Facebook Pixel Ο Ούκιτς έκανε... όργια και έστειλε μήνυμα στον Παναθηναϊκό!
| 2017-04-30 18:54:00

Ο Ούκιτς έκανε... όργια και έστειλε μήνυμα στον Παναθηναϊκό!

Ο Ούκιτς έκανε... όργια και έστειλε μήνυμα στον Παναθηναϊκό!

Ο Ρόκο Ούκιτς «οργίασε», άγγιξε το triple-double (24π., 9ριμπ., 8ασ.) κι οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη επί του Ρεθύμνου (90-78), με την οποία βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν ανταμώσει με τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά.

Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου έκανε το καθήκον της και μαζί το πρώτο βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση των πλέι οφ. Η «Ένωση» πλέον θέλει άλλη μία νίκη για πρόκριση, ενώ το Ρέθυμνο θα ψάξει το comeback. Την Πέμπτη (6/5) το δεύτερο ματς της σειράς στο «Μελίνα Μερκούρη».

Άκρως «ορεξάτοι» μπήκαν στο παρκέ οι παίκτες της ΑΕΚ. Η «Ένωση» σημάδευε τους ψηλούς της στην επίθεση, την ώρα που οι Κρητικοί τα... θαλάσσωναν στην τελική προσπάθεια. Ο Ούκιτς ευστόχησε σε τρίποντο για το γρήγορο +10 (14-4, στο 5'), αλλά οι παίκτες του Βετούλα αντέδρασαν. Με επί μέρους σκορ 5-10, μάζεψαν σύντομα τη διαφορά και το δεκάλεπτο έκλεισε με 19-14.

Όπως στην πρώτη, έτσι και στη δεύτερη περίοδο, η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά κι άνοιξε τη διαφορά με τον Μιλόσεβιτς (27-18, στο 15'). Ο Λέμον συνέχισε να είναι αποτελεσματικός για το Ρέθυμνο, ενώ ο Τάλτον μείωσε με λέι απ σε 34-29. Ο εξαιρετικός Ούκιτς μεγάλωσε ξανά την απόσταση και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 41-34.

Με πρωταγωνιστή τον Μαυροειδή που είχε οκτώ σερί πόντους, η διαφορά ανέβηκε πολύ γρήγορα στο +15 (51-36, στο 23'). Ο Σάκοτα ανέλαβε τη σκυτάλη, την ώρα που το Ρέθυμνο βρήκε λύσεις με δύο τρίποντα για το 62-52. Οι δυο ομάδες μπήκαν με σκορ 66-54 στην τελευταία περίοδο, πριν οι Κρητικοί μειώσουν σε 70-62 με τον Κώττα. Ο Μαυροκεφαλίδης έδωσε ανάσα στην ΑΕΚ με τρίποντο, ενώ ο Άρνολντ μείωσε σε 75-66 λίγο αργότερα. Ένα μακρινό σουτ του Ούκιτς αποκατέστησε την... τάξη και σε εκείνο το σημείο μπήκαν οριστικά τίτλοι τέλους.

O MVP: Ο Ρόκο Oύκιτς, φυσικά. Ο Κροάτης γκαρντ χάρισε μία σπάνια παράσταση και είναι χαρακτηριστικό πως έφτασε πολύ κοντά στο triple double. Ο ηγέτης της ΑΕΚ τα έκανε όλα και τελείωσε το ματς με την τρομερή συγκομιδή 24 πόντων, 9 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Το πιο τρελό; Ότι σε 36' συμμετοχής δεν έκανε λάθος.

Ο Σκληρός: Μία από τις καλύτερες, «κιτρινόμαυρες» εμφανίσεις του πραγματοποίησε ο Δημήτρη Μαυροειδής που κυριάρχησε κάτω απ' τα καλάθια με 14 πόντους, 10 ριμπάουντ και 2 τάπες. Εντυπωσιακός ο Λέμον για το Ρέθυμνο, πετυχαίνοντας 20 πόντους.

Η Στιγμή: Το εντυπωσιακό ξεκίνημα της «Ένωσης» στο δεύτερο μέρος έγειρε οριστικά την πλάστιγγα προς τους κιτρινόμαυρους. Το +7 έγινε +15 (51-35) σε χρόνο... μηδέν, με μπροστάρη τον Μαυροειδή, και όπως αποδείχθηκε δεν υπήρχε επιστροφή για το Ρέθυμνο.

Η Γκέλα: Το Ρέθυμνο στηρίζεται έτσι κι αλλιώς στα σουτ τριών πόντων, αλλά στο σημερινό (30/4) παιχνίδι έδειξε μεγάλη εμμονή σε αυτό το κομμάτι χωρίς τελικά να δικαιωθεί. Μεγάλη αστοχία και στις βολές, ειδικά σε κρίσιμα σημεία.

Η Διαιτησία: Το διαιτητικό τρίο υπέπεσε σε ορισμένα λάθη, αλλά συνολικά διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και πήρε αποφάσεις με ίδια κριτήρια, χωρίς να επηρεάσει την έκβαση του αγώνα.

Η Εξέδρα: Δεν ήταν ωραία η εικόνα στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Η προσέλευση ήταν πολύ χαμήλη για ένα ματς των πλέι οφ, δεδομένου μάλιστα πως αυτό ήταν το πρώτο εντός έδρας ματς της ΑΕΚ μετά τις 8/4. Πολλά από τα συνθήματα που ακούστηκαν αφορούσαν στον προσεχή τελικό Κυπέλλου της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags