Facebook Pixel Κάρφωσέ το ρε Νικόλα!
| 2016-10-20 23:25:00

Κάρφωσέ το ρε Νικόλα!

Κάρφωσέ το ρε Νικόλα!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης γράφει στο SportDog για τη ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ εμφάνιση τού Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος δικαιούται να έχει παράπονα από έναν συμπαίκτη του...

Σε μια βραδιά που ήταν ΜΟΝΟ δική του, που ξεπέρασε τους 3.000 πόντους στην Ευρωλίγκα, που έκανε ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ εμφάνιση, που γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, ο Βασίλης Σπανούλης δικαιούται να έχει παράπονα από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ…

Όχι πως δεν ήταν καλός ο Σέρβος, αλλά στο τέλος της τρίτης περιόδου πήρε μια εξαιρετική alley hoop πάσα και το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να καρφώσει την μπάλα στο καλάθι. Έχοντας το κορμί του σε λάθος τοποθέτηση έχασε το καλάθι, στερώντας έτσι τη δυνατότητα στον αρχηγό του Ολυμπιακού να κάνει "νταμπλ νταμπλ". Τέλειωσε το ματς με 17 πόντους και 9 ασίστ, σε 25.56'' συμμετοχής.

Με τέτοιο Σπανούλη ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά υπολογίσιμος. Είναι μια ομάδα που λογίζεται μεταξύ εκείνων, οι οποίες θέτουν υποψηφιότητα για να φτάσουν τη διαδρομή ως το τέλος. Κι αυτό γιατί, εκτός από τον εξαιρετικό Σπανούλη έχει πλέον έναν παίκτη να… μπαίνει στα παπούτσια του, όταν ο "Kill Bill" ξεκουράζεται (Γκριν).

Έχει έναν σπουδαίο Πρίντεζη, έναν "δολοφόνο με αγγελικό πρόσωπο" (Λοτζέσκι), δύο πόιντ γκαρντ που αλληλοσυμπληρώνονται και στις δύο πλευρές του γηπέδου (Μάντζαρη - Λοτζέσκι) κι έναν εξαιρετικά χρήσιμο παίκτη (Μπιρτς), ο οποίος προσφέρει λύσεις σε έναν τομέα που ο Ολυμπιακός πονάει, όσο λείπει ο Γιανγκ.

Επιπροσθέτως έχει δύο μηχανάκια πολλαπλής χρήσης (Παπανικολάου - Παπαπέτρου), που δίνουν ενέργεια, σκορ, άμυνα, ό,τι χρειαστεί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Και στις δύο τελευταίες παρουσίες του έναν Μιλουτίνοφ, ο οποίος βάλθηκε να μας διαψεύσει, να μας "ακυρώσει". Και πολύ το χαιρόμαστε. Γιατί αυτός ο Μιλουτίνοφ, όχι μόνο έχει θέση στον Ολυμπιακό, αλλά είναι υπολογίσιμη μονάδα.

Όλα αυτά δεν ξορκίζουν την ήττα από τη Ρεάλ. Και κυρίως δεν ξορκίζουν τη διαφορά. Οι "ερυθρόλευκοι" σε δύο χρόνους, σε Ελλάδα και Ευρώπη, δείχνουν πως η βραδιά στη Μαδρίτη (κυρίως το τελείωμά της) ήταν μια κακή παρένθεση. Δεν είναι τυχαίο πως… σκόρπισαν Παναθηναϊκό και Εφές, φορτώνοντας τους με 20+ πόντους. Ομάδες που δεν είναι… της σειράς.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μοιάζει να άλλαξε "τσιπάκι". Καλός προπονητής είναι αυτός που βλέπει τα λάθη του και τα διορθώνει. Μετά τη Μαδρίτη έχει κάνει εξαιρετικό κοουτσάρισμα. Κι είναι βέβαιο πως μέσα από τον… πάγ(κ)ο, θα κερδίσει και τον Αγραβάνη, ο οποίος πρέπει να πεισμώσει και να αποδείξει ότι έμαθε από το λάθος του.

Όλα αυτά με τον βασικό σέντερ της ομάδας εκτός μάχης. Ζητούμενο πλέον, όσο περνά ο καιρός, να ενσωματωθεί και ο Γιανγκ, για να αποκτήσει ο Ολυμπιακός ακόμα μεγαλύτερο βάθος, το οποίο συνδυαζόμενο με την ομοιογένεια και την ποιότητα των παικτών του, επιτρέπει και τις πιο αισιόδοξες σκέψεις.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags