Facebook Pixel «Ζορίστηκε» ο ΠΑΟΚ, αλλά λύγισε τον Κόροιβο!
| 2017-04-08 18:59:00

«Ζορίστηκε» ο ΠΑΟΚ, αλλά λύγισε τον Κόροιβο!

«Ζορίστηκε» ο ΠΑΟΚ, αλλά λύγισε τον Κόροιβο!

Ο μαχητικός Κόροιβος έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ, ωστόσο οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το εξαιρετικό πρώτο μέρος και τον... Νέιθαν Σόμπεϊ και έφτασαν στη νίκη με 75-66. Στην 4η θέση ο ΠΑΟΚ, «τελικό» παραμονής με Προμηθέα ο Κόροιβος!

Το πρώτο ημίχρονο έδειχνε πως ο ΠΑΟΚ θα έφτανε σε μία εύκολη νίκη (38-23), ωστόσο ο Κόροιβος δεν παράτησε το παιχνίδι και πάλεψε για την μεγάλη ανατροπή, που θα του έδινε την παραμονή στη Stoiximan.gr Basket Legaue. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι φάνηκαν περισσότερο ψύχραιμοι στα τελευταία λεπτά και έφτασαν στη νίκη με 75-66, κάτι που τους έφερε στην 4η θέση της βαθμολογίας μετά και την ήττα του Άρη από το Λαύριο.

Πλέον, οι δύο σύλλογοι της Θεσσαλονίκης ισοβαθμούν στο 14-11 (υπερτερεί ο ΠΑΟΚ), με τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής (εκτός έδρας με Παναθηναϊκό Superfoods ο ΠΑΟΚ και εντός με ΑΕΚ ο Άρης) να κρίνουν την ομάδα που θα καταλάβει την 4η θέση. 

Αντίθετα, ο Κόροιβος έμεινε στις 7 νίκες και μετά τη νίκη της Κύμης επί του Απόλλωνα θέλει τη νίκη στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Προμηθέα, ώστε να παραμείνει στα σαλόνια της Stoiximan.gr Basket League.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παρκέ και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την αστοχία των φιλοξενούμενων αλλά και την ποιοτική τους υπεροχή. Με εξαιρετική αμυντική λειτουργία και τους Κόνιαρη, Άσκα και Πέινερς να πρωταγωνιστούν στο επιθετικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ πήρε από νωρίς διψήφια διαφορά και έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +13 (20-7).

Ο Κόροιβος ξεκίνησε με ένα γρήγορο 4-0 το δεύτερο δεκάλεπτο και έδωσε το στίγμα της αλλαγής στην εικόνα του παιχνιδιού. Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν ενέργεια και πλησίασαν στους 7 (26-19) στο 16ο λεπτό. Ωστόσο, με πλουραλισμό στην επίθεση, ο ΠΑΟΚ έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 12-4 και έφερε ξανά την διαφορά σε διψήφια επίπεδα, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 38-23 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν διάθεση να παρατήσουν το παιχνίδι και αυτό φάνηκε στη τρίτη περίοδο. Με τους Σπυριδωνίδη, Πόλαρντ και ΜακΚλέλαν να βρίσκουν λύσεις, ο Κόροιβος εκμεταλλεύτηκε την... χαλάρωση του ΠΑΟΚ και με επιμέρους σκορ 25-18 έφερε την διαφορά στους 8 πόντους (56-48).

Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου μείωσε αμέσως στους 6 (56-50) στα πρώτα λεπτά της πρώτης περιόδου, ενώ η εικόνα δεν άλλαξε στη συνέχεια, με τον Κόροιβο να βρίσκει λύσεις και να μείωνει στους 3 (64-61), στο 36ο λεπτό. Τότε ανέλαβε δράση ο Νέιθαν Σόμπει, ο οποίος με 5 σερί πόντους έφερε τον ΠΑΟΚ στο +9 (70-61), με τους Πέινερς και ΜακΚλέλαν να διαμορφώνουν το τελικό 75-66.

O MVP: Ο Νέιθαν Σόμπεϊ πραγματοποίησε ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση και ήταν ο οδηγός στη νίκη του ΠΑΟΚ

Ο Σκληρός: Ο Ζάνις Πέινερς ήταν πολύ καλός σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και βοήθησε σημαντικά τον ΠΑΟΚ.

Ο Πεσμένος: Ο Θαντ ΜακΦάντεν έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, κάτι που τελικά δεν στοίχισε στον ΠΑΟΚ.

Ο Αόρατος: Ο Μαρκέλ Σταρκς δεν έπιασε τα γνωστά αγωνιστικά του στάνταρ και ήταν ιδιαίτερα άστοχος (3/15 σουτ).

Η Στιγμή: Οι πέντε σερί πόντοι του Σόμπεϊ που έφεραν τον ΠΑΟΚ στο +9 (70-61) κλείδωσε το ματς για τους γηπεδούχους και έκοψε τα... φτερά του Κόροιβου.

Η Εξέδρα: Ο κόσμος του ΠΑΟΚ στήριξε δυναμικά την ομάδα του και στο τέλος την είδε να φτάνει σε μία δύσκολη νίκη, ενώ στο γήπεδο βρέθηκαν και πολλά μικρά παιδιά που έδωσαν το δικό τους... χρώμα στην αναμέτρηση.

Δεκάλεπτα: 20-7, 38-23, 56-48, 75-66

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags