Facebook Pixel Σιγά μην έρθει ο Νοβίτζκι σε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό
| 2011-07-04 00:07:00

Σιγά μην έρθει ο Νοβίτζκι σε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό

Σιγά μην έρθει ο Νοβίτζκι σε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό

Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει για το λοκάουτ στο ΝΒΑ και την πιθανότητα να έρθει ένα μεγάλο αστέρι στην Ελλάδα

Τα δημοσιεύματα έχουν πληθύνει. Και όσο δεν υπάρχει φως στο τούνελ για το λοκ-άουτ του ΝΒΑ, τόσο περισσότεροι παίκτες θα θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη για να βγάλουν το μεροκάματο.

 

Το hoopshype.com έβγαλε σήμερα μία λίστα με παίκτες, το όνομα των οποίων έχει αναφερθεί για «μετακόμιση» στην Ευρώπη. Ανάμεσα σε αυτά τα ονόματα είναι του Κόμπε Μπράιαντ, του Ντιρκ Νοβίτζκι, του Αντρέι Κιριλένκο και του Κάρλος Μπούζερ. «Κοιτάξτε καιρό, που διάλεξαν οι Γιαννακόπουλοι και οι Αγγελόπουλοι να ρίξουν τα μπάτζετ» είπαν πολλοί. «Ακόμη και τώρα, Γιαννακόπουλοι και Αγγελόπουλοι έχουν την τρέλα να φέρουν έναν τέτοιο παίκτη» είναι μία άλλη πλευρά του νομίσματος. Απίθανο μας φαίνεται να έρθει κάποιος εξ αυτών στην Ελλάδα. Αν γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να μαζεύουμε σιγά σιγά τα πράγματά μας για το τρελοκομείο. Άδικο έχουμε;

Κάποιοι, πάντως, από την λίστα, που παραθέτει το hoopshype.com, είναι πολύ μα πολύ πιθανό να μπορούν να αποσπάσουν συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό ή πολύ περισσότερο στον Ολυμπιακό. Ο Ρέτζι Ουίλιαμς των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς είναι μία τέτοια περίπτωση. Ο Βλαντιμίρ Ραντμάνοβιτς επίσης. Όπως και ο Πάτρικ Μιλς με τον Κάρλος Αρόγιο. Αλλά και βέβαια πολύ από τους παίκτες, που ανήκουν στην λίστα των φρι-έιτζεντ και που το hoopshype.com δεν τους έχει στην δική του αναφορά.

Ήδη πέντε παίκτες από το ΝΒΑ έχουν έρθει στην Ευρώπη. Και καλά ονόματα. Άλλος περισσότερο. Άλλος λιγότερο. Ντέιβιντ Άντερσεν (Σιένα), Νέναντ Κρστιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Χίλτον Άρμστρονγκ (Βιλερμπάν), Μουσταφά Σακούρ (Ορτέζ) και Νταχουάν Σάμερς (Σιένα) έκαναν την αρχή. Η συνέχεια προμηνύεται θυελλώδης.

Ειδικά αναμένεται να έρθουν στην Ευρώπη (όχι αποκλειστικά στην Ελλάδα) παίκτες, που είναι φρι-έιτζεντ. Παίκτες με συμβόλαιο στο ΝΒΑ δύσκολα θα έρθουν, αφού λογικά θα περιμένουν να λήξει το λοκ-άουτ, ενώ παράλληλα πολλές ευρωπαϊκές ομάδες δύσκολα θα εμπιστευθούν τέτοιους παίκτες, αφού κάποια στιγμή (μόλις λήξει το λοκ-άουτ) θα τους φύγουν και θα μείνουν με την γλύκα. Για αυτό άλλωστε αναμένεται να δούμε παίκτες του ΝΒΑ και δη τα μεγαλύτερα ονόματα να καταφεύγουν στο πρωτάθλημα της Κίνας, εκεί, όπου θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να σπάσουν τα συμβόλαιά τους με τις ομάδες της Κίνας να μην ενοχλούνται καθόλου από αυτό. Έστω και ένα μήνα κάποια ομάδα της Κίνας να φιλοξενήσει τον Κόμπε, τον Λε Μπρον και γενικά ένα μεγάλο όνομα του ΝΒΑ, κάθε άλλο παρά θα την χαλάσει. Πείτε, όμως, στον Ίβκοβιτς και στον Ομπράντοβιτς να μπουν σε αυτή την διαδικασία! Ποτέ.

Μιας και ο λόγος για τον Ζοτς είναι γνωστό πως δεν θέλει ή μάλλον αποφεύγει τις κατευθείαν λύσεις από το ΝΒΑ. «Κάηκε» με τον Ντελκ, Μπάξτερ και Χάντερ δεν βοήθησαν, ο Τρέισι Μάρει ήταν για κλάματα, εδώ δεν βγήκε ο Χέισλιπ (που αποκτήθηκε, προερχόμενος από τους Σπερς), που είχε μάλιστα και μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία. Δεν αποκλείεται, πάντως, να δοκιμάσει μία ακόμη φορά ο Ζοτς, τη στιγμή, που οι επιλογές του ΝΒΑ είναι πολλές. Πιο πιθανό, όμως, είναι να πάει σε λύση από την Ευρώπη, πάντα, βέβαια, στην περίπτωση, που δεν πάει κάτι καλά με Σάτο, Νίκολας.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη παρότι και ο Ίβκοβιτς (αν μείνει, που αυτό φαίνεται ότι θα γίνει) δεν είναι και ο μεγαλύτερος λάτρης του ΝΒΑ, ίσως κοιτάξει λίγο περισσότερο προς την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και οι βασικοί λόγοι είναι δύο: πρώτον καλοί Αμερικάνοι, που να κάνουν την διαφορά δεν υπάρχουν στην Ευρώπη και αν υπάρχουν κοστίζουν ο κούκος, αηδόνι. Και δεύτερον οι «ερυθρόλευκοι» θα θελήσουν να τονώσουν τον κόσμο τους με 1-2 καλά ονοματάκια, αφού εν τω μεταξύ τον έχουν στεναχωρήσει με την ανακοίνωση αποχώρησης των Αγγελόπουλων.

Ο χρόνος θα δείξει τι τελικά θα γίνει, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα θυμηθούμε λίγα χρόνια πριν όταν πολλά ονόματα του ΝΒΑ είχαν μετακομίσει στην Ευρώπη με τον Τσίλντρες να είναι ένα από αυτά.

Πηγή: superbasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags