Facebook Pixel Ευτυχισμένος ο Γιάνκοβιτς
| 2017-01-16 12:34:00

Ευτυχισμένος ο Γιάνκοβιτς

Ευτυχισμένος ο Γιάνκοβιτς

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς μοιάζει αναγεννημένος στον Αρη και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους τον έφεραν στην ομάδα και ζει αυτές τις στιγμές μαζί της.

Διαβάστε τις δηλώσεις του πριν τη χθεσινή προπόνηση

Για τον τελικό Κυπέλλου και την προσπάθεια του Άρη για το τρόπαιο απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο (είτε Ολυμπιακό, είτε Παναθηναϊκό): "Το έχω ζήσει από την άλλη πλευρά... Έχω παίξει τρεις τελικούς Κυπέλλων εναντίον υποδεέστερων ομάδων από ότι ήταν ο Παναθηναϊκός. Την πρώτη χρονιά εναντίον του Άρη, την δεύτερη εναντίον του Απόλλωνα και την τρίτη εναντίον του Φάρου. Νομίζω ότι το άγχος και η πίεση είναι από εκείνη την πλευρά. Ετσι είχα συνηθίσει τουλάχιστον, ότι το άγχος το έχει το φαβορί. Φαβορί φυσικά είναι όποιος προκριθεί, ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός. Από εκεί και πέρα είναι ένα παιχνίδι 40 λεπτά. Θα πάμε να διεκδικήσουμε όσο πιο πολλά μπορούμε για να κερδίσουμε. Είναι μεγάλο παιχνίδι για όλους μας, για την ομάδα. Ποτέ δεν ξέρεις...".

Για το ότι ο Άρης λόγω της ποιότητάς του θα "αναγκάσει" τον αντίπαλό του στον τελικό να έχει περισσότερο άγχος σε σχέση με αυτό που είχε ο Παναθηναϊκός ως φαβορί τα τρία προηγούμενα χρόνια: "Ναι συμφωνώ... Νομίζω ότι έχει χτιστεί ένα σύνολο πάρα πολύ δυνατό. Γενικά ο Άρης χρονιά με την χρονιά δυναμώνει και γίνεται καλύτερη ομάδα. Φυσικά νομίζω πως δεν θα είναι τόσο εύκολο τουλάχιστον (σ.σ. για τον αντίπαλο του Άρη). Εξαρτάται και από το που θα γίνει το παιχνίδι... Ο κόσμος αν θα είναι στο πλευρό μας. Νομίζω όλα αυτά θα παίξουν τον ρόλο τους αλλά το πιο βασικό από όλα είναι να μπούμε μέσα και να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι όταν έρθει η ώρα".

Για τη μεγάλη στήριξη του κόσμου του Άρη στο ματς με την ΑΕΚ: "Νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος που ήταν στο γήπεδο και που να μην το χρειαζόταν αυτό που έγινε. Ολο αυτό που βγάλαμε και που γυρίσαμε το παιχνίδι, το χρειαζόμασταν... Εγώ τουλάχιστον ξέρω προσωπικά ότι για δικούς μου λόγους το χρειαζόμουν πάρα πολύ να κερδίσουμε και να φτάσουμε στον τελικό".

Για την ψυχολογική προετοιμασία του ημιτελικού: "Ηταν λίγο δύσκολο... Ξέρω ότι αυτά τα παιχνίδια είναι αναμνήσεις της καριέρας σου. Ξέρω ότι μένουν αυτά τα παιχνίδια. Ότι είναι δύσκολα παιχνίδια τα οποία πρέπει να τα κερδίσεις. Εχω κάποιες εμπειρίες από αυτά τα παιχνίδια και νιώθω πολύ χαρούμενος που μπόρεσα να βοηθήσω στο να κερδίσουμε".

Για το αν νιώθει παραπάνω πίεση λόγω του ότι ο κόσμος έχει παραπάνω απαιτήσεις από παίκτες σαν αυτόν, σε μια χρονιά που δεν άρχισε τόσο καλά: "Νομίζω ότι νιώθω μόνος μου μία πίεση και έχω υπερβάλλει λίγο στο να πιέζω τον εαυτό μου, στο να παίζω καλά. Θέλοντας να βοηθήσω, νομίζω ότι μπορώ να κάνω αρκετά πράγματα μέσα στο γήπεδο και δεν πρέπει να περιορίζομαι. Αναλόγως το κάθε παιχνίδι που είναι φυσικά διαφορετικό, υπάρχει διαφορετική προσέγγιση και υπάρχει το κάτι διαφορετικό που μπορώ να κάνω. Αυτό που πρέπει να συγκεντρωθώ και να είναι οδηγός ο αγώνας με την ΑΕΚ, είναι απλά να παίξω αυτό που ξέρω και να κάνω ό,τι μπορώ".

Για την συνέχεια μετά την πρόκριση στον τελικό και αν ο Άρης είναι έτοιμος για το... επόμενο βήμα: "Αν ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε πάρα πολύ το πώς και τι πρέπει να κάνουμε, νομίζω θα μας καταπιεί. Οπότε πιστεύω ότι το πιο σωστό είναι να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι όταν έρθει η ώρα του και να μην έχουμε πλάνο σε έναν μήνα τι θα γίνει, ή στον τελικό τι θα γίνει. Νομίζω πρέπει να συγκεντρωθούμε στο κάθε παιχνίδι μεμονωμένα".

Για το αν προτιμά στον τελικό αντίπαλο τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό και ποια ομάδα "ταιριάζει" καλύτερα στον Άρη: "Είναι δύσκολη ερώτηση για μένα. Δεν ξέρω τι να απαντήσω. Αλήθεια... Και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ, έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ. Με ρωτάς να διαλέξω από δύο ομάδες που η μία έχει πάρει έξι πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και η άλλη τρία. Τι να πω... Όποια θα είναι χειρότερη τότε, όταν θα έρθει η ώρα (σ.σ. του τελικού). Νομίζω όποια θα είναι εκτός ρυθμού τότε".

Για το μέλλον του στον Άρη και το αν περνά από το μυαλό του πως δεν θα είναι... περαστικός από την ομάδα της Θεσσαλονίκης: "Περνά από το μυαλό μου, φυσικά... Κατά πρώτον αυτό που είπα όταν πρωτοήρθα, ότι ευχαριστώ πάρα πολύ όλους όσους με έφεραν εδώ, όσους με επέλεξαν να έρθω σε αυτή την δύσκολη στιγμή. Εγώ αυτό που θέλω από την πλευρά μου είναι να παίζω το μπάσκετ που ξέρω. Να γυρίσω ουσιαστικά στο να παίζω όσο πιο κοντά γίνεται στις δυνατότητές μου και να βοηθάω την ομάδα μου οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή. Νομίζω ότι οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Άρη που μου δίνει αυτή την ευκαιρία και θα δούμε στο μέλλον τι θα γίνει. Δεν ξέρω ακόμη... Δηλαδή αυτό που θέλω εγώ είναι να γίνομαι καλύτερος παιχνίδι με το παιχνίδι και να συνεχίζω να βελτιώνομαι φυσικά".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags