Facebook Pixel «Στο συλλαλητήριο για να μείνουν οι Αγγελόπουλοι»
| 2011-06-29 20:50:00

«Στο συλλαλητήριο για να μείνουν οι Αγγελόπουλοι»

«Στο συλλαλητήριο για να μείνουν οι Αγγελόπουλοι»

Ο Κώστας Παπανικολάου βρέθηκε ως προσκεκλημένος στο 3ο Triple Crown Basketball Summer Camp και στις δηλώσεις του εμφανίστηκε πρόθυμος να κάνει τα πάντα για να αλλάξουν γνώμη οι Αγγελόπουλοι και να μείνουν στον Ολυμπιακό.
 

Ο νεαρός σμολ φόργουορντ του Ολυμπιακού βρέθηκε στο campτων Φραγκίσκο Αλβέρτη, Δημήτρη Παπανικολάου και Ευθύμη Ρεντζιά στο πλαίσιο της τρίτης ημέρας της δεύτερης περιόδου. Ο νεαρός άσος των «ερυθρολεύκων» αφού ευχαρίστησε τους ιδρυτές του campαπάντησε σε καταιγισμό ερωτήσεων στα νεαρά παιδιά.

« Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σας, γνωρίζω από πέρσι ότι γίνεται καταπληκτική δουλειά εδώ και εξαρτάται μόνο από εσάς αν θα το εκμεταλλευτείτε. Τα παιδιά (σ.σ Φραγκίσκος Αλβέρτης, Δημήτρης Παπανικολάου και Ευθύμης Ρεντζιάς) έχουν δημιουργήσει κάτι πολύ ξεχωριστό και πραγματικά ζηλεύω που εγώ στην ηλικία σας στα Γρεβενά δεν είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε ένα παρόμοιο camp, να βελτιώσω τις αδυναμίες μου και να με συμβουλεύσουν κορυφαίοι αθλητές και προπονητές. Θα πρέπει να θεωρείτε τους εαυτούς σας τυχερούς που βρίσκονται εδώ. Μέσα από το μπάσκετ θα μάθετε να αγαπάτε τον αθλητισμό αλλά και θα υιοθετήσετε στοιχεία που θα σας βοηθήσουν στην ζωή σας σε ότι και αν επιλέξετε. Θέλω να θυμάστε ότι όποιος δουλεύει σκληρά δεν χάνετε. Εύχομαι σε όλους σας καλό καλοκαίρι», τόνισε αρχικά και στη συνέχεια δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων.

... για το συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού για την παραμονή των αδελφών Αγγελόπουλων και αν θα παρευρεθεί ο ίδιος, δήλωσε: «Ακόμα δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τους συμπαίχτες μου για να αποφασίσουμε αν θα παρευρεθούμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι δύο τους έχουν προσφέρει πάρα πολλά στο μπάσκετ, ξαναέκαναν τον Ολυμπιακό ισχυρό σε Ελλάδα και Ευρώπη και αν θα μπορούσα να κάνω κάτι για να παραμείνουν θα το έκανα.»

...για το αν θα ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό απάντησε: «Φυσικά και θα ήθελα. Έτσι και αλλιώς είμαι δεσμευμένος με συμβόλαιο αλλά θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και από της πιο ιστορικές. Ουσιαστικά είναι η ομάδα που με έβαλε στα βαθιά, που μου έδωσε σημαντικό χρόνο συμμετοχής στην Α1 αλλά και σε ευρωπαϊκά παιχνίδια και νιώθω πολύ όμορφα για αυτό.»

... για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς ανέφερε: «Είναι μεγάλη μου τιμή να έχω προπονητή έναν άνθρωπο που είναι παγκοσμίως καταξιωμένος. Είναι πολύ απλός άνθρωπός και γνωρίζει πολύ καλά πώς να παίρνει το 100% από τους παίχτες του. Οι απαιτήσεις του δεν είναι παράλογες θα σου ζητήσει ακριβώς ότι και οι άλλοι προπονητές να παίξεις σωστά στην άμυνα να πάρεις το ριμπάουντ, αλλά ο τρόπος του είναι ξεχωριστός. Πιστεύω έγινε σπουδαίος γιατί ήταν πολύ απλός, πράγμα που είναι δύσκολο πολλές φορές. Νιώθω πολύ όμορφα που στα είκοσι ένα μου χρόνια με εμπιστεύεται με μεγάλο χρόνο συμμετοχής, αλλά δεν σταματάω εκεί θέλω να πετύχω όσα περισσότερα μπορώ.»

... για το ποιος είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχει αντιμετωπίσει δήλωσε: «Μπορεί να ακουστεί περίεργα αλλά πιστεύω ο ίδιος μας ο εαυτός είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος μας. Είναι πολύ δύσκολο μετά από κάποια επιτυχία να βάλεις τον εαυτό σου σε ένα καλούπι, να καταφέρεις να χαλιναγωγήσεις το μυαλό σου και να συνεχίσεις να προπονείσαι σκληρά και να δουλεύεις σωστά κάθε μέρα. Κάθε επαγγελματίας αθλητής δουλεύει πολλές ώρες μέσα και έξω από το γήπεδο. Πρέπει να επεξεργάζεται τις συμβουλές των προπονητών του ούτως ώστε να γίνεται καλύτερος και τέλος για να πετύχει χρειάζεται να κάνει μεγάλες προσωπικές θυσίες. »

... για τον λόγο που θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε στο top8 από τη Σιένα σχολίασε: «Δυστυχώς όσο και αν προσπαθήσαμε να ξεχάσουμε το πρώτο παιχνίδι δεν τα καταφέραμε. Δεν πιστέψαμε ότι μια ομάδα που κερδίσαμε με 48 πόντους θα μας κέρδιζε τρεις φορές και εκεί την πατήσαμε. Οι αντίπαλοι μας μπόρεσαν να αφήσουν στην άκρη το τι έγινε στο πρώτο παιχνίδι έδειξαν μεγάλη θέληση και η σειρά κρίθηκε σε αυτό το στοιχείο.»

... για το πώς ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ δήλωσε: «Μικρός είχα ξεκινήσει να παίζω βόλεϊ αλλά ευτυχώς οι φίλοι μου άλλαξαν άθλημα και αναγκάστηκα να τους ακολουθήσω. Έτσι ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ και τότε κατάλαβα ότι μου ταίριαζε και μου άρεσε περισσότερο. Ξεκίνησα από τον Πρωτέα Γρεβενών και το πρώτο μου συμβόλαιο ήταν στον Άρη. »

... για το πότε νιώθει καλύτερα όταν καρφώνει ή όταν να σκοράρει ένα καλάθι τριών πόντων απάντησε: «Στη νίκη νιώθω καλύτερα. Το μπάσκετ είναι ένα σύνθετο παιχνίδι που δεν μπορείς να το ξεχωρίσεις τόσο απλά σε κομμάτια. Το σκοράρισμα δεν είναι αρκετό για να κερδίσεις θα πρέπει να αμυνθείς και σωστά. Είναι ομαδικό άθλημα και αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνω αυτό που πρέπει για να κερδίζει η ομάδα μου.»

... για το αν πήγαινε στον Παναθηναϊκό δήλωσε:«Δεν σκέφτομαι έτσι. Έχω συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να πάει η ομάδα μου όσο το δυνατόν καλύτερα.»

... για το ποια είναι η δυσκολότερη ομάδα στην Ευρώπη απάντησε: «Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα που επί χρόνια διατηρεί ένα σταθερό κορμό και προσθέτει 2-3 παίχτες κάθε χρόνο με αποτέλεσμα να έχει εξαιρετική συνοχή και να γνωρίζουν όλοι ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται ο άλλος για να δίνουν βοήθεια όταν χρειάζεται. Είναι εξάλλου και ο πρωταθλητής Ευρώπης. »

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags