Facebook Pixel Στάζει μέλι για Πασκουάλ ο Φελντέιν
| 2017-04-15 21:06:00

Στάζει μέλι για Πασκουάλ ο Φελντέιν

Στάζει μέλι για Πασκουάλ ο Φελντέιν

Πολύ σημαντικό χαρακτήρισε το πλεονέκτημα έδρας που θα έχει ο Παναθηναϊκός Superfoods στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας ο Τζέιμς Φελντέιν, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή του

Ο Δομινικανός γκαρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Documento μίλησε για τις «μάχες» με τη Φενέρμπαχτσε, αποθέωσε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ αναφέρθηκε και στις αλλαγές που έφερε στους «πράσινους» η έλευση του Τσάβι Πασκουάλ.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

Για τα φετινά ματς με τη Φενέρ: «Είναι σκληρή και πολύ δυνατή ομάδα. Ναι, τη νικήσαμε στην έδρα μας, αλλά τα πλέι-οφ είναι άλλη ιστορία. Στην Τουρκία χάσαμε, αλλά ήταν αμέσως μετά από ντέρμπι με τον Ολυμπιακό».

Για το ποια είναι τα πλεονεκτήματά της και ποιες οι αδυναμίες της Φενέρ: «Είναι πολύ ψηλό και δυναμικό σύνολο. Εκμεταλλεύεται τα κορμιά που διαθέτει. Παίζει καλή ομαδική άμυνα και έχει τη σφραγίδα του προπονητή. Ομολογώ ότι δεν θυμάμαι ιδιαίτερες αδυναμίες, θα πρέπει να με ξαναρωτήσετε αργότερα...».

Για το γεγονός πως λένε ότι είναι βαριά ομάδα: «Τους νικήσαμε, επειδή μετατρέψαμε το πλεονέκτημά της σε μειονέκτημα. Τους χτυπήσαμε στην ταχύτητα και δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν».

Για την περιόδο φορμαρίσματος που διανύει ο Παναθηναϊκός: «Προηγήθηκε όμως μία μακρά σεζόν, με συνεχή σκαμπανεβάσματα, όπως στο τρενάκι του λούνα παρκ. Σε πολλούς αγώνες ήμασταν καλοί, σε κάποιους χάλια, σε άλλους έτσι κι έτσι. Θα πρέπει τώρα να ξεχάσουμε όσα προηγήθηκαν και να χειριστούμε τους αγώνες σαν να είναι οι πρώτοι της χρονιάς».

Για το πως κερδίζεται μία σειρά πλέι-οφ: «Ποτέ δεν ξέρεις τι ξημερώνει σε μία σειρά πέντε αγώνων και δύο εβδομάδων. Ακόμα και μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, καραδοκούν αναποδιές. Κάθε φάση, κάθε κατοχή της μπάλας, είναι κλειδί. Θα ψάξουμε να βρούμε οτιδήποτε μας προσφέρει ένα μικρό, έστω, πλεονέκτημα».

Για το γεγονός ότι έχουν την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση: «Η άμυνά μας θα είναι κλειδί. Αυτή θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε την έδρα, αυτή θα βοηθήσει ώστε να ξεδιπλώσουμε το επιθετικό μας παιχνίδι. Η καλή κυκλοφορία της μπάλας φέρνει τα εύστοχα τρίποντα, αλλά όλα ξεκινούν από τα μετόπισθεν».

Για το ότι έχουν χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ: «Παίζουμε πολύ πολύ καλά στο γήπεδό μας. Αυτή η απόδοση είναι που μας έδωσε το "μομέντουμ" που χρειαστήκαμε για να κερδίσουμε τα κρίσιμα ματς εκτός Ελλάδας».

Για το αν είναι τόσο μεγάλο πλεονέκτημα τελικά η έδρα: «Ασφαλώς. Από την αρχή της περιόδου ο στόχος μας ήταν η 4η θέση. Το σπίτι μας, μας κάνει να νιώθουμε πιο δυνατοί. Τώρα που την κατακτήσαμε, δεν έχουμε παρά να υπερασπιστούμε το οχυρό».

Για τις δύσκολες βραδιές μακριά από την Αθήνα: «Όταν βγαίνεις στον δρόμο συμβαίνουν πολλά. Τα αεροπλάνα, τα ταξίδια, η ταλαιπωρία αφήνουν το αποτύπωμά τους. Ευτυχώς προσαρμοστήκαμε έγκαιρα και βρήκαμε τον εαυτό μας τον τελευταίο μήνα. Οι δύο μεγάλες νίκες στη Βιτόρια και στο Τελ Αβίβ θα είναι πολύτιμο εφόδιο, αν χρειαστεί να κυνηγήσουμε διπλό στην Κωνσταντινούπολη. Ξέρουμε πια ότι μπορούμε».

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Είναι, ίσως, ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης. Ξενυχτάει προετοιμάζοντας αμυντικά και επιθετικά συστήματα. Αλλά και κάποια δικά μας παιδιά συνεργάστηκαν μαζί του παλαιότερα στον Παναθηναϊκό. Ελπίζω ότι αυτό το στοιχείο θα μας προσφέρει χείρα βοηθείας».

Για τον Πασκουάλ: «Ο κόουτς Πασκουάλ άλλαξε πολλά. Ή μάλλον άλλαξε τα πάντα, ξεκινώντας από τη νοοτροπία του καθενός ξεχωριστά. Για κάθε αγώνα, έχει και διαφορετικό σχέδιο. Καινούρια συστήματα, καινούριες πεντάδες, καινούριες ιδέες. Μετράει πολύ στα πλέι-οφ, να αιφνιδιάζεις τον αντίπαλο».

Για τη διαιτησία: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχοληθούμε με τη διαιτησία και τα παρασκήνια. Οι διαιτητές θα είναι επιπέδου Ευρωλίγκας και από ουδέτερες χώρες, οπότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Θα είναι λάθος να παρασυρθούμε σε τέτοιο κλίμα».

Για τους Ελληνικούς τελικούς: «Και τα δύο πρωταθλήματα είναι σημαντικά. Το κοινό μπορεί να έχει άλλες προτεραιότητες, αλλά το δικό μας μυαλό είναι προσηλωμένο στο φάιναλ-φορ. Όταν τελειώσει η Ευρωλίγκα, θα έχουμε αρκετό χρόνο για να αλλάξουμε μήκος κύματος…».  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags