Facebook Pixel Έπαιξαν ανώριμα. Ας αποφασίσουν… ώριμα
Μπάσκετ
| 2016-10-13 00:15:00

Έπαιξαν ανώριμα. Ας αποφασίσουν… ώριμα

Έπαιξαν ανώριμα. Ας αποφασίσουν… ώριμα

Η ήττα και δη στη Μαδρίτη δεν ήταν ποτέ καταστροφή. Ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισαν οι παίκτες του Ολυμπιακού την αποστολή τους ήταν τραγικός. Διαβάστε το σχόλιο του Γιώργου Κογκαλίδη.

Γιατί μπορούσαν να χάσουν με διαχειρίσιμη διαφορά κι όχι να κάνουν δώρο βολές στους αντιπάλους, όχι να σταματούν να τρέχουν και να παίζουν άμυνα με τα χέρια, όχι να σουτάρουν στην επίθεση χωρίς πλάνο και αντίληψη του χωροχρόνου.

Η εμφάνιση των "ερυθρόλευκων" ήταν τραγική και η ήττα διπλή, καθώς η διαφορά των 18 πόντων δύσκολα καλύπτεται, άρα παρακαλούν από τώρα να μην ισοβαθμήσουν με τη Ρεάλ. Όταν στο 25' το σκορ ήταν 49-51, το να επιτρέψουν στους αντιπάλους τους να τους βάλουν στα καλάθια, δείχνει ανωριμότητα. Κι όμως, κανείς από τους παίκτες του Σφαιρόπουλου δεν είναι (και δεν δικαιούται να είναι) ανώριμος.

Τι έδειξε το χθεσινό παιχνίδι;

Γύμνια στη ρακέτα κι εδώ πρέπει να αποφασίσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αν μπορεί να περιμένει τον Γιανγκ να επιστρέψει πλήρως. Ειδικά όταν έχει τον Μιλουντίνοφ, ο οποίος είναι πολύ βαρύς και… λίγος γι' αυτό το επίπεδο. Μοιραία μένει μόνο ο Μπιρτς, ο οποίος ήταν πάρα πολύ καλός. Πάλεψε, πήρε ριμπάουντ, έκοψε τους αντιπάλους του, αλλά δεν βγαίνει με έναν σέντερ. Όχι σε αυτό το επίπεδο.

Ο Αγραβάνης είναι κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ, αλλά πρέπει να πάρει το DVD του αγώνα και να καταλάβει πόσο κακό έκανε στην ομάδα του. Είναι καλό να πιστεύει στον εαυτό του, είναι καλό να δοκιμάζει να ανοίξει τις αντίπαλες άμυνες με μακρινά σουτ (αφού το… έχει), όμως είναι πολύ κακό να κάνει μόνο αυτό. Να ακροβολίζεται και να περιμένει. Κι ακόμα χειρότερο να κάνει ψευτομαγκιές, σε έδρες που οι διαιτητές δεν θέλουν πολύ για να στείλουν τους γηπεδούχους στη γραμμή της φιλανθρωπίας.

Ο Γκριν ήταν απογοητευτικός στο πρώτο του ματς. Δεν σημαίνει κάτι κατ' ανάγκη. Θα έχει και κακές βραδιές, είναι λογικό το άγχος, είναι λογικό να… ζαλίστηκε από το ύψος. Τον χρειάζεται, όμως, ο Ολυμπιακός και γι' αυτό πρέπει να τον βοηθήσουν προπονητής και συμπαίκτες.

Η διαχείριση του χρόνου από τον κόουτς του Ολυμπιακού δεν ήταν ορθολογιστική. Ο Χάκετ έπρεπε να είναι περισσότερο ώρα ενεργός, ο Μάντζαρης δεν ήταν σε καλή βραδιά, σε κανένα από τα δύο μέρη του γηπέδου.

Όλα αυτά έχουν μικρή σημασία. Αυτό που προέχει είναι να αποφασίσει ο Ολυμπιακός αν μπορεί να περιμένει τον Γιανγκ. Επιμένουμε σ' αυτό, γιατί με έναν σέντερ δεν βγαίνει. Και δεν υπάρχει η άνεση να χαθούν αποτελέσματα, καθώς δύσκολα θα μπορέσει (όχι μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά κάθε ομάδα) να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags