Facebook Pixel Εντυπωσιακός και... 100αρης Παναθηναϊκός!
| 2017-04-10 18:44:00

Εντυπωσιακός και... 100αρης Παναθηναϊκός!

Εντυπωσιακός και... 100αρης Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε την εξαιρετική του κατάσταση στο Ρέθυμνο, το οποίο συνέτριψε με κατοστάρα (74-101) και έχει άλλη μία πρόβα κόντρα στον ΠΑΟΚ πριν τις μάχες με την Φενέρ για το Final-4!

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έχει δείξει πως το τελευταίο διάστημα κινείται στις πιο υψηλές «στροφές» της σεζόν και στο Ρέθυμνο αποδείχθηκε περίτρανα, με επιθετικό ρεσιτάλ (101 πόντους, 25 ασίστ), κορυφαίο τον Καλάθη και το καρέ Μπουρούση, Τζέιμς, Φελντέιν, Γκάμπριελ να ακολουθεί, στην εύκολη νίκη επί των Κρητικών, φτάνοντας στο 24-1 στο πρωτάθλημα, μία στροφή πριν το τέλος της κανονικής περιόδου.

Οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (13/4) στο ΟΑΚΑ, πριν στραφεί ολοκληρωτικά στις μάχες για το Final-4 με την Φενέρ, με το Ρέθυμνο (12-13) από την πλευρά του να επιζητά νίκη στη Λευκάδα (13/4) ώστε να τερματίσει έκτο στην κανονική διάρκεια του μαραθωνίου.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το πόδι στο γκάζι επιθετικά, με το Ρέθυμνο να ακολουθεί στο πρώτο πεντάλεπτο (13-14), πριν ο Μπουρούσης αρχίσει το... κρεσέντο του για σερί 8-0 (13-22, 7').

Ο Καλάθης μοίραζε εξαιρετικά (8 ασίστ στο πρώτο 20λεπτο), με τη διαφορά να είναι και διψήφια (21-32, 9'), πριν το 23-32 του 10'.

Οι Κρητικοί προσπάθησαν να ακολουθήσουν τον... διαολεμένο ρυθμό του αγώνα με τον Καμπερίδη (32-38, 15'), με Τζέιμς και Γκάμπριελ να απαντούν άμεσα στην άλλη άκρη του παρκέ, με τα τελευταία 2,5 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου να συνοδεύονται από επιμέρους 2-10 για το 41-55 της ανάπαυλας.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» όχι απλά δεν κατέβασαν ρυθμό, αλλά φρόντισαν να ανεβάσουν τη διαφορά προσφέροντας και θέαμα. Ο Καλάθης έφτασε σε διψήδιο αριθμό ασίστ και πόντων και η απόσταση ξεπέρασε το +20 (46-66, 25'), με Τζέιμς και Μπουρούση να προσφέρουν την πιο θεαματική φάση της αναμέτρησης, αφού από τρομερή ασίστ του Αμερικανού ο «Μπούρου» κάρφωσε με μανία ξεσηκώνοντας το γήπεδο!

Ο Τζέιμς με προσπάθεια... ψωμοτύρι έκλεισε την τρίτη περίοδο στο 57-80 και πλέον το ζητούμενο ήταν η... κατοστάρα! Στο 33 το σκορ έφτασε στο 63-91, με την ομάδα του Πασκουάλ να το πράττει με βολές του Γκιστ (71-101, 39'), πριν το τελικό 74-101 μέσα σε αποθέωση.

Ο MVP: Ο Νικ Καλάθης επιβεβαίωσε πως επιστρέφει σε... υψηλές πτήσεις, σκοράροντας και μοιράζοντας εξαιρετικά (11 ασίστ), έχοντας νταμπλ-νταμπλ.

Ο Σκληρός: Τζέιμς, Μπουρούσης, Φελντέιν και Γκάμπριελ ήταν άκρως ορεξάτοι, βοηθώντας κι αυτοί αποφαστικά στην... κατοστάρα.

Ο Αόρατος: Ο Τάλτον έμεινε πολύ χαμηλά και δεν βοήθησε το Ρέθυμνο.

Ο Πεσμένος: Ο Σάφτενααρ δεν φάνηκε πολύ στο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η Γκέλα: Οι «πράσινοι» έκαναν πολύ καλή εμφάνιση και ο Τσάβι Πασκουάλ μπορεί να τους επισημάνει μόνο το αμυντικό πρόσωπο του πρώτου 20λεπτου όπου δέχτηκαν 41 πόντους από τους γηπεδούχους.

Η στιγμή: Ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα με σερί 8-0 στην πρώτη περίοδο, πήγε με διψήφια διαφορά στην ανάπαυλα (41-55), όμως στην τρίτη περίοδο άφησε πίσω... σκόνη, προσφέροντας σκορ και θέαμα (57-80, 30').

Η διαιτησία: Καρακατσούνης, Βαρδάλος, Καρδάρης δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα στο Ρέθυμνο, με τους γηπεδούχους να γκρινιάζουν στο πρώτο ημίχρονο για κάποια φάουλ που δόθηκαν.

Οι Στρατηγοί: Ο Τσάβι Πασκουάλ επιζητούσε καλή εμφάνιση και μοίρασε το χρόνο συμμετοχής, με τους παίκτες του να κάνουν πολύ παραγωγική εμφάνιση και να φτάνουν σε μια άνετη νίκη-πρόβα ενόψει των πλέι οφ της Euroleague.

Η εξέδρα: Το «Μ. Μερκούρη» του Ρεθύμνου γέμισε ασφυκτικά από τους φίλους των γηπεδούχων, αλλά και Κρητικούς φίλους του Παναθηναϊκού που δημιούργησαν μπασκετική ατμόσφαιρα.

Τα δεκάλεπτα: 23-32, 41-55, 57-80, 74-101.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags