30/06/11 - 22:50

Το... λοκ-άουτ φυγείν αδύνατον!

Το lockout έμοιαζε αναπόφευκτο όσο ιδιοκτήτες των ομάδων κι οι παίκτες του δεν τα έβρισκαν για νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Τώρα θα τα «λουστούν».

Το... λοκ-άουτ φυγείν αδύνατον!
39.979views 0shares


Πριν καν φύγει η 30ή Ιουνίου και λήξει οριστικά η υπάρχουν συλλογική σύμβαση εργασίας, άπαντες γνώριζαν το αποτέλεσμα. Και γιατί το είχαν δει να έρχεται, αλλά και γιατί καμία από τις δύο πλευρές δεν έκανε πίσω σ' αυτά που διεκδικεί. Οι ιδιοκτήτες των ομάδων ενημέρωσαν τους παίκτες πως τους απαγορεύουν να αγωνιστούν (σ.σ. lockout) και μέχρι να βρεθεί η «χρυσή» τομή η νέα χρονιά του ΝΒΑ θα μοιάζει αμφίβολη.

Μέσα στις επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες θα υπάρξουν νέες συναντήσεις, στις οποίες οι δύο πλευρές καλούνται να καλύψουν το μεγάλο κενό που υπάρχει στις προτάσεις του.

Αυτό είναι το δεύτερο lockout στην Ιστορία του ΝΒΑ, έπειτα αυτό της περιόδου 1998-99 όταν η κανονική περίοδος ολοκληρώθηκε στις 50 αναμετρήσεις (σ.σ. 82 σήμερα).

Η εξέλιξη αυτή είναι καταστροφική για το ΝΒΑ, όχι και για την Ευρώπη, αφού αρκετοί παίκτες έχουν δηλώσει πως θα περάσουν τον Ατλαντικό για να... σκοτώσουν τον χρόνο τους.

Πηγή: gazzetta.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ