Facebook Pixel Το "Ν+1" και το "πυρηνικό όπλο" του Ολυμπιακού!
| 2016-10-25 23:45:00

Το "Ν+1" και το "πυρηνικό όπλο" του Ολυμπιακού!

Το "Ν+1" και το "πυρηνικό όπλο" του Ολυμπιακού!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης γράφει στο blog του στον sportdog για την αλάνθαστη μέθοδο πρόκρισης στη φετινή Ευρωλίγκα και για τους δύο ...Σπανούληδες των πρωταθλητών.

Με δείγμα στο 10% των αγώνων (κι αυτό όχι ολοκληρωμένο) είναι παρακινδυνευμένη κάθε πρόβλεψη. Όμως αυτό που αρχίζει να φαίνεται ξεκάθαρα είναι πως το "Ν+1" είναι αλάνθαστη μέθοδος πρόκρισης (αν όχι επιτυχίας). Όπου "Ν" βάλτε τους εντός έδρας αγώνες. Όποια ομάδα… φυλάξει το "κάστρο" της και κάνει μια εκτός έδρας νίκη (τουλάχιστον) θα είναι -λογικά- στους "8". Από εκεί και πέρα όσο περισσότερες εκτός έδρας νίκες, που είναι δύσκολες αλλά υπάρχουν στο πρόγραμμα, τόσο θα βελτιωθεί το… πλασάρισμα.

Ο Ολυμπιακός μετρά 2/2 στην έδρα του και το κάνει με εμφατικό τρόπο. Δεν είχε την ενέργεια που είχε κόντρα στην Αναντολού Εφές, όμως αυτό είναι λογικό, αφού σε δύο βράδια ξαναπαίζει κι αυτή είναι νέα συνθήκη για όλους. Είπαμε εξ αρχής, τα νερά είναι αχαρτογράφητα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήθελε να το κάνει από πέρυσι αλλά ο Ντι Τζέι Στρόμπερι δεν ανταποκρίθηκε στο μπροστά μέρος του γηπέδου. Θα ήταν το τέλειο πακέτο, αν είχε εύκολο σκοράρισμα, αλλά δεν το είχε. Ο Έρικ Γκριν μπορεί να μην είναι ο καλύτερος αμυντικός (καμία σχέση με τον… προκάτοχό του), αλλά στην επίθεση είναι… "πυρηνικό όπλο".

Δίνει το τρίποντο κι όταν συνυπάρχει με τον Ματ Λοτζέσκι τα… φτερά παίρνουν φωτιά. Βεβαίως, ακόμα δεν υπάρχει το παιχνίδι στο ζωγραφιστό, ώστε να υπάρχει απειλή από παντού, όμως κι αυτό σιγά σιγά το βρίσκει. Απόψε ήταν ο Κεμ Μπιρτς, αύριο μπορεί κάποιος άλλος. Αν κι ο Πάτρικ Γιανγκ δείχνει να έχει θέματα να λύσει και θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο απ' όσο (ίσως) έχει να ξοδέψει ο Ολυμπιακός. Όσο δεν χάνει, πάντως, κερδίζει χρόνο…

Οι "ερυθρόλευκοι" είναι καλοί. Αυτό μόνο όποιος εθελοτυφλεί δεν το βλέπει. Πόσο καλοί; Δεν έχουμε επαρκές δείγμα για να το καταγράψουμε με σιγουριά, αλλά για το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε είναι μια χαρά. Κι είναι δεδομένο πως το ματς της Πέμπτης έχει το δικό του βάρος, όμως ξέρετε κάποιο αδιάφορο παιχνίδι;

Όσο ο Ολυμπιακός έχει… δύο Σπανούληδες, η παραγωγικότητά του θα υπερβαίνει τους 80 πόντους. Βλέπετε έχει παίκτες να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα, έχει παίκτες να σκοράρουν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, έχει παίκτες να "τιμωρήσουν" τις βοήθειες. Και κυρίως έχει διαρκή απειλή, όποιος κι αν είναι στην πεντάδα.

Αυτό που χρειάζεται να βελτιώσει είναι η λειτουργία του στο "ζωγραφιστό". Μόλις λυθεί αυτό το θέμα (δεν μπορώ να πω με σιγουριά το πώς και το πότε), η ομάδα του Πειραιά θα είναι κάθετα ανταγωνιστική, όχι μόνο για την πρώτη οκτάδα, αλλά και για τις θέσεις που δίνουν πλεονέκτημα έδρας. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags