Facebook Pixel «Πανάξιος νικητής, όχι σίγουρα πρωταθλητής»
| 2011-01-13 02:50:00

«Πανάξιος νικητής, όχι σίγουρα πρωταθλητής»

«Πανάξιος νικητής, όχι σίγουρα πρωταθλητής»

Ο Νίκος Μπουρλάκης σχολιάζει μέσα από το άρθρο του τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και εξηγεί τι άλλαξε στους «ερυθρολεύκους» και πέτυχαν αυτό που τόσο χρόνια κυνηγούσαν.
 

Ο Παναθηναϊκός "έχτισε" την κυριαρχία του με πρώτο βήμα το θρίαμβό του στο Φάληρο, το 1999 (προπονητής του Ολυμπιακού ήταν τότε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς κατά διαβολική σύμπτωση). Από τότε ο Παναθηναϊκός... βρήκε το δρόμο να κερδίζει στο ΣΕΦ που ήταν... απαγορευμένη υπόθεση για χρόνια. Πέρασε από το Φάληρο τρεις διαδοχικές χρονιές στο κύπελλο (2005-2006 και 2007) και γενικά κάθε χρόνο έπαιρνε τουλάχιστον μία νίκη στην έδρα του αντιπάλου.

Η θεωρία όσων θέλουν να γίνουν πρωταθλητές είναι μία: Πρέπει να μάθεις να κερδίζεις στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου. Ο Παναθηναϊκός τον είχε (και πιθανότατα τον έχει ακόμα) τον τρόπο. Ο Ολυμπιακός τον αναζητούσε και η αλήθεια είναι πως όταν έφθασε κοντά- κάποιες φορές στο παρελθόν- πνιγόταν μόνο και μόνο στην ιδέα και στη συνέχεια άρχιζε το επικοινωνιακό του παιχνίδι προκειμένου ν'αναζητήσει άλλες διεξόδους.

Την Τετάρτη το βράδυ στο ΟΑΚΑ δεν υπήρχε κάτι διαφορετικό συγκριτικά με άλλες χρονιές, σε ό,τι αφορά στις συνθήκες του αγώνα. Ο Ολυμπιακός είχε κάτι που δεν διέθετε τα προηγούμενα χρόνια: Μυαλό και χαρακτήρα. Ακολούθησε πιστά το πλάνο που είχε χαράξει, εκμεταλλεύθηκε (και προκάλεσε ενίοτε) την αστοχία του Παναθηναϊκού, κατέβασε το ρυθμό όπως τον συνέφερε, χτύπησε με τα θανατηφόρα pick n' roll του στην επίθεση. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το ότι ο Παναθηναϊκός είχε προβλήματα, στην προετοιμασία του κατ' αρχήν με τους ασθενείς και τους τραυματίες. Αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε αποφασισμένος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά κι αναμφισβήτητα ήταν ο πανάξιος νικητής.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι είναι και σίγουρος πρωταθλητής. Απλώς έδειξε την... αύρα. Απέναντί του βρίσκεται ένας πρωταθλητής που έχει μάθει να τον κερδίζει και να κατακτά τίτλους. Η ζωή συνεχίζεται κι αυτό είναι το βέβαιο και για μιά ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός τέτοιες καταστάσεις μόνο... πρωτόγνωρες δεν είναι. Άλλωστε για να φθάσει κάποιος ψηλά πρέπει να... πάθει και να μάθει! Κι ο Παναθηναϊκός έχει πάθει, έχει μάθει, και ξέρει. Οπότε ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος...

Οι πρωταθλητές αναδεικνύονται τον Ιούνιο κι αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει κάνει βήμα προς την πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας. Η επόμενη συνάντησή τους στο ΣΕΦ δίνει ένα ακόμα κίνητρο και στους δύο. Και το καλοκαίρι, στα πλέι οφ πλέον, θα τα δούμε όλα.

Απ' εκεί και πέρα πραγματικά περιμένουμε να δούμε το πόσο θα επηρρεάσει αυτό το αποτέλεσμα και τις δύο ομάδες απ' εδώ και στο εξής. Στον Παναθηναϊκό ξέρουν καλά πιά ότι ο αντίπαλος δεν διαθέτει τη λάμψη των προηγούμενων ρόστερ, αλλά έχει μεγάλο προπονητή. Ο οποίος (μεγάλος προπονητής) ξέρει καλά τον... κουμπάρο, τη φιλοσοφία και τον Παναθηναϊκό. Όπως και ο κουμπάρος βέβαια τον ξέρει καλά. Οπότε εμείς περιμένουμε μιά συνέχεια συγκλονιστική...

Πηγή: theplayer.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags