Facebook Pixel Ο Παπανικολάου για Εφές, πλεονέκτημα και... δικαιολογίες
| 2017-04-18 19:47:00

Ο Παπανικολάου για Εφές, πλεονέκτημα και... δικαιολογίες

Ο Παπανικολάου για Εφές, πλεονέκτημα και... δικαιολογίες

Ο Έλληνας φόργουορντ έδωσε το παρών στη media day ενόψει των αναμετρήσεων με την τουρκική ομάδα, μιλώντας για την Εφές, το αν υπάρχει πίεση, το πλεονέκτημα έδρας και ειδικά τον Ερτέλ

Ο Κώστας Παπανικολάου αρχικά είπε τα εξής για την Εφές:

"Η Εφές είναι μία ομάδα ιδιαίτερα φορμαρισμένη, ειδικά στο δεύτερο γύρο και κυρίως στις τελευταίες αγωνιστικές. Αυτός ήταν και ο λόγος που βρέθηκε στα προημιτελικά. Είναι μία ομάδα με πολύ επιθετικό ταλέντο, με πολύ αθλητικά κορμιά, που είναι πρώτη στα επιθετικά ριμπάουντ. Της αρέσει να σκοράρει στον αιφνιδιασμό και το γρήγορο παιχνίδι. Πρέπει να προσέξουμε λοιπόν αυτούς τους τομείς.

Πρέπει να σταματήσουμε τους αιφνιδιασμούς τους, αλλά και τους εύκολους πόντους που σημειώνουν στο ανοιχτό γήπεδο. Στην Τουρκία αυτό δεν το προσέξαμε, έκαναν εύκολα το παιχνίδι τους και χάσαμε. Για εμάς το ζητούμενο είναι να μπούμε στο παρκέ βγάζοντας σκληράδα. Πρέπει να παρουσιαστούμε όντας συγκεντρωμένοι 100%. Πρέπει να δούμε ένα-ένα τα παιχνίδια. Πρέπει να τα δώσουμε όλα για την νίκη, κάνοντας το παιχνίδι μας, όλα αυτά που ξέρουμε να κάνουμε σωστά. Θέλουμε να κάνουμε το 1-0 και μετά θα δούμε το επόμενο ματς".

Για το αν υπάρχει πίεση λόγω του πλεονεκτήματος έδρας: "Σε ολόκληρη την σεζόν παλεύαμε για να έχουμε πλεονέκτημα έδρας, αυτό θέλαμε για να έχουμε αβαντάζ ενόψει Final Four. Δεν υπάρχει λοιπόν παραπάνω πίεση. Θεωρώ πάντως σημαντικά τα δύο παιχνίδια στην έδρα μας. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου μας. Αυτή η ομάδα έχει σφυρηλατηθεί σε τέτοιους αγώνες, σε επίπεδο playoffs. Έχουμε εμπειρία για να αντεπεξέλθουμε σε τέτοια ματς. Νομίζω θα παίξουν σημαντικό ρόλο στα παιχνίδια η συγκέντρωση και η θέληση. Είναι το πρώτο βήμα για το επόμενο σκαλί και όλοι οι παίκτες πρέπει να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι και στο 100% μας. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες".

Για το αν είναι έτοιμος να περιορίσει τον Ερτέλ: "Είμαι έτοιμος για να κάνω ό,τι χρειαστεί η ομάδα, ό,τι μου ζητηθεί θα το κάνω. Είμαστε όλοι οι παίκτες έτοιμοι για να ανταποκριθούμε σε κάθε κατάσταση. Χρειάζονται όλοι οι παίκτες. Κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική για το πως καθοριστεί ένας αγώνας".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags