Facebook Pixel Δεν μιλάνε, παραμιλάνε!
| 2011-01-14 20:45:00

Δεν μιλάνε, παραμιλάνε!

Δεν μιλάνε, παραμιλάνε!

Ο Ίβκοβιτς μετά τη μεγάλη νίκη στο ΟΑΚΑ ζήτησε χαμηλούς τόνους και «όχι δηλώσεις». Μάλλον όμως ελάχιστοι τον άκουσαν. Ούτε ο ίδιος δεν τήρησε τη συμβουλή του.
 

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ξέρει ίσως καλύτερα από τον καθένα πως η συγκέντρωση παίζει μεγάλο ρόλο στο μπάσκετ και για αυτό μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού την Τετάρτη το βράδυ, ζήτησε από τους παίκτες του να μείνουν προσγειωμένοι και κυρίως να αποφύγουν τις… επαφές με τα ΜΜΕ. Το ίδιο επανέλαβε και στην απογευματινή προπόνηση της Πέμπτης.

Μάλλον όμως η συμβουλή του από το… ένα αυτί μπήκε, από το άλλο βγήκε. Την Τετάρτη έγιναν μόνο οι απαραίτητες δηλώσεις στην συνέντευξη Τύπου και κάποιες ακόμα στο ΣΕΦ, όπου τους περίμεναν εκατοντάδες οπαδοί και μερικά κανάλια.

Χθες όμως και σήμερα οι περισσότεροι παίκτες όλο και έκαναν κάποια… δηλωσούλα.

Για παράδειγμα, ο Ράσο Νεστέροβιτς μίλησε στο RedPlanet.gr και σχολίασε: «Γι’ αυτό γύρισα από το ΝΒΑ ρε γαμώτο. Για να παίζω μπροστά σε παθιασμένο κοινό και να κάνω πρωταθλητισμό. Μου είχε λείψει όλη αυτή η ένταση ενός μεγάλου Ευρωπαϊκού παιχνιδιού. Και φυσικά οι αναμετρήσεις ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι από τις σπουδαιότερες στην Ευρώπη. Όπως εκείνες που έζησα στην Ιταλία ανάμεσα στην Βίρτους και τη Φορτιτούντο».

Ο Γιοτάμ Χαλπερίν μίλησε στο Sport24.gr για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού, σχολιάζοντας: «Το πρώτο που σκέφτομαι είναι ότι πρώτη φορά κερδίζω στο ΟΑΚΑ στα τρία χρόνια που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό, οπότε καταλαβαίνετε πώς αισθάνομαι αυτή τη στιγμή. Όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ήλθαν στο ΣΕΦ μέσα στη βροχή για να γιορτάσουν μαζί μας και να μας χειροκροτήσουν. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, για τον σύλλογο, για τους προέδρους, που από την πρώτη στιγμή είναι μαζί μας. Πιο πολύ χαιρόμαστε για αυτούς».

Όσον αφορά το τι άλλαξε, πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι η ψυχολογία μας για αυτό το παιχνίδι ήταν όντως σπουδαία. Ξέραμε ότι πηγαίνοντας εκεί θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα, που θέλει πάντα να κερδίζει στην έδρα της, αλλά ήμασταν πολύ διαβασμένοι και αυτό φάνηκε από το ξεκίνημα ως το τέλος. Είχαμε τον απόλυτο έλεγχο και αυτό ήταν το κλειδί σε ένα δύσκολο γήπεδο και απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο όπως είναι ο Παναθηναϊκός».

Δηλώσεις και μάλιστα δύο φορές, έκανε και ο Μίλος Τεόντοσιτς. Χαρακτηριστικά στην εφημερίδα goalανέφερε: «Μοιραζόμαστε το ίδιο δωμάτιο με τον Σπανούλη σε όλες τις αποστολές και μαθαίνω πολλά πράγματα από αυτόν. Το βασικότερο είναι ότι με μαθαίνει να νικάω.Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσει μια σκληρή ατμόσφαιρα και θέλαμε να νικήσουμε γι' αυτόν. Η αντιμετώπιση που είχε μας έδωσε ακόμα έναν λόγο για να νικήσουμε. Μόνο ένας μεγάλος παίκτης σαν κι αυτόν θα μπορούσε να παίξει έτσι σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι».

Συνέντευξη στο gazzeta.gr παραχώρησε και ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο οποίος τόνισε: «Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από το να κερδίζεις ένα ντέρμπι και μάλιστα εκτός έδρας, ωστόσο, επειδή ήταν απλά ένα παιχνίδι κανονικής περιόδου, το οποίο δεν έκρινε κάποιον τίτλο, προτιμούμε να κρατάμε χαμηλούς τόνους... Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και πανηγυρίζει έντονα μόνο τις νίκες που χαρίζουν “κούπες”! Σίγουρα αυτό το αποτέλεσμα μας δίνει προβάδισμα για τη συνέχεια, αλλά ακόμη πολύ νωρίς για χαρές και πανηγύρια...»  

Από τους παίκτες μίλησαν επίσης οι Έρτσεγκ και Βασιλόπουλος σήμερα, ενώ στον ραδιοφωνικό αέρα του sentra φιλοξενήθηκε ο βοηθός προπονητή του Ντούσαν Ίβκοβιτς, Βαγγέλης Αγγέλου, ο οποίος σχολίασε: «Για μας αυτό το αποτέλεσμα ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή γιατί δεν ασχολείται η ομάδα με τον αντίπαλο. Ολοι μας πρέπει να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο και να αποκτήσει η δουλειά μας δύναμη εν όψει των δύσκολων παιχνιδιών. Επειδή στον αθλητισμό η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση είναι σημαντική όλο αυτό το διάστημα υπήρχε πολύ δουλειά, μία μάχη να γνωρίσει ο προπονητής τους παίκτες και το αντίστροφο, ο κόσμος την ομάδα, η ομάδα να πείσει τον κόσμο».

Μέχρι και ο ίδιος ο «Ντούντα» έκανε δηλώσεις στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στην εφημερίδα,  "Novosti", όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως: «είναι αντιεπαγγελματικό και ανεύθυνο να πανηγυρίζουμε».

Πολλές λοιπόν οι δηλώσεις των «ερυθρολεύκων» μέσα σε δύο ημέρες. Εμείς δεν λέμε πως είναι κακό, άλλωστε μας βοηθάνε και στη δουλειά μας. Ωστόσο, για να λέει ο Ίβκοβιτς «όχι στις δηλώσεις», μάλλον κάτι παραπάνω θα ξέρει…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags