27/06/11 - 23:45

Αναζητώντας τον επόμενο τρελό

O Νίκος Παπαδογιάννης σχολιάζει την αποχώρηση των Αγγελόπουλων από τον Ολυμπιακό σε συνδυασμό με την επικείμενη των Γιαννακόπουλων από τον Παναθηναϊκό και επισημαίνει τον καίριο ρόλο που μπορεί να παίξει στο άμεσο μέλλον η Εθνική ομάδα.

Αναζητώντας τον επόμενο τρελό
27.695views 0shares

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι ανακοίνωσαν σήμερα την αποχώρησή τους από το μπάσκετ και άφησαν τον Ολυμπιακό σε κενό εξουσίας μέχρι νεωτέρας. Οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι έκαναν το ίδιο πριν από αρκετές εβδομάδες -έστω χωρίς επίσημη ανακοίνωση- και ψάχνουν αγοραστή για τον Παναθηναϊκό.

Το επαγγελματικό μπάσκετ δεν θα είναι πιά το μπάσκετ που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε. Ο πήχυς, τοποθετημένος μέχρι σήμερα στα επίπεδα των ευρωπαϊκών ρεκόρ, κατεβαίνει χαμηλά.

Ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα συνέβαινε αυτό. Οσοι ισχυρίζονται ότι έπεσαν από τα σύννεφα απλώς ζούσαν στα σύννεφα. Οι δύο ΚΑΕ που μονοπώλησαν τους προβολείς τα τελευταία χρόνια λειτούργησαν με το ιδιότυπο καθεστώς της "οικογενειακής επιχείρησης" ελληνικού τύπου, χωρίς ρεαλιστικό προϋπολογισμό, χωρίς άξια αναφοράς έσοδα, χωρίς επιχειρησιακό πλάνο. Συντηρήθηκαν χάρη στο βαθύ πορτοφόλι και στη βαθιά τρέλα των τεσσάρων προέδρων. "Είναι τρελός ο πρόεδρος", τραγουδούσε η κερκίδα όποτε τη μεθούσε κάποιος τίτλος. Τρελός με περικεφαλαία...

Τι θα αγοράσει όποιος (εξίσου τρελός) αποφασίσει να αγοράσει τον Παναθηναϊκό από τους Γιαννακόπουλους ή τον Ολυμπιακό από τους Αγγελόπουλους; Έναν οργανισμό γεμάτο χρέη και υποχρεώσεις, φορτωμένο με συμβόλαια που είναι αδύνατο να τηρηθούν με επιχειρηματικούς όρους. Τι θα πράξει ο Αμερικανός επενδυτής που θα θελήσει να ποντάρει στην αγορά του πρωταθλητή Ευρώπης;

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο gazzetta.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ