Facebook Pixel Δύο "μεταγραφές" για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό!
| 2016-09-25 23:59:00

Δύο "μεταγραφές" για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό!

Δύο "μεταγραφές" για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης «δικαιολογεί» τις φιλικές ήττες των δύο "αιωνίων". Ποιος παίκτης δείχνει περιττός για τους Πράσινους και ποιος θα αποτελέσει το alter ego τού Σπανούλη; 

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε 86 πόντους από την Εφές κι ο Παναθηναϊκός 90 από τη Μακάμπι. Δύο προπονητές (Σφαιρόπουλος και Πεδουλάκης) με ξεκάθαρη αμυντική φιλοσοφία, ούτε δέρμα άλλαξαν, ούτε τα "πιστεύω" τους. Όμως, μιλάμε για παιχνίδια προετοιμασίας, που οφείλουν να δουν σχήματα πάνω στο παρκέ, να αφήσουν παίκτες να παίξουν περισσότερο χρόνο, αδιαφορώντας ενδεχομένως και για το αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό να αντιληφθούμε όλοι πως δεν παίζουμε μόνοι μας στην Ευρώπη, πως δεν υπάρχουν μόνο η ΤΣΣΚΑ κι η Μπαρτσελόνα (άντε κι η Φενέρμπαχτσε) στον δρόμο μας και ότι κι οι υπόλοιποι παίκτες ακριβούς αγόρασαν και υψηλούς στόχους έχουν θέσει.

Ο Παναθηναϊκός, για να πάρουμε τα πράγματα με τη χρονική τους σειρά, έδειξε αδυναμία στο μαρκάρισμα του Ζίρμπες. Αλλά και στο δεύτερο ματς, κόντρα στη σαφώς πιο αδύναμη Ούνικς Καζάν, ο Παραχούσκι ανέδειξε το θέμα που έχουν οι "πράσινοι" σέντερ στο μαρκάρισμα στο "ζωγραφιστό". Βεβαίως, είναι αρχή ακόμα, χρειάζονται όλοι τον χρόνο τους για να προσαρμοστούν.

Ο Ολυμπιακός ήταν εκνευριστικά κακός σε ορισμένα διαστήματα του παιχνιδιού. Ο συνδυασμός λαθών και χαμένων αμυντικών ριμπάουντ είναι καταστροφικός για κάθε ομάδα. Κι όταν ο αντίπαλος είναι υψηλού επιπέδου, σε τιμωρεί χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αυτό που εγώ κρατώ κι από τους δύο εκπροσώπους μας στη μείζονα ευρωπαϊκή διοργάνωση, είναι ο εγωισμός και η αντίδραση.

Οι "πράσινοι" από τους 90 πόντους του πρώτου αγώνα για το "Γκομέλσκι" μείωσαν τη ζημιά στους 58 στον δεύτερο. Άλλη δυναμική, αλλά αυτό δεν αναιρεί την αντίδραση.

Οι "ερυθρόλευκοι" όταν βρέθηκαν στο καναβάτσο (στους -22) αντέδρασαν με τρόπο εντυπωσιακό. Η συμμετοχή του Γκριν δείχνει ότι ο Ολυμπιακός έχει βρει τον παίκτη, που θα αποτελέσει το alter ego του Σπανούλη και που δεν θα σκεφτεί δεύτερη φορά να "εκτελέσει". Έχει βρει έναν παίκτη που μπαίνει οπλισμένος και δεν περιμένει να βρει ρυθμό μέσα από το παιχνίδι (δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια).

Η θετική συμμετοχή του Μποχωρίδη στο ματς με την Ούνικς είναι καλό νέο για τον Παναθηναϊκό, που φωνάζει ότι χρειάζεται κι άλλο πόιντ γκαρντ, πίσω από τον Καλάθη. Ο Φελντέιν μοιάζει να είναι περιττός, αλλά αυτά είναι ζητήματα που θα ανακύψουν μέσα από τις αγωνιστικές που θα έρθουν.

Σημειώστε ακόμα πως ο Ολυμπιακός έχει πλέον τουλάχιστον έναν δημιουργό σε κάθε θέση, κάτι που δεν είχε πέρυσι. Ο Μιλουτίνοφ, για το διάστημα που θα θέλει παιχνίδι ρακέτας μοιάζει βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο Μπιρτς θα βοηθήσει. Ζητούμενο, πλέον, πόσο γρήγορα θα μπει στην εξίσωση ο Γιανγκ.

Ο Παναθηναϊκός ψάχνεται κι αυτό είναι λογικό. Περισσότεροι νέοι παίκτες, χρειάζονται χρόνο να αφομοιώσουν αυτά που τους ζητά ο προπονητής τους. Ο Παππάς (σε σχέση με πέρυσι) μοιάζει με… μεταγραφή, αλλά και να είναι πιο ήρεμος από ποτέ. Αντίστοιχα, ως "μεταγραφή" μπορεί να λογίζεται κι ο Παπανικολάου στον Ολυμπιακό.

Λένε πως οι ήττες έχουν διδακτικό χαρακτήρα. Αυτό το ξέρουν οι δύο τεχνικοί και οι παίκτες τους. Εμείς, πάντως, βάζουμε στοίχημα πως δύσκολα, στη διάρκεια της χρονιάς, θα χάνουν αμφότεροι με 90 πόντους παθητικό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags