Facebook Pixel ΒΟΜΒΕΣ Παπαγιάννη για... Ολυμπιακό!
| 2017-04-04 20:42:00

ΒΟΜΒΕΣ Παπαγιάννη για... Ολυμπιακό!

ΒΟΜΒΕΣ Παπαγιάννη για... Ολυμπιακό!

Ο νεαρός σέντερ των Σακραμέντο Κινγκς σε τηλεοπτική του συνέντευξη πέταξε... ΒΟΜΒΕΣ για τους ερυθρόλευκους και όχι μόνο! Τι είπε για το ΝΒΑ και τον Αντετοκούνμπο.

Ο Παπαγιάννης μίλησε για τον Παναθηναϊκό, εξήγησε γιατί έφυγε από τον Ολυμπιακό, πως πήγε στο Περιστέρι, γιατί προς στιγμήν σταμάτησε το μπάσκετ και πως τελικά έφτασε στο ΝΒΑ!

Αναλυτικά όσα είπε στο "Pick n Roll" της Cosmote TV

Για τον Παναθηναϊκό και τις πρώτες εμπειρίες στους Κινγκς: "Ήταν πολύ καλή η περσινή χρονιά για εμένα, με βοήθησε να βρεθώ εδώ. Για την πρώτη χρονιά δεν μπορώ να πω πολλά. Τη δεύτερη σεζόν μπορούσα να πάω στο Κολλέγιο, όμως έμεινα στην Ελλάδα και ίσως ήθελα να κάτω και για μια τρίτη σεζόν. Ευχαριστώ τον σύλλογο. Οι Kινγκς με ήθελαν από την αρχή, ήξερα κι εγώ ότι θα είναι δύσκολα, ήξερα ότι μπορεί να μην παίζω γιατί υπήρχαν πολλοί σέντερ στην ομάδα. Με τον πατέρα μου μιλάω για μπάσκετ, έχω και video στο σπίτι για να βλέπω τους αγώνες και να διορθώνομαι. Πλέον με χειροκροτά, όπως χειροκροτά και τον μικρό μου αδελφό τον Μηνά. Είναι περήφανος και θέλει να μας δει να φτάνουμε όσο πιο ψηλά γίνεται".

Για το πως πήγε και το πως έφυγε από τον Ολυμπιακό και για όσα συνέβησαν στο Περιστέρι: "Πήγα στα 11. Είχαμε παίξει αντίπαλοι όταν βρισκόμουν στα Μέγαρα. Είχαν πει στο τέλος του αγώνα ότι με ήθελαν. Πήγα στο παιδικό στη δεύτερη χρονιά μου εκεί. Η βασική αλήθεια είναι ότι δεν πλήρωνε η ομάδα τα μεταφορικά έξοδα, ήταν δύσκολο να πηγαινοέρχομαι από τα Μέγαρα, ο πατέρας μου έπρεπε να κλείνει το μαγαζί, είχα και φροντιστήρια, δεν ήθελα να αφήσω το σχολείο πίσω. Μας είχαν πει ότι θα βοηθήσουν, δεν το έκαναν και πήγα στο Περιστέρι για να κάνω ατομικές προπονήσεις με τον Δημήτρη Τζιάλλα. Μου είπαν στα 13 μου να πάω στην ανδρική ομάδα το απόγευμα, ήμουν ψαρωμένος, πήρα τα ρούχα μου και μόλις μπήκα στο γήπεδο ήταν λες και με ήξεραν όλοι. Στο τέλος της προπόνησης ο coach Πεδουλάκης μου είπε ότι ήθελε να μείνω εκεί. Στη δεύτερη χρονιά μου στο Περιστέρι, μου είπε ο Πεδουλάκης να πάω μαζί του στον Παναθηναϊκό, όμως ήθελα να μείνω εκεί και να κάνω προπόνηση με τους άνδρες. Μου είχαν πει ότι θα με βοηθήσουν και οικονομικά, δεν έγινε όμως ποτέ αυτό. Εντάξει, με ενδιέφερε κυρίως να είμαι στην ανδρική ομάδα. Ούτε αυτό έγινε, με είχαν στον πάγκο, ερχόταν η ώρα μου μια φορά στις 15 μέρες. Η σεζόν άρχισε τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο τα παράτησα. Να είναι καλά ο coach Μανουσέλης, με πήρε τον Μάρτιο, του είπα ότι δεν μπορούσα να πάρω το δελτίο μου και μου έδωσε ραντεβού στις 6 το πρωί στη Βούλα. Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή. Τις άλλες μέρες έκανα προπονήσεις με τον Πρωτέα Βούλας και τις Πέμπτες είχα το κλιμάκιο της Εθνικής".

Για όσα του έταξαν στα 18 του οι παράγοντες των Kings και για τον Κάζινς: "Δεν σκέφτηκα ως νούμερο 13 του Draft. Όλα κρίνονται στην προπόνηση και το παρκέ. Στην αρχή ήταν δύσκολα, το στυλ παιχνιδιού ήταν πολύ διαφορετικό απ' όσα είχα συνηθίσει στο ΝΒΑ. Προσπαθούσα να παίξω ως Ευρωπαίους. Ήρθα, λοιπόν και είδα τον Cousins να παίζει από το ένα έως το πέντε. Ο τύπος είναι πάρα πολύ καλός συμπαίκτης. Ακούστηκαν πολλά, όμως δεν ίσχυαν. Τεράστιο ταλέντο. Πλέον έχω αρχίσει να μαθαίνω, δεν υπάρχει θέση πέντε. Αν βάλεις πέντε καλάθια στο ποστ, μετά μπορείς να πάρεις και ένα τρίποντο, δεν θα σου πει κανείς τίποτα. Ο Cousins νοιάζεται για όλους, θέλει πάντα να κερδίζει η ομάδα του. Δεν περνάει μέρα χωρίς να σε ρωτήσει τι κάνεις. Εχω πάει και στο σπίτι του για να δούμε τηλεόραση. Ο Πέτζα κι ο Κώστας Κουφός με βοήθησαν πάρα πολύ. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ για όσα έχει κάνει".

Για τον στόχο του ως παίκτης του ΝΒΑ και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Θέλω να γίνω ένας ψηλός που θα σουτάρει. Για να καθιερωθώ στο ΝΒΑ... Στόχος μου είναι να είμαι στο rotation την επόμενη χρονιά, υπάρχει πλάνο από την ομάδα που όμως δεν μπορώ να το αποκαλύψω. Ετοιμάζω το κορμί μου, θα παίξω στο Summer League, να έχω υγεία καταρχήν. Ήταν περίεργο που έκανα το ντεμπούτο μου στο Milwaukee, απέναντι στον Γιάννη. Η αλήθεια είναι πως μόνο τότε μιλήσαμε. Είναι ο βασικός σταρ της ομάδας, έχει εξελιχθεί σε All-Star starter και μακάρι να φτάσω κι εγώ σε αυτό το επίπεδο, το θέλω πολύ. Του εύχομαι ολόψυχα να είναι υγιής, είδαμε άλλωστε τι έγινε με τον συμπαίκτη του τον Jabari Parker".

Για το αν ένιωσε απογοητευμένος από ευκαιρίες που δεν πήρε στην αρχή της σεζόν: "Υπήρξαν βράδια που δεν κοιμήθηκα. Κάθομαι να δω το video στις 3 και θα κοιμηθώ στις 6, ίσως και καθόλου. Υπάρχουν και νεύρα πολλά κάθε μέρα, όχι γιατί δεν παίζω, αλλά γιατί θέλω να αποδείξω ότι πρέπει να ποντάρουν σε εμένα".

Για το αν θα είναι διαθέσιμος για την Εθνική Ελλάδας: "Η ομάδα θα το αποφασίσει. Το Eurobasket πέφτει αργά, θα με θέλουν σίγουρα εδώ, όμως αν με καλέσουν και οι Kings συμφωνήσουν, φυσικά θα είμαι εκεί. Πέρυσι έγινε ένα μπέρδεμα με το Draft και με το σπασμένο μου δάχτυλο. Δυο φάσεις πριν το τέλος της προπόνησης πήγα να πιάσω μια πάσα. Με χτύπησε ο Ραντούλιτσα, το δάχτυλο έσπασε σε τρία κομμάτια, έβαλα γύψο και ευτυχώς γλίτωσα το χειρουργείο. Ήταν μια άτυχη στιγμή. Πήγα στα pre-draft workouts τραυματίας, ακόμη και στους Τελικούς είχα παίξει με νάρθηκα. Χάρηκα που έπαιξα τότε. Στην Εθνική δεν μπορούσα να πάω λόγω του Summer League. Εγώ θέλω να έρθω φέτος, γιατί θα με βοηθήσει. Ήταν περίεργο που δεν πέρασα πέρυσι δυο μήνες με τα ίδια πρόσωπα σε ένα ξενοδοχείο μετά από τόσα χρόνια σε όλες τις εθνικές ομάδες".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags