Facebook Pixel Πήρε το ντέρμπι με τρομερό Σλούκα η Φενέρ!
Μπάσκετ
| 2016-10-28 22:02:00

Πήρε το ντέρμπι με τρομερό Σλούκα η Φενέρ!

Πήρε το ντέρμπι με τρομερό Σλούκα η Φενέρ!

Η Φενέρμπαχτσε ήταν η νικήτρια του τουρκικού "εμφυλίου" επικρατώντας στην έδρα της Γαλατασαράι με κορυφαίο τον Έλληνα γκαρντ.

Η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να φύγει με το διπλό από την έδρα της συμπολίτισσας Γαλατασαράι, επικρατώντας με 103-87, στον τουρκικό “εμφύλιο”. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα και δίκαια πήρε την νίκη. Σε αντίθεση με την Φενέρ, η “τσιμ μπομ” δεν έχει καταφέρει να γευτεί ακόμη την χαρά της νίκης, έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές.

Η ομάδα του Αταμάν ξεκίνησε πιο δυνατά στο παιχνίδι και για 9 λεπτά στην πρώτη περίοδο προπορεύονταν στο σκορ. Το 13-7 στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης ήταν η μεγαλύτερη διαφορά που κατάφερε να πάρει η Γαλατά, με την Φενέρμπαχτσε να “ξυπνάει” στο τελευταίο λεπτό και να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 3 πόντους (22-19).

Οι φιλοξενούμενοι με φόρα από το τελευταίο λεπτό της προηγούμενης περιόδου δεν άφησαν το πόδι από το “γκάζι”, πηγαίνοντας την διαφορά στους 12 (38-26), έξι λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αναγκάζοντας τον Αταμάν να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ.

Η διακοπή δεν κατάφερε να κόψει τον ρυθμό της Φενέρ, η οποία ανέβασε και άλλο την διαφορά στο +16 (40-26). Η “τσιμ μπομ” ξύπνησε στο τέλος του ημιχρόνου και κατάφερε να ρίξει την διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο, με το 48-41 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι πλησίασαν την Φενέρ, κάνοντας το σκορ 52-47. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς βλέποντας την Γαλατά να πλησιάζει επικίνδυνα, με ένα ξέσπασμα ανέβασε την διαφορά και πάλι στο +12 (62-50) και στην συνέχεια στο +14 (64-50), τρία λεπτά πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου.

Οι γηπεδούχοι έριξαν την διαφορά κάτω από τους 10 πόντους λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, το οποίο έκλεισε με την διαφορά στον +6 υπέρ της Φενέρ.

Οι παίκτες του Ζέλικο μπήκαν αποφασισμένοι να “καθαρίσουν το ματς στην τελευταία περίοδο ανεβάζοντας και πάλι την διαφορά στους 10 (84-74). Η αντίδραση της Γαλατά δεν ήρθε ποτέ, με τους φιλοξενούμενους να κρατάνε το προβάδισμα στο σκορ μέχρι το τέλος και να φεύγουν με το διπλό από το “Αbdi Ipekci”.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 41-48, 64-70, 87-103.

ΠΗΓΗ: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags