Facebook Pixel Επική ατάκα Μπιρτς για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό!
Μπάσκετ
| 2016-12-30 12:39:00

Επική ατάκα Μπιρτς για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό!

Επική ατάκα Μπιρτς για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό!

Ο Κεμ Μπιρτς έκανε πράγματα και... θαύματα χθες στο ΣΕΦ και εν όψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ξεστόμισε μια απίστευτη ατάκα!

Ο Καναδός σέντερ έκανε το καλύτερο του ματς με την φανέλα του Ολυμπιακού, βοηθώντας τα μέγιστα στην μεγάλη νίκη επί της Φενέρ και φυσικά στρέφει την προσοχή του στο επερχόμενο ματς με τον Παναθηναϊκό, για το οποίο είχε να πει κάτι φοβερό.

Σε δηλώσεις του στο sport-fm.gr, τόνισε ότι στις γιορτές δεν θέλει να περάσει καλά και το μόνο που ζητάει είναι η νίκη εναντίον των Πράσινων!

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Ήταν αυτή η πιο μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν;
«Νομίζω πως η νίκη στην έδρα της Μπασκόνια ήταν η πιο σημαντική. Πιστεύω όμως πως και αυτή επί της Φενέρ είναι σίγουρα στις τρεις κορυφαίες νίκες της περιόδου για μας, λόγω της ισχύος του αντιπάλου, αλλά και των προβλημάτων που είχαμε εμείς».

-Πόσο πιο δύσκολο ήταν το έργο σας από τις απουσίες των Πρίντεζη και Αγραβάνη απέναντι σε μια από τις καλύτερες front line της Ευρώπης;
«Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις χωρίς αυτούς τους παίκτες, γιατί είναι πολύτιμοι στη λειτουργία της ομάδας μας. Πάντοτε όμως, όποιος κι αν απουσιάζει, πρέπει να μπαίνουμε με τη νοοτροπία πως πρέπει να νικάμε. Αυτό κάναμε και σήμερα παίζοντας και για τα παιδιά που δεν μπορούσαν να μας βοηθήσουν λόγω των τραυματισμών τους».

-Φάνηκε πως η ενέργεια και η άμυνα ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες για τη νίκη…
«Ναι, σίγουρα. Ο κόουτς μάς είπε πως θα πρέπει να παίξουμε δυνατή άμυνα από το πρώτο λεπτό, να δείξουμε στον αντίπαλο πως εμείς ορίζουμε το ρυθμό του αγώνα και τα καταφέραμε. Νομίζω πως εκεί οφείλεται η διαφορά που πήραμε και στο τέλος της βραδιάς η νίκη. Ήμασταν πολύ πιο αποφασισμένοι από τη Φενέρ». 

-Η μείωση της διαφοράς και ο κίνδυνος της μεγάλης ανατροπής που οφείλεται;
«Χάσαμε λίγο τη συγκέντρωσή μας, ίσως να έφταιξε και η κούραση και για το λόγο αυτό κάναμε άλλες επιθέσεις βιαστικά κι άλλες αργά, ενώ χάσαμε και τη συνοχή μας στην άμυνα. Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε όμως και την αντίδραση της Φενέρ, που είναι μεγάλη ομάδα και περιμέναμε πως θα παλέψει ως το τέλος. Ευτυχώς καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και μια αρκετά καλή διαφορά, αν και φτάσαμε να προηγούμενα μέχρι και με 23 πόντους».

-Τα πήγες εξαιρετικά, μαζί και με τον Γιανγκ, απέναντι στους ψηλούς της Φενέρ. Μήπως είχες πλεονέκτημα επειδή τους ξέρεις από πέρσι στο τουρκικό πρωτάθλημα;
«Ναι, μάλλον βοήθησε κι αυτό (γέλια). Ο Βέσελι, ο Ούντο και ο Άντιτς είναι εξαιρετικοί παίκτες. Πέρσι με την Ουσάκ μάς είχαν νικήσει πέντε φορές μέσα στη σεζόν και ήθελα να πάρω ρεβάνς. Γι’ αυτό ήμουν αποφασισμένος από την αρχή του αγώνα».

-Είδαμε τον κόσμο να σε αποθεώνει για την απόδοσή σου. Πώς ένιωσες παίζοντας σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ;
«Λατρεύω τα πάντα εδώ. Λατρεύω την ομάδα και τους φιλάθλους για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν. Τους ευχαριστώ πολύ για το χειροκρότημά τους. Δείχνουν πως εκτιμούν την προσπάθειά μου και αυτό με γεμίζει ικανοποίηση, αλλά και ευθύνη να συνεχίσω ακόμη πιο δυνατά. Η ώθηση που μας έδωσαν σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν καθοριστική για να φτάσουμε στη νίκη, ακόμη κι όταν η Φενέρ επέστρεψε στο ματς».

-Το 2016 έκλεισε ιδανικά και το 2017 ανοίγει με ένα μεγάλο ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Πώς προετοιμάζεσαι γι’ αυτό;
«Είμαι ενθουσιασμένος, πραγματικά ανυπομονώ γι’ αυτό το παιχνίδι. Αυτό που διακρίνει τους σκληρά εργαζόμενους από όλους τους άλλους είναι αυτό: οι περισσότεροι θέλουν αυτές τις μέρες να ξεκουραστούν και να περάσουν καλά. Εγώ δεν θα περάσω καλά. Δεν θέλω να περάσω καλά. Θέλω να δουλέψω σκληρά για να ετοιμαστώ και να πάρουμε αυτή τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, που θα είναι πολύ σημαντική».

-Τι δώρο θέλει ο Κεμ Μπιρτς για το 2017;
«Θέλω πολύ τον τίτλο της Ευρωλίγκας. Αυτό είναι το δώρο που θέλω. Κάθομαι συχνά και βλέπω παλαιότερους αγώνες στο Final Four, όπως τον φοβερό τελικό της ΤΣΣΚΑ με τη Φενέρμπαχτσε πέρσι. Θέλω να ζήσω κι εγώ κάτι τέτοιο. Εύχομαι να τα καταφέρω φέτος με τον Ολυμπιακό. Θα το προσπαθήσουμε». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags