Facebook Pixel Το χαρακίρι του μπασκετικού Αρη
| 2011-07-12 01:20:00

Το χαρακίρι του μπασκετικού Αρη

Το χαρακίρι του μπασκετικού Αρη

Ο Περικλής Στέλλας γράφει για την αποχώρηση του Λίνου Χρυσικόπουλου από τον Άρη

Εδώ και λίγα 24ωρα ο Λίνος Χρυσικόπουλος δεν ανήκει στον Αρη. Με μόλις 1000 ευρώ εξαγόρασε την ελευθέρα του και η διοίκηση του ΄Άρη τον άφησε , έτσι ελαφρά τη καρδία να φύγει. Είναι απίστευτο και όποια εξήγηση και αν δώσουν οι άνθρωποι της διοίκησης του ΄Άρη, η εκτίμηση μου είναι ότι δεν θα πείσουν κανένα.

Ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό. Πρόκειται για το απόλυτο χαρακίρι. Αναρωτιέμαι εάν την διοίκηση του ΄Άρη την ενδιαφέρει να δημιουργήσει μία ομάδα υψηλών προδιαγραφών ή θέλει να διατηρεί μία ομάδα που μετά βίας βγαίνει στην Ευρώπη.

Και προσέξτε πρόκειται για το δεύτερο χαρακίρι. Έχει προηγηθεί η περήφανη πώληση του Παπανικολάου στον Ολυμπιακό. Για τον Χρυσικόπουλο ο ίδιος ο ΄Άρης επικαλείται τον χαρακτήρα του παίκτη η οποία είναι μια φτηνή δικαιολογία και δεν πείθει κανένα. Στην περίπτωση του Παπανικολάου υποστήριζε ότι περίπου έπιασαν κορόιδο τους Αγγελόπουλους και τον μοσχοπούλησαν με 1.000.000 ευρώ στον Ολυμπιακό.

Και αυτή ήταν μια αστεία δικαιολογία που δεν έπεισε κανένα. Και όχι μόνο δεν έπεισε, αλλά η διοίκηση του ΄Άρη εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Απλούστατα διότι ο Παπανικολάου ο…υπερτιμημένος πολύ εύκολα και γρήγορα κέρδισε θέση βασικού στην πεντάδα των εκατομμυρίων του Ολυμπιακού με προπονητή τον Ντούσαν Ιβκοβιτς.

Όσο για τον Χρυσικόπουλο; Οι ειδικοί θεωρούν πως πρόκειται για τον Έλληνα Ρούμπιο. Και η ελαφρότητα με την οποία ο Άρης τον άφησε να φύγει για την αγκαλιά άλλου συλλόγου(πιθανόν Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού Μπενετόν ) δημιουργεί πλείστα όσα ερωτηματικά. Ο συλλογισμός και ειδικότερα όταν πρόκειται για ομάδα μπάσκετ είναι απλός.

Με Παπανικολάου και Χρυσικόπουλο και με την προσθήκη ικανών ξένων δημιουργείς έυθκλολα μία ομάδα υψηλών προδιαγραφών από την οποία μπορείς να περιμένεις πολλά και σε βάθος χρόνου και σε διάρκεια. Είναι έγκλημα να τους προσφέρεις έτοιμους αγωνιστικά σε άλλες ομάδες. Όσοι δε, υποστηρίζουν ότι ο Χρυσικόπουλος αξίωνε χρήματα, αυτό δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. Το παιδί πολύ απλά ζητούσε χρόνο συμμετοχής που αν μη τι άλλο του είχαν υποσχεθεί. Και δεν μπορεί να παίζει ο Ρούμπιο(λέω τώρα) βασικός στην Μπαρτσελόνα, ο Παπανικολάου στον Ολυμπιακό και ο Χρυσικόπουλος να παίζει μετά βίας δυο και τρία λεπτά.

Και θα κλείσω αυτό το σχόλιο σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχουν παρελάσει(με την απόλυτη ευθύνη της διοίκησης) εκατοντάδες παίκτες αμφιβόλου ικανότητας και μηδαμινής προσφοράς που κόστισαν ένα σωρό χρήματα στον ΄Άρη. Για το χαρακίρι αυτό θα δώσει εξηγήσεις κανείς;

Πηγή: sentra-goal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags