Facebook Pixel 'Εχει λογική η ανησυχία
| 2011-06-27 15:09:00

'Εχει λογική η ανησυχία

'Εχει λογική η ανησυχία

Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε κανείς να εκτιμήσει ως «έκπληξη» την ανησυχία που εξέφρασε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη αποχώρηση της οικογένειας Γιαννακόπουλου από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι από τα 24 χρόνια στα οποία βρίσκεται η οικογένεια στο τιμόνι της μπασκετικής ομάδας στα... μισά (12) έχει συνεργαστεί με τον Ομπράντοβιτς. Αρα, λοιπόν, όταν έπειτα από ένα τόσο μεγάλο διάστημα ανοίγεται εμπρός το φάσμα της αποχώρησης, τότε, ναι, υπάρχει ανησυχία. Λογικό δεν είναι;

Πέραν τούτων, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και κάτι ακόμα: Ακόμα κι αν βρεθεί νέος επενδυτής, ακόμα κι αν είναι... πολλαπλά ισχυρότερος οικονομικά από την οικογένεια Γιαννακόπουλου, ακόμα κι αν βάλει τα δεκαπλάσια χρήματα (υποθέσεις είναι αυτές για να βοηθήσουν το συμπέρασμά μας), θα είναι τουλάχιστον αστείο να πιστέψει κάποιος ότι δεν θα υπάρξουν «κραδασμοί» και ότι η μετάβαση θα γίνει ομαλά.

Θα έχουμε να κάνουμε με μια κατάσταση μάλλον πρωτόγνωρη για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, που χρόνια τώρα άπαντες στην ομάδα έχουν μάθει να κινούνται γύρω από την οικογένεια Γιαννακόπουλου. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο μοντέλο διοίκησης, ένα συγκεκριμένο επίπεδο συνεννόησης, το οποίο εκτός του ότι έχει αποδώσει (το μαρτυρούν οι τίτλοι και η δυναμική), αναμφισβήτητα έχει διαρκέσει και πάρα πολλά (ως υπερβολικά θα λέγαμε) χρόνια. Το ότι η μετάβαση δεν θα είναι τόσο ομαλή (όχι απαραίτητα από οικονομικής πλευράς) νομίζουμε ότι μπορούν να το καταλάβουν όλοι.

Το παράξενο θα ήταν να μην υπήρχε ανησυχία και να αντιμετωπιζόταν η κατάσταση ως κάτι αδιάφορο. Εκεί θα υπήρχε πρόβλημα, διότι η κατάσταση μόνο αδιάφορη δεν είναι. Αντιθέτως έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Και τα πάντα πηγάζουν από το ότι κανείς -μα κανείς- άνθρωπος που βρίσκεται κοντά στον Παναθηναϊκό, είτε προπονητής είτε στέλεχος είτε παίκτης, δεν μπορεί να φανταστεί την ομάδα χωρίς την οικογένεια Γιαννακόπουλου.

Η ουσία είναι ότι οι εξελίξεις «τρέχουν» με δεδομένη την επιθυμία της διοικητικής ηγεσίας του «τριφυλλιού» να αποχωρήσει, αφού πρώτα διασφαλίσει την επόμενη μέρα της ομάδας, που αποτελεί δικό της δημιούργημα. Οι Γιαννακόπουλοι ξόδεψαν χρήμα και χρόνο (και τα δύο σε υπερβολικό βαθμό) για περισσότερα από 20 χρόνια κι έφτασαν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή. Αρα θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους ώστε να «πονέσει» όσο το δυνατό λιγότερο ο Παναθηναϊκός από την αποχώρησή τους, που κάποτε θα συνέβαινε.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags