Facebook Pixel Πρώτες εκτιμήσεις από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό
| 2016-10-05 21:30:00

Πρώτες εκτιμήσεις από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Πρώτες εκτιμήσεις από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Ο Γιώργος Κογκαλίδης αναλύει στο blog του στο Sportdog τις πρεμιέρες των "αιωνίων" σε επίσημες αναμετρήσεις, βγάζοντας μερικά ασφαλή συμπεράσματα εν όψει της νέας σεζόν.

Τα ως τώρα δείγματα γραφής ήταν από φιλικά παιχνίδια, όπου κατ' εξοχήν τα χέρια είναι πιο ελαφριά, οι άμυνες δεν είναι τόσο σκληρές, αλλά κι οι επιλογές των προπονητών έχουν να κάνουν με τη συλλογή εικόνων, προτάσεων και ιδεών και λιγότερο με το αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι πως και οι πρώτες πινελιές σε επίσημη διοργάνωση, δεν απέχουν πολύ, άρα δεν διαφοροποιούνται οι εκτιμήσεις και τα συμπεράσματά μας.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 51 πόντους διαφορά κι αυτό από μόνο του δείχνει ότι ο αντίπαλος (Κολοσσός) ήταν ανίσχυρος, άρα ο συντελεστής δυσκολίας ήταν μικρός. Αν κάτι μπορεί να πονοκεφαλιάζει είναι η παρατεταμένη κακοτυχία του Πάτρικ Γιανγκ, ο οποίος (γερός να είναι ο άνθρωπος) περισσότερο βρίσκεται στο νοσοκομείο (για σοβαρούς ή μη λόγους) και λιγότερο στο γήπεδο. Να ευχηθούμε, για το παιδί πρώτα απ' όλα, να είναι η τελευταία απουσία του.

Στο αγωνιστικό μέρος οι "ερυθρόλευκοι" εξακολουθούν να βγάζουν στοιχεία ομοιογένειας (στο ξεκίνημα θα είναι το μεγάλο τους όπλο), ο Σπανούλης αλλάζει ρόλο (το επισημάναμε από την πρώτη στιγμή) παίζοντας περισσότερο ως οργανωτής και λιγότερο ως εκτελεστής, ενώ καθημερινά δείχνει αρετές -και στις δύο πλευρές του παρκέ- ο Μπιρτς.

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε περισσότερο. Κι αν κάποιοι θεωρήσουν πως σπάνια ο Παππάς θα έχει τέτοια ευστοχία έξω από τα 6μ25, ή ο Κέι Σι Ρίβερς (σεσημασμένος σουτέρ) θα έχει και κακές βραδιές, ο αντίλογος είναι πως εξίσου σπάνια θα είναι τόσο άστοχος (όχι όμως κακός) ο Καλάθης, ή τόσο χαμηλής παραγωγικότητας ο Γκιστ.

Οι "πράσινοι" έχουν πολλούς παίκτες που μπορούν να γίνουν οι "άνθρωποι της βραδιάς". Στο ανοιχτό γήπεδο είναι εξαιρετικοί, στο "5 εναντίον 5" θέλουν καιρό να ετοιμαστούν. Αφενός γιατί υπάρχουν πολλές προσθήκες, αφετέρου γιατί είναι ομάδα του Πεδουλάκη, ο οποίος δουλεύει με λεπτομέρεια, επιμένει να βγάλει στο γήπεδο όσα έχει στο μυαλό του και για να γίνει αυτό απαιτείται χρόνος.

Αυτό που είναι αυτονόητο είναι πως οι δύο που "κόπηκαν" θα λείψουν και θα μειώσουν σημαντικά τις επιλογές του προπονητή του Παναθηναϊκού. Έναν γύρο πρέπει να ζήσει με αυτό, δεν έχει τη δυνατότητα να κλαίει πάνω από το… χυμένο γάλα, παρά να περιορίσει τις ενδεχόμενες απώλειες, μέχρι να είναι πλήρης.

Αυτό που δεν μπορεί κανείς να προβλέψει και να απαντήσει, είναι πως θα αντιδράσουν άπαντες με τις διαφορετικές εικόνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αν οι δύο "κομμένοι" θα βρίσκουν ρυθμό με ένα ματς την εβδομάδα, αν οι υπόλοιποι στα 2-3 παιχνίδια που θα τα… χρειαστεί ο Παναθηναϊκός θα βρουν τις λύσεις.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags