Facebook Pixel Το σοκ έγινε διπλό!
| 2011-06-28 15:07:00

Το σοκ έγινε διπλό!

Το σοκ έγινε διπλό!

Ο Νίκος Μπουρλάκης σχολιάζει την αποχώρηση των Αγγελόπουλων από τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Η οικογένεια Αγγελόπουλου μέσω επίσημης ανακοίνωσης -εντελώς αιφνιδιαστικά- γνωστοποίησε την απόφασή της να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ. Ταυτόχρονα εδώ και καιρό είναι γνωστή -άλλωστε το λένε και οι ίδιοι- η επιθυμία του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου να αποχωρήσουν μετά από 24 χρόνια παρουσίας και προσφοράς.

Διπλό έγινε πλέον το σοκ! Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός διατηρήθηκαν σε υψηλό επίπεδο χάρη στην «τρέλα άνευ ορίων» των οικογενειών που τους διοικούσαν. Μπορεί να καμαρώναμε για τις επιτυχίες και για το γεγονός ότι είχαμε να επιδείξουμε τον (εξάκις) πρωταθλητή Ευρώπης επί εποχής Γιαννακόπουλου, αλλά και μια ομάδα που «αναστήθηκε» και βρέθηκε σε υψηλό επίπεδο από τότε που ανέλαβαν οι Αγγελόπουλοι, όμως ανησυχούσαμε για την... επόμενη μέρα: Για το τι θα γινόταν όταν οι συγκεκριμένες οικογένειες θα αποχωρούσαν. Εστω κι αν αυτή η ανησυχία «πνιγόταν» μέσα στον πακτωλό χρημάτων που έρεε κάθε καλοκαίρι για μεταγραφές.

Για να είμαστε ειλικρινείς πλέον αναζητούνται... τρελοί! Δεν είναι μυστικό το ότι οι χρηματοδότες των δύο ομάδων επένδυσαν του κόσμου τα χρήματα μόνο και μόνο επειδή γούσταραν, επειδή έκαναν το πανάκριβο χόμπι τους. Αν κάνουμε τον πιο πρόχειρο υπολογισμό για τα έξοδα και τα έσοδα κάθε χρονιάς στις δύο εταιρείες, τότε θα καταλάβουμε ακόμα περισσότερο τι ακριβώς συνέβη.

Η οικογένεια Γιαννακόπουλου βρίσκεται στο μπάσκετ 24 χρόνια (από το 1987) και κάποτε -βιολογικά- θα αποχωρούσε. Η ιστορία έχει καταγράψει ότι μέχρι αυτήν τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει τους 28 από τους 51 τίτλους του (!) στα 24 χρόνια παρουσίας του Παύλου και του Θανάση! Το συνολικό ποσό που έχουν ξοδέψει στον Παναθηναϊκό είναι μάλλον ανυπολόγιστο, 24 χρόνια είναι αυτά, δεν είναι... ένα ή δύο!

Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος ανέλαβαν τον Ολυμπιακό (που είχε πέσει σε πλήρη ανυποληψία) στα μέσα της σεζόν 2004-2005 ως χρηματοδότες, στη συνέχεια ανέλαβαν το management και το 2009 αγόρασαν τις μετοχές από τον Σωκράτη Κόκκαλη. Το καλοκαίρι του 2011, έχοντας δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια και με δύο κύπελλα και δύο συμμετοχές σε φάιναλ φορ, οι ιδιοκτήτες της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ αποφάσισαν να πουν «αντίο»!

Η επόμενη μέρα σαφώς δεν θα είναι ίδια. Διότι αναζητούνται... χρήματα και τρέλα και για τις δύο ομάδες. Υπάρχει άραγε σε τέτοιες εποχές αυτός ο συνδυασμός;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags