Facebook Pixel Νούμερο ένα στο ΝΒΑ ο Γιάνναρος!
| 2017-01-03 15:41:00

Νούμερο ένα στο ΝΒΑ ο Γιάνναρος!

Νούμερο ένα στο ΝΒΑ ο Γιάνναρος!

Σας έχουμε γράψει πολλές φορές για τα μοναδικά στατιστικά που πετυχαίνει στη φετινή σαιζόν ο Γιάννης Αντετοκούμπο.

Όσο ψάχνουμε όμως, τόσο ανακαλύπτουμε καινούρια κατορθώματα του δικού μας του παιδιού. Με τελευταίο εξ αυτών ότι είναι νούμερο ένα σε όλο το ΝΒΑ όσον αφορά στους πόντους μέσα στη ρακέτα. Μέσα στο «ζωγραφιστό», κάτω απ’ το καλάθι, όπως θέλετε πείτε το, σημασία έχει ότι ο Γιάννης έτσι και φτάσει κοντά στο διχτάκι δεν το χάνει!

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της ιστοσελίδας nbaminer.com ο Γιάννης είναι πρώτος απ’ όλους τους παίκτες του ΝΒΑ σε μέσο όρο πόντων μέσα στη ρακέτα: 13,63 ανά παιχνίδι σημειώνει ο Αντετοκούμπο, ένας παίχτης από αυτούς που θα χαρακτηρίζαμε «περιφερειακούς», και ακολουθούν σέντερ καθαρόαιμα όπως ο DeMarcus Cousins (13,19 πόντοι μέσο όρο), ο Hassan Whiteside (12,71 πόντοι) και ο Anthony Davis (12,67 πόντοι). Στην πέμπτη θέση μάλιστα είναι ο LeBron James με 12,21 πόντους μέσο όρο και στην έκτη ο Κarl-Anthony Towns με 11,88 πόντους.

Πράγμα το οποίο μας δείχνει τρία πράγματα: Πρώτον το μπάσκετ που ξέρει πλέον ο Γιάννης (κάτω απ’ τη ρακέτα πέφτουν κορμιά…), δεύτερον το εύρος των σωματικών προσόντων του (σχεδόν υπερφυσικό!) και τρίτον ότι έτσι και αποκτήσει σουτ σχετικώς αξιοπρεπές πάει και τελείωσε πάει για πρώτος σκόρερ. Εκτός κι αν προτιμάει να βγει πρώτος στις ασίστ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags