Facebook Pixel Δεν πειράζει! Mόνο υπερηφάνεια και συγχαρητήρια για την ομαδάρα του Ολυμπιακού - Ανώτερος ο Ζοτς!
Μπάσκετ
| 2017-05-21 22:48:00

Δεν πειράζει! Mόνο υπερηφάνεια και συγχαρητήρια για την ομαδάρα του Ολυμπιακού - Ανώτερος ο Ζοτς!

Δεν πειράζει! Mόνο υπερηφάνεια και συγχαρητήρια για την ομαδάρα του Ολυμπιακού - Ανώτερος ο Ζοτς!

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε... Οι Ερυθρόλευκοι πάλεψαν για ένα ημίχρονο, αλλά η Φενέρ ήταν ανώτερη, νίκησε με 80-64 και έγινε η πρώτη τουρκική ομάδα που κατακτά Ευρωλίγκα!

Η Φενέρ αποδείχτηκε ανώτερη στον αποψινό τελικό και έχοντας απίστευτη ώθηση από τον κόσμο της, κέρδισε τους Πειραιώτες, που είχαν σε πολύ άσχημη ημέρα τους Σπανούλη και Πρίντεζη.

Εξαιρετικό ματς από Μπιρτς και Μιλουτίνοφ από πλευράς Ολυμπιακού. Μπογκντάνοβιτς και Κάλινιτς ήταν εκπληκτικοί από πλευράς Τούρκων.

Με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μπιρτς ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός, με τον Ζέλικο Ομπράνοβιτς να παρατάσσει στο παρκέ τους Ντίξον, Μπογκντάνοβιτς, Κάλινιτς, Βέσελι και Ούντο.

Φουριόζα και λόγω... κόσμου η Φενέρ!

Το πρώτο δεκάλεπτο στο "Σινάν Ερντέμ" ήταν παράσταση για έναν ρόλο, καθώς η ομάδα του Ζοτς μπήκε δυναμικά στο παρκέ και με την δύναμη και το σπρώξιμο από τον κόσμο, πήρε γρήγορα προβάδισμα μέχρι και οκτώ πόντων. Με Βέσελι και Κάλινιτς να σκοράρουν οι γηπεδούχοι έκαναν το 5-1, αλλά με πόντους των Μπιρτς και Σπανούλη, οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν μπροστά με 5-6.

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού σε αυτή την πρώτη περίοδο ήταν η περιφερειακή άμυνα, αφού η Φενέρ κατάφερε να ευστοχήσει σχεδόν σε όλα τα ελεύθερα τρίποντα που δοκίμασαν οι παίκτες της, είτε ο Κάλινιτς, είτε ο Ντίξον. Ο πρώτος έκανε τρομερή δουλειά στο επιθετικό κομμάτι και μαζί με τον συνήθη... ύποπτο, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ηγούνταν της προσπάθειας της τουρκικής ομάδας.

Το 16-8 μετετράπη σε 16-13 με ένα μικρό σερί 0-5 του Ολυμπιακού, ωστόσο οι παίκτες του Ομπράντοβιτς ήταν ασταμάτητοι έξω από τα 6.75μ. και με νέα τρίποντα από Κάλινιτς και Μπογκντάνοβιτς ξέφυγαν με 26-18, στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Έπιασε τόπο η ερυθρόλευκη άμυνα και... buzzer beater από Μπιρτς!

Το +9 (27-18) υπέρ της Φενέρ ήταν η μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι μέχρι εκείνο το σημείο, ωστόσο κάπου εκεί ο Ολυμπιακός δυνάμωσε την άμυνά του και παίρνοντας σκορ από πολλούς παίκτες και μεγάλη βοήθεια από τον Ουότερς στο οργανωτικό κομμάτι, κατάφερε και μείωσε σε 29-25, ύστερα από τρομερή κίνηση του Μιλουτίνοβ.

Πέντε συνεχόμενοι πόντοι από τον "καυτό" Μπογκντάνοβιτς πήγαν το σκορ στο 34-25 και στο +10 (35-25) για πρώτη φορά στο 17ο λεπτό του τελικού.

Πρίντεζης και Μάντζαρης σκόραραν για τρεις, ενώ ο εξαιρετικός Μπιρτς έβαλε την μπάλα στο καλάθι μετά από καραμπόλα στο τέλος του δεκαλέπτου, για να διαμορφώσει το 39-34 του ημιχρόνου, με τους Πειραιώτες να μπαίνουν ξανά στο παιχνίδι και να παίρνουν ψυχολογία εν όψει δεύτερου μέρους.

Απομακρύνθηκε... επικίνδυνα η Φενέρ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα τρίποντο από κάθε ομάδα, από Ντίξον και Μάντζαρη, αντίστοιχα, ενώ ο δεύτερος πέτυχε ακόμα ένα για να ρίξει την διαφορά στους 4 (44-40) και να δώσει στο ματς χαρακτήρα ντέρμπι. Ένα απίστευτο κάρφωμα του Μιλουτίνοφ διαμόρφωσε το 46-42, αλλά ο Σλούκας σκόραρε τους πρώτους του πόντους του στον τελικό και με τρίποντο έκανε το 49-42 για τη Φενέρ.

Σε εκείνο το σημείο ο αγώνας έδειξε να φεύγει από τα χέρια των Ερυθρόλευκων, αφού εκτός από τους Μπιρτς, Μιλουτίνοφ και Μάντζαρη, υπήρχε δυσκολία στην επίθεση.

Σπανούλης και Πρίντεζης κινούνταν σε πολύ ρηχά νερά με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ξεφεύγουν εύκολα με δικά τους καλάθια και να ξεφεύγουν με 13 πόντους (57-44) με τρίποντο του Ντατόμε στο 28', με τον ίδιο να διαμορφώνει και το 60-46, λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, που έληξε με 60-48 ύστερα από καλάθι του Μπιρτς.

Δεν μπόρεσε ο Ολυμπιακός...

Η τελευταία περίοδος ανήκε και πάλι στη Φενέρ, η οποία αποδείχτηκε ανώτερη από τον Ολυμπιακό και έγινε η πρώτη ομάδα από την Τουρκία που κατακτά την Ευρωλίγκα. Η διαφορά άρχισε να ξεφεύγει πολύ και με τρίποντο του Άντιτς έφτασε στο +18 (68-50), την ώρα που οι Ερυθρόλευκοι έδειχναν ανήμποροι να ακολουθήσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων.

Το 73-54 στο 35' σήμανε και τυπικά το τέλος, καθώς ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με τη Φενέρ να φτάνει στη νίκη με 80-64 και να χρίζεται πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της, έχοντας τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο της, ο οποίος έφτασε τα 9 τρόπαια.

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 39-34, 60-48, 80-64

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Ούντο 10 (9 ρ., 5 κοψ.), Μαχμούτογλου, Άντιτς 4 (1), Μπογκντάνοβιτς 17 (3), Σλούκας 3 (1 τρ., 5 ασ.), Νάναλι 2, Βέσελι 8 (8 ρ.), Κάλινιτς 17 (4 τρ., 5 ρ., 5 ασ.), Ντίξον 8 (2), Ντουβερίογλου, Ντατόμε 11 (2)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 7 (1), Μπιρτς 14, Γιανγκ, Τολιόπουλος 3 (1), Σπανούλης 9 (2 τρ., 8 ασ.), Ουότερς 2, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 10, Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου 3 (1), Μάντζαρης 9 (3)  

Τα στατιστικά των δύο ομάδων:

Φενέρμπαχτσε: 13/31 δίποντα, 13/25 τρίποντα, 15/19 βολές, 38 ριμπάουντ, 20 ασίστ, 2 κλεψίματα, 7 λάθη, 9 κοψίματα:

Ολυμπιακός: 14/35 δίποντα, 9/26 τρίποντα, 9/12 βολές, 23 ριμπάουντ, 18 ασίστ, 7 κλεψίματα, 5 λάθη, 2 κοψιματα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags