πανιώνιος ή ο Ηρακλής.

Χρειάστηκε να έρθει η -για τους προληπτικούς- γρουσούζικη Τρίτη και 13 για να πάψουν να είναι 13 οι ομάδες της Α1 και να ανακοινώσει η ΕΟΚ (!) ότι η Δόξα Λευκάδας πήρε τη wild cardκαι μάλιστα με… ντέρμπι (3-2).  Ο ΕΣΑΚΕ δεν μπήκε καν στον κόπο να αντιγράψει την είδηση (μήπως δικό του είναι το πρωτάθλημα;), αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Πάμε να δούμε ψύχραιμα τι έγινε στα παρασκήνια της κορυφαίας σαπουνόπερας όλων των εποχών.

Αυτοκαταργήθηκε η επιτροπή

Η απόφαση να ανεβεί η Δόξα Λευκάδας έχει το στοιχείο της δικαιοσύνης. Όμως, αλήθεια, σε τι χρησιμεύει η επιτροπή, από τη στιγμή που βασικό κριτήριο είναι η βαθμολογική θέση; Αν, δηλαδή, παίρναμε μία μία τις ομάδες που τερμάτισαν κάτω από τον Προμηθέα Πατρών, πάλι στη Λευκάδα δεν θα φτάναμε;

Η wild card έπρεπε να ξεπερνά βαθμολογικές αγκυλώσεις και να κρίνει βάσει άλλων στοιχείων, με κυρίαρχο την εμπορικότητα. Για παράδειγμα ο Ηρακλής κι ο Πανιώνιος έχουν περισσότερο κόσμο (και ποδοσφαιρικές αναφορές), άρα είναι πιο εμπορικές ομάδες από τη Λευκάδα. Το Ηράκλειο έχει καλύτερο γήπεδο, που θα είναι γεμάτο στα ματς με τους "μεγάλους", άρα κι αυτό είναι στοιχείο που έχει ενδιαφέρον για κάποιον που θα δώσει "wild card".

Η επιτροπή έκρινε το προφανές, ότι βάσει κατάταξης η Λευκάδα έπρεπε να είναι στην Α1. Και για να μην μπερδευτεί κανείς, η Λευκάδα έχει θέση στη "μεγάλη κατηγορία", η επιτροπή δεν έχει καμία θέση στο μπάσκετ. Γιατί καθυστέρησε τόσο, προκειμένου να αποφασίσει το προφανές; Ας το εξηγήσουν οι ίδιοι.

Ντέρμπι στα… χαρτιά

Μάθαμε (επισήμως) από την ΕΟΚ ότι το σκορ ήταν 3-2. Μάθαμε, δηλαδή, ότι τρεις ψήφισαν υπέρ της Λευκάδας, χωρίς να μάθουμε τι ψήφισαν οι άλλοι δύο. Μπορεί να είναι τα… ψιλά γράμματα, αλλά ο διάβολος στις λεπτομέρειες κρίνεται.

Το δίδυμο του ΕΣΑΚΕ (Μελής - Ψαράκης) εμφανίζονταν παντού υπέρ της υποψηφιότητας της Λευκάδας. Δεν θα αναρωτηθώ αν αυτό προέκυψε από συζήτηση και απόφαση του Δ.Σ. Εδώ ο πρόεδρος πάει να αλλάξει τα πλέι οφ, επειδή έτσι θέλει αυτός, για τα υπόλοιπα θα ρωτήσει; Στην ουσία πάμε…

Τιμώ -ως πρόσωπα- τους κ. Μελή και Ψαράκη και θεωρώ ότι δεν λένε ψέματα. Άρα γνωρίζουμε τα 2/3 των ψήφων υπέρ Λευκάδας. Μας λείπει μία! Και τι σημαίνει αυτό; Ότι το… τρίγωνο της ΕΟΚ "έσπασε". Ότι κάποιος βγήκε εκτός γραμμής. Αν, μάλιστα, συμφωνήσουμε ότι οι δύο της Αθήνας (Μπασούρης - Αλεξόπουλος) είναι "μπλογκ", τότε ΜΟΝΟ ο Τάκης Τσαγκρώνης μπορεί να διαφοροποιήθηκε.

Παραμύθι, ή πόλεμος φατριών;

Προσωπικά πιστεύω ότι μας κοροϊδεύουν και εμφάνισαν το 3-2 για να μπορούν να το "πουλάνε" στις ομάδες. "Να, εγώ κι ο (… ανάλογα με την περίσταση) ήμασταν μαζί σας, αλλά οι άλλοι ψήφισαν κόντρα" μπορούν να λένε σε καθέναν εκ των ηττημένων, εκτός του Ηρακλείου. Γιατί αν ο Τσαγκρώνης ψήφιζε υπέρ της Κρητικής ομάδας, το σκορ με σιγουριά θα ήταν 1-4, από τη στιγμή που ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν έδωσε γραμμή.

Πιθανότερο είναι το 5-0, από το 3-2, αλλά οφείλουμε να δεχόμαστε τα επισήμως γραφόμενα. Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με εσωκομματικό πόλεμο φατριών, με τον Πατρινό να βγαίνει (;) εκτός γραμμής. Λίγες μόλις μέρες μετά το -κατά μέτρησή τους- 90.1% που πήραν από κοινού στις εκλογές. Μάλλον δεν είναι και τόσο… συσπειρωμένοι.

Και τώρα τρέχουμε

Ο Εθνικός πιέστηκε (αφόρητα) να απαντήσει στα μέσα του θέρους, αλλά φτάσαμε μέσα Σεπτεμβρίου, τρεις εβδομάδες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, για να αποφασίσει η επιτροπή το προφανές. Και τώρα;

Τώρα τρέχουμε. Πρώτοι απ' όλους οι άνθρωποι της Λευκάδας, που έχουν ελάχιστο χρόνο για να κάνουν τα πάντα. Είναι σωστό και δίκαιο να πάρουν παράταση σε όλα (μεταγραφές, αγώνες, γήπεδο, σύσταση ΚΑΕ). Αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες στο πρωτάθλημα, αλλά ΜΟΝΟ η Λευκάδα δεν φταίει για το μπάχαλο.

Ολοκληρώθηκε ο πίνακας των ομάδων, τώρα πρέπει να βρεθούν και οι χορηγοί. Έτσι κι αλλιώς αυτό ήταν το κυρίαρχο ζήτημα. Το σημαντικότερο: Πρέπει να υπάρξει ηρεμία, γιατί μετά τις δηλώσεις Μελή στην κλήρωση του πρωταθλήματος, οι τόνοι ανέβηκαν.

Υ.Γ.: Αν κάποιος εκ των υπολοίπων διεκδικητών υποβάλλει ένσταση (ως δικαιούται), βλέπω το τζάμπολ να γίνεται με τον πρώτο διαιτητή της συνάντησης να φορά κόκκινο σκούφο και άσπρη γενειάδα.

Υ.Γ.1: Ποτέ στο παρελθόν δεν περιμέναμε τόσο καιρό, για κάτι τόσο ασήμαντο. Όχι για τη Λευκάδα, που ζει ιστορικές στιγμές, αλλά για τους υπόλοιπους που έζησαν διαδικασίες μιας νέας εφαρμογής, οι οποίες απέδωσαν το ίδιο αποτέλεσμα.

Υ.Γ.2: Η wild card -γενικώς- δεν την… πάει την ΕΟΚ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags