Facebook Pixel Εύκολα οι "πράσινοι" στη Λευκάδα
| 2016-11-07 19:45:00

Εύκολα οι "πράσινοι" στη Λευκάδα

Εύκολα οι "πράσινοι" στη Λευκάδα

Οι Λευκαδίτες κόντραραν όσο μπορούσαν τον Παναθηναϊκό, αλλά οι παίκτες του Πασκουάλ δεν την "πάτησαν" όπως παραλίγο ο Ολυμπιακός κι έφυγαν με νίκη 73-46 από το νησί

Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε την ευκαιρία να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής σ’ όλους τους παίκτες του, με το σύνολο του Καταλανού τεχνικού να στρέφει πλέον την προσοχή του στην εντός έδρας αναμέτρησης της Πέμπτης (10/11) με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Μοναδικό μελανό σημείο της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Ντεζ Ουέλς. Ο Αμερικανός άσος της Δόξας Λευκάδας υπέστη, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θλάση στη γάμπα και θα μείνει για σημαντικό χρονικό διάστημα εκτός δράσης.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση στο παρκέ, ώστε να... καθαρίσει την αναμέτρηση από τα πρώτα λεπτά. Τα τρίποντα έδωσαν λύσεις και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί διαφορά (2-13, 6’). Η Δόξα έβγαλε αντίδραση στο παιχνίδι της και «χτυπώντας» κοντά στο καλάθι με Μπασάμπε και Ρόμπινσον κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά, στο φινάλκε του δεκάλεπτου, μειώνοντας σε 13-18. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ «θορυβήθηκαν» από την αντίδραση της Δόξας και ανέβασαν την απόδσή τους. Καλάθης και Φελντέιν πήραν προσπάθειες και με τον Σίνγκλετον να τους πλαισιώνει τα δεδομένα άλλαξαν (21-37, 17’). Η άμυνα των «πράσινων» παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα και με τον Φώτση να βάζει το... κερασάκι η διαφορά έφτασε στους 19 πόντους (22-41).

Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν η αιχμή του δόρατος, για τον Παναθηναϊκό, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και βοήθησε την ομάδα του ώστε να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά (30-52, 25’). Στο 25ο λεπτό ο Χάρης Μαρκόπουλος είχε τον Ουέλς να φεύγει από το παρκέ με πόνους στο αριστερό πόδι. Η διαφορά παρέμενε σε υψηλά επίπεδα, με τον Φώτση να δίνει λύσεις από την περιφέρεια, για το 35-59 του τρίτου δεκαλέπτου. Τα πάντα είχαν κριθεί στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου και το μόνο που απέμενε ήταν να γίνει γνωστό το τελικό σκορ. Παρ’ όλα αυτά, οι «πράσινοι» συνέχισαν στο ίδιο επίπεδο και διατήρησαν σε υψηλά επίπεδα τη διαφορά για το τελικό 46-73.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 22-41, 35-59, 46-73.

Αναλυτικά σε λίγο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags