Facebook Pixel Και πώς να τα ξεχάσει; Θυμήθηκε τα Final Four σε Μπολόνια και Αθήνα ο "Ζοτς"!
Μπάσκετ
| 2017-05-13 22:28:00

Και πώς να τα ξεχάσει; Θυμήθηκε τα Final Four σε Μπολόνια και Αθήνα ο "Ζοτς"!

Και πώς να τα ξεχάσει; Θυμήθηκε τα Final Four σε Μπολόνια και Αθήνα ο "Ζοτς"!

Για ποιο λόγο μνημόνευσε τις δυο διοργανώσεις που κέρδισε με τον Παναθηναϊκό ο Σέρβος τεχνικός;

Κανείς δεν έχει μεγαλύτερη εμπειρία από το Final Four Ευρωλίγκας από τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη σελίδα της Ευρωλίγκας με αφορμή τη διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης που διεξάγεται σε λίγες μέρες (19-21 Μαΐου).

Ο Σέρβος τεχνικός της Φενέρμπαχτσε ρωτήθηκε για το γεγονός ότι το FinalFourγίνεται στην πόλη της ομάδας που προπονεί και αυτός ανέτρεξε στο παρελθόν και συγκεκριμένα στη Μπολόνια το 2002 (όταν κατέκτησε το τρόπαιο με τον Παναθηναϊκό απέναντι στη γηπεδούχο ομάδα) και στην Αθήνα το 2007 (όταν σήκωσε την κούπα όντας στον πάγκο του γηπεδούχου Παναθηναϊκού) για να εξηγήσει πως η έδρα δεν συνεπάγεται πάντα την επιτυχία.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του για:

...το τι από όσα έκανε η ομάδα του για να επιστρέψει στο Final Four τού άρεσε περισσότερο: «Πρώτα από όλα σας ευχαριστώ. Αρχίσαμε την σεζόν γνωρίζοντας πως όλοι θα ήθελαν να μας πιέσουν, γιατί το Final Four διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη και η Φενέρμπαχτσε έπρεπε να βρίσκεται εκεί. Προσπάθησα να μιλήσω στους παίτκες μου με διαφορετικούς τρόπους.Ανεξάρτητα από το πού διεξαγόταν το Final Four, αυτή η ομάδα χτίστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταγωνιστεί τους πάντες και να γίνει μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είμαστε υπερήφανοι που επιστρέψαμε στο Final Four για τρίτη συνεχή σεζόν. Είχαμε διάφορα σκαμπανεβάσματα μέσα στην σεζόν, αλλά αυτό είναι λογικό επειδή είχαμε πλήρες ρόστερ μόλις για 7 από τα 30 παιχνίδια μας. Παίζαμε χωρίς έναν, δύο ή τρεις παίκτες και με την ομάδα που έχουμε όποιος παίκτης και να λείπει φαίνεται. Δεν παραπονεθήκαμε όμως, παλέψαμε σκληρά όλη την σεζόν, αλλά δεν πήραμε το πλεονέκτημα έδρας. Αναγκαστήκαμε να παίξουμε χωρίς πλεονέκτημα έδρας με τον Παναθηναϊκό και πάντα είναι δύσκολο να παίζεις στο γήπεδό τους. Κάναμε μία καλή σειρά και αυτό ήταν το κλειδί της πρόκρισής μας».

...το αν το επίτευγμα της ομάδας του γίνεται μεγαλύτερο από το γεγονός ότι η φετινή Euroleague ήταν περισσότερο απαιτητική: «Σίγουρα, επειδή το επίπεδο του ανταγωνισμού ήταν υψηλότερο και αυτό ήταν καλό για το μπάσκετ και την διοργάνωση. Αυτό είναι κάτι που παραδέχονται όλοι. Είμαι χαρούμενος που προκριθήκαμε στο Final four στην πρώτη χρονιά υπό το νέο σύστημα».

...το πόσο δύσκολο ήταν για την ομάδα του να βρει ρυθμό έπειτα από τα προβλήματα τραυματισμών: «Ηταν δύσκολο. Γνωρίζαμε όμως ότι για να προκριθούμε στο Final Four ,έπρεπε να έχουμε υπομονή και να δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα. Οταν ήρθε η ώρα των πλέι οφ ήταν σημαντικό να βρισκόμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να προκριθούμε στο Final Four και η ομάδα έπαιξε πολύ καλά. Είχαμε μιλήσει με τους παίκτες και τους είχα πει ότι πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν συνεχώς και αν καταφέρουμε να είμαστε πλήρεις την κατάλληλη στιγμή, όλα θα είναι διαφορετικά».

...τον τρόπο παιχνιδιού της Ρεάλ Μαδρίτης: «Είναι μία ομάδα με ξεκάθαρους ρόλους από τότε που ανέλαβε ο Πάμπλο Λάσο και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Έχουν αλλάξει κάποια πράγματα στην ομάδα λόγω της άφιξης κάποιων νέων παικτών, αλλά παίζουν το δικό τους στυλ μπάσκετ, με σκληρή άμυνα προκειμένου να μπορέσουν να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και να πετύχουν εύκολα καλάθι. Έχουν ψηλούς παίκτες, σουτέρ και όλοι παλεύουν για το επιθετικό ριμπάουντ. Είναι μία ομάδα που παίζει με τον ίδιο τρόπο εδώ και πέντε χρόνια».

...τον Σέρχιο Γιουλ: «Εχει μία απίστευτη σεζόν, βάζοντας πολλά μεγάλα σουτ. Μπορείς να καταλάβεις ότι έχει δουλέψει σκληρά πάνω σε αυτό, δεν είναι σύμπτωση. Δεν έχει σημειώσει απλώς ένα ή δύο τέτοια σουτ. Το κάνει σχεδόν όλη την ώρα. Αυτό δείχνει ότι έχει ταλέντο και έχει δουλέψει σκληρά για αυτό. Θα ήθελα να τον συγχαρώ για ό,τι έχει κάνει επειδή παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο γενικά και δεν πετυχαίνει απλώς μεγάλα σουτ».

...το αν είναι πλεονέκτημα το γεγονός ότι η Φενέρμπαχτσε θα έχει περισσότερους φιλάθλους στο γήπεδο: «Κοιτάξτε, αυτήν την ερώτηση την ακούω καιρό. Έχω ζήσει αυτή την εμπειρία και από τις δύο πλευρές, τόσο στη Μπολόνια ως προπονητής του Παναθηναϊκού το 2002, όσο και στην Ελλάδα το 2007. Το 2015 το Final Four έγινε στη Μαδρίτη, στην έδρα της Ρεάλ. Τώρα παίζουμε στην Κωνσταντινούπολη, αλλά είναι διαφορετικό, αφού πρέπει να αλλάξουμε Ήπειρο (σ.σ η έδρα της Φενέρ είναι στην ασιατική πλευρά της Πόλης). Ρώτησα τον σύλλογο πώς θα πάμε από την Ασία στην Ευρώπη για το Final Four. Εντάξει, πλάκα κάνω. Η αλήθεια πάντως είναι δεν θα παίξουμε στην έδρα μας. Ξέρουμε ότι θα έχουμε περισσότερους φιλάθλους, κάτι που είναι καλό, αλλά όλα εξαρτώνται από το τελικό αποτέλεσμα. Αν νικήσουμε, όλοι θα πουν ότι μας βοήθησαν, αν ηττηθούμε με θα πουν ότι μας άσκησε πίεση ο κόσμος. Απλώς εύχομαι να πάνε όλα καλά. Είπαμε στους φιλάθλους μας να μας βοηθήσουν, αλλά και να σεβαστούν τους αντιπάλους μας. Θέλω να πως πως τις προάλλες ήμουν πολύ χαρούμενος, όταν είδα πως οι φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης αντέδρασαν στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, όταν ο Λίο σκόραρε το τρίτο γκολ στο ντέρμπι της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα. Aυτή είναι η ικανότητα του αθλητισμού και αυτό χρειάζεται το μπάσκετ. Είπαμε στους φιλάθλους μας να μας βοηθήσουν, αλλά και να σεβαστούν τις άλλες ομάδες, ειδικά την Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό αλλά και όποια ομάδα αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια». 

...το τι σημαίνει για τον ίδιο να κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο της Euroleague μετά την αλλαγή στο format της: «Δεν είναι τόσο σημαντικό να είσαι ο πρώτος (χρονικά) πρωταθλητής, καθώς όταν νικάς, είσα χαρούμενος. Είναι δύσκολο να μιλήσω για αυτό την παρούσα στιγμή. Είμαι συγκεντρωμένος μόνο στο παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης, όπως και η ομάδα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε όσα κάνουμε πάντα, να σκέφτομαι μόνο το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας και τίποτα άλλο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags