Facebook Pixel Δήλωση Ζήση για Ολυμπιακό που θα συζητηθεί: «Μου ταιριάζει αυτή η ομάδα…»
Μπάσκετ
| 2016-12-24 15:31:00

Δήλωση Ζήση για Ολυμπιακό που θα συζητηθεί: «Μου ταιριάζει αυτή η ομάδα…»

Δήλωση Ζήση για Ολυμπιακό που θα συζητηθεί: «Μου ταιριάζει αυτή η ομάδα…»

Διαβάστε τι λέει ο Έλληνας άσος για το ενδεχόμενο να φύγει από την Μπάμπεργκ και να γυρίσει στην Ελλάδα για λογαριασμό των Πειραιωτών, αλλά και γενικότερα για την φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα.

Για πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, ανάμεσά τους το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, με αφορμή τις φήμες που υπάρχουν μετά τον τραυματισμό του Χάκετ, την πορεία της Μπάμπεργκ, την Εθνική ομάδα, το πώς περνάει τις γιορτές τόσα χρόνια μακριά από την πατρίδα, αλλά και την οικονομική κρίση μίλησε ο Νίκος Ζήσης στην εφημερίδα Sportday.

Συγκεκριμένα, ο πρώην αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, μίλησε για:

-το πώς είναι οι γιορτές μακριά από την Ελλάδα:

«Η χώρα σου είναι η χώρα σου και πάντα την αγαπάς και τη σκέφτεσαι. Χωρίς την οικογένειά μου δε θα μπορούσα με τίποτα να το κάνω αυτό. Είναι ο πρωταρχικός λόγος που συνεχίζω να το κάνω. Έχω συμβιβαστεί με το γεγονός πως είναι η μοίρα μου αυτή να ζω και να παίζω στο εξωτερικό, έχω ζήσει αμέτρητες εμπειρίες και καταστάσεις που θα έχω να διηγούμαι για χρόνια».

-το αν έχει σκεφτεί πως ήρθε η ώρα για να επιστρέψει:

«Είναι δεδομένο πως στο άμεσο μέλλον, είτε για να παίξω μπάσκετ ή όχι, θα επιστρέψω. Το πλήρωμα του χρόνου, είναι κοντά, τα χρόνια πέρασαν και νομίζω πως ήρθε η ώρα να επαναπατριστώ».

-το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό:

«Στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο και με τον ρόλο που έχω στην ομάδα, θα ήταν ουσιαστικά αδύνατο να με αφήσει η Μπάμπεργκ. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που θεωρώ ότι θα μου ταίριαζε και είναι τιμή για έναν αθλητή να αγωνίζεται σε ομάδα με τους στόχους του, όμως έτσι όπως είναι η κατάσταση, θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο».

-τη μέχρι τώρα πορεία της Μπάμπεργκ στην Ευρωλίγκα:

«Η αλήθεια είναι ότι χάσαμε αρκετούς αγώνες στον πόντο, αυτό δημιούργησε μία έξτρα πίεση στην ομάδα, αλλά ό,τι έγινε-έγινε. Θα μπορούσαμε να έχουμε δύο νίκες παραπάνω, όμως το σημαντικό είναι ότι βελτιωνόμαστε και αυτό μας κάνει να κοιτάμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία».

-το νέο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης και το τι θα άλλαζε:

«Μου αρέσει πολύ το νέο σύστημα που παίζουν όλοι με όλους. Είναι τρομερό να αντιμετωπίζεις τους καλύτερους παίκτες κάθε εβδομάδα και ο καθένας στο τέλος θα πάρει αυτό που του αξίζει. Το μόνο που θα θεωρούσα σωστό, θα ήταν να βρεθεί μία φόρμουλα για βοηθούνται οι ομάδες με τις μετακινήσεις τους. Αυτό που κουράζει περισσότερο τον αθλητή είναι τα ταξίδια, τα λεωφορεία και οι αναμονές στα αεροδρόμια. Με κάποια τσάρτερ θα λυνόταν το θέμα. Οι τέσσερις ομάδες έχουν αυτή τη πολυτέλεια και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα».

-το αν έχει έρθει πλήρωμα του χρόνου για μία επιτυχία της Εθνικής:

«Η ομάδα φέτος έχει όλα τα φόντα να φτάσει εκεί που πρέπει. Η παρουσία του Γιάννη Μπουρούση είναι σημαντική γιατί είναι σημαντικός και έμπειρος παίκτης. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει φτάσει σε επίπεδο All Star στο ΝΒΑ και μαζί με τη γενιά των 90αρηδων που συνεχώς βελτιώνεται και αποκτά εμπειρίες, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρέπει να στηρίξουμε τα παιδιά γιατί δεν είναι εύκολο να έρθει η πολυπόθητη επιτυχία, αλλά είναι θέμα χρόνου».

-την οικονομική κρίση στην Ελλάδα:

«Όταν δε ζεις από κοντά το πρόβλημα είναι δύσκολο να το αφουγκραστείς. Μαθαίνω για την ανησυχία που υπάρχει για το μέλλον από τη μητέρα μου και από κάποιος πολύ καλούς φίλους. Είναι λυπηρό, γιατί είναι ένα όνειρο να ζεις στην Ελλάδα από κάθε άποψη. Δυστυχώς όλα αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια δε της αξίζουν. Εύχομαι σε όλους να έχουν υγεία που είναι το σημαντικότερο, τα άλλα προβλήματα πρέπει να έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Πιστεύω πως θα έρθουν καλύτερες μέρες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags