Facebook Pixel Ξαφνιάστηκε και ο Πασκουάλ: «Δεν περίμενα να παίξει τόσο ο Τζέιμς, αλλά...» - Μπλατ: «Μπορούσαμε να νικήσουμε»!
| 2016-11-26 01:48:00

Ξαφνιάστηκε και ο Πασκουάλ: «Δεν περίμενα να παίξει τόσο ο Τζέιμς, αλλά...» - Μπλατ: «Μπορούσαμε να νικήσουμε»!

Ξαφνιάστηκε και ο Πασκουάλ: «Δεν περίμενα να παίξει τόσο ο Τζέιμς, αλλά...» - Μπλατ: «Μπορούσαμε να νικήσουμε»!

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού εξήγησε γιατί έγινε... θρίλερ ξανά το παιχνίδι με την Νταρουσάφακα, σχολίασε την επιστροφή του Τζέιμς, ενώ αναφέρθηκε και όσα θα δούμε στη συνέχεια.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Superfoods δήλωσε αρχικά πως "κάναμε καλή δουλειά στα πρώτα είκοσι λεπτά, ελέγξαμε το παιχνίδι και το σκορ. Είχαμε ισορροπία σε ασίστ και λάθη, συν εξαιρετικά ποσοστά στα σουτ. Στις αρχές του γ' δεκαλέπτου όμως χάσαμε τον έλεγχο, κι από εκεί είχαμε ένα νέο παιχνίδι. Δεν παίξαμε καλά, αλλά στο τέλος πήραμε μια σημαντική νίκη", ενώ πρόσθεσε αναφερόμενος στον βαθμό δυσκολίας των αγώνων της EuroLeague:

"Η πλειονότητα των παιχνιδιών είναι πολύ δύσκολη και αμφίρροπη. Μέχρι σήμερα σε όλα τα παιχνίδια είχαμε πιθανότητες να κερδίσουμε. Νομίζω ότι αυτό λέει πολλά για μια ομάδα που θέλει πολύ να βελτιωθεί. Έχουμε πολλά να φτιάξουμε. Απόψε για παράδειγμα έχουμε πάρει καλύτερες αποφάσεις απ ότι στα προηγούμενα παιχνίδια. Στο τέλος η νίκη μπορεί να εξαρτάται από κάποιες λεπτομέρειες. Είχαμε απόψε τη δυνατότητα να πάρουμε διαφορά, να ξεφύγουμε στο σκορ, ωστόσο κάναμε λάθη που άλλαξαν τον ρυθμό του αγώνα. Στην EuroLeague άμα κάνεις λάθος, θα δεχτείς καλάθι".

Σε ερώτηση για τον χρόνο που πήρε ο Μάικ Τζέιμς, είπε πως "η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα στην αρχή στο μυαλό μου ότι θα παίξει τόσο πολύ. Είδαμε απόψε ότι ένιωθε καλά στο γήπεδο και μπορούσε να μας δώσει πράγματα. Υπήρξαν καθοριστικοί παράγοντες που μας βοήθησε, και γι αυτό έπαιξε παραπάνω. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί προπονήθηκε με την ομάδα και είναι έτοιμος να προσφέρει, από τη στιγμή που κι οι γιατροί έδωσαν το "ΟΚ" να είναι μαζί μας".

Όσο για τις περισσότερες επιλογές που είχε απόψε, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια; "Σήμερα κι ο Σίνγκλετον είχε ένα χτύπημα πριν τελειώσει το α' μέρος, όπως κι ο Ρίβερς. Στη συνέχεια έπαιξαν λίγο πιο κάτω από τις δυνατότητές τους. Σίγουρα το να έχεις τη δυνατότητα να ανοίξεις το rotation σε βοηθάει στο τέλος. Έχουμε παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά, που συμπληρώνει ο ένας τον άλλον", τόνισε και κατέληξε:

"Από την πρώτη στιγμή βλέπω το 100% στην ομάδα, για τον τρόπο λειτουργίας που θέλω να έχει. Δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό, άλλη οδός. Δεν ένιωσα ποτέ επειδή δεν είχα αρκετό χρόνο στην ομάδα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες στο άθλημά μας. Κι ακόμη περισσότερο στον Παναθηναϊκό".

Μπλατ για βολές και ΝΒΑ

Η Νταρουσάφακα ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό Superfoods στο ΟΑΚΑ, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να δηλώνει αρχικά -μετά το τέλος του αγώνα- πως "ήταν ένα σκληρό παιχνίδι που κρίθηκε στο φινάλε. Είχαμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε απόψε. Χάσαμε έντεκα (11) βολές, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο σουτ, αυτό κατά την άποψή μου συνοψίζει την εικόνα του αγώνα. Σε τέτοιου είδους αγώνες, μια φάση μπορεί να κρίνει τα πάντα. Ένα καλάθι που δεν βάζεις εσύ, ένα καλάθι που βάζει ο αντίπαλος, παίζει μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα".

Σε ερώτηση για το γεγονός πως ο Ουίλ Κλάιμπερν δεν βγήκε ούτε δευτερόλεπτο από το παρκέ, απάντησε πως "έπαιξε σαράντα λεπτά γιατί υπήρχε ένας απλός λόγος. Μας έλειπαν οι Λουκ Χαρανγκόντι και Αντριάν Μοερμάν, οπότε τον χρειαζόμασταν πολύ, ήμασταν "γυμνοί" στο "4". Ήταν απολαυστικός. Μακάρι να μπορούσε να παίξει σε κάθε παιχνίδι για σαράντα λεπτά".

Για το γεγονός πως η ομάδα του έχει πολλά νέα πρόσωπα ανέφερε πως "χωρίς αμφιβολία, η έλλειψη εμπειρίας έγκειται στο γεγονός πως είμαστε μια νέα ομάδα, που έκανε μεγάλες αλλαγές το καλοκαίρι. Κι αυτό είναι ένας παράγοντας του παιχνιδιού. Από την άλλη, κερδίσαμε τρία παιχνίδια εκτός έδρας συν αυτό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (όχι στη φυσική μας έδρα), οπότε παρά την έλλειψη εμπειρίας είμαστε σε θέση να κερδίζουμε μεγάλα παιχνίδια. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει απόψε. Ενδεχομένως η εμπειρία να σχετίζεται με το αποψινό αποτέλεσμα".

Σε σχέση με όσα συνάντησε στο ΝΒΑ και αυτά που βλέπει φέτος στην EuroLeague σε σχέση με την προ διετίας εμπειρία του: "Στο ξεκίνημα της σεζόν, τα παιχνίδια είναι πιο έντονα, έχουν μεγαλύτερη σημασία και αξία απ ότι πριν. Άλλη σημαντική διαφορά είναι ο χρόνος (48 λεπτά έναντι 40), έχεις πιο πολλές ευκαιρίες να δοκιμάσεις πράγματα, να κάνεις αλλαγές και δοκιμές. Στα 40 λεπτά της EuroLeague κάθε φάση έχει μεγαλύτερη αξία. Πλέον στην EuroLeague κάθε παιχνίδι είναι αμφίρροπο, κρίνεται στο τέλος. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές γιατί είναι πολύ υψηλού επιπέδου η ποιότητα των ομάδων που συμμετέχουν στη διοργάνωση".

Τέλος, σε μια σύγκριση του έργου του σε Μακάμπι και Νταρουσάφακα, είπε: "Η μεγάλη διαφορά είναι πως η Μακάμπι έχει μεγάλη ιστορία και παράδοση. Αυτό προσπαθούμε να χτίσουμε στην Νταρουσάφακα. Αυτό έχουμε βάλει ως βασικό στόχο, να "χτίσουμε" αυτό το προφίλ, αυτή την παράδοση, την ιστορία. Όλα ξεκινούν από κάπου. Χρειάζεται χρόνος όμως για να το κάνεις αυτό".


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags