Facebook Pixel Φοβερή αποκάλυψη Ιωαννίδη για Διαμαντίδη: "Εγώ τον έστειλα στον Παναθηναϊκό!
| 2017-06-14 22:40:00

Φοβερή αποκάλυψη Ιωαννίδη για Διαμαντίδη: "Εγώ τον έστειλα στον Παναθηναϊκό!

Φοβερή αποκάλυψη Ιωαννίδη για Διαμαντίδη: "Εγώ τον έστειλα στον Παναθηναϊκό!

Κέντρισε το ενδιαφέρον με τα λεγόμενά του στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια από το Ευρωμπάσκετ του 87' ο "Ξανθός"!

Ο Γιάννης Ιωαννίδης συμμετείχε στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ 1987, καθώς βράβευσε τον τότε προπονητή της εθνικής Ελλάδος, Κώστα Πολίτη.

Ο «Ξανθός», μάλιστα, αποκάλυψε ότι είχε συμβουλέψει τον Δημήτρη Διαμαντίδη να πάει στον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε αρκετούς Έλληνες παίκτες, ώστε να είναι έτοιμος ο «κορμός» της εθνικής Ελλάδος.

Αναλυτικά, τα λεγόμενα του Γιάννη Ιωαννίδη και του Κώστα Πολίτη:

Αρχικά, ο τότε ομοσπονδιακός τεχνικός ανέφερε: «Εμείς οι προπονητές ό,τι κάνουμε, το κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Εγώ το '85 απέτυχα σαν προπονητής, αλλά η διοίκηση με στήριξε από το '83. Με την διοίκηση, τους παλιούς και τους νέους καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα, της οποίας η παρουσία ήταν πολύ καλή κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Η υποδοχή του όλου του κόσμου, από το ξενοδοχείο μέχρι το ΣΕΦ, ήταν πρωτόγνωρη. Μπαίναμε στο γήπεδο με μια ψυχολογία τελείως διαφορετική. Η δουλειά μου είχε να κάνει και με την καλή ατμόσφαιρα της ομάδας, την ψυχολογία των παικτών. Ό,τι βγάζεις έξω από το γήπεδο, το ίδιο βγάζεις και μέσα. Ήταν ένα ανέλπιστο αποτέλεσμα, αλλά τρώγοντας άνοιξε η όρεξη, κι έτσι φτάσαμε σε αυτή την επιτυχία».

Την σκυτάλη πήρε ο Ιωαννίδης, που υποστήριξε: «Ό,τι προβλήματα έχουμε, αν το μπάσκετ δεν προχωρά ενωμένο, τότε θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Πρέπει να λειτουργήσει το σύνολο για το καλό όλων. Αυτή η Εθνική ήταν δική μου (σ.σ. είχε 4 παίκτες από τον Άρη). Είπα στον Κίμωνα Κουλούρη τότε "πες στον Βασιλακόπουλο πως αν θέλει η ομάδα να έχει επιτυχίες, θα πρέπει Γκάλης και Γιαννάκης να παίξουν μαζί, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα. Αν μάθουν να παίζουν μαζί, τότε θα είναι έτοιμη η ομάδα". Δεν μπορεί να γίνει μια ομάδα καλή αν δεν υπάρχουν βάσεις. Αν παίρνω έναν παίκτη από εδώ και έναν από εκεί δεν θα κάνει τίποτα. Έχουμε μέλλον, νέα παιδιά και πρέπει να τα βοηθήσουμε, να βάζουμε τον εγωισμό μας κάτω. Όταν ήρθε ο Διαμαντίδης και μου είπε "που να πάω;", του είπα στον Παναθηναϊκό κατευθείαν, για να είναι έτοιμη η Εθνική».

Για το περιστατικό που είχε συμβεί μεταξύ Πολίτη και Γκάλη στο περιβόητο ματς με τους Αμπελόκηπους το 1994 ανέφερε: «Στον Πολίτη δεν μπορείς να βρεις ψεγάδι, αλλά πρέπει να πούμε κι αυτό: ο Γκάλης άλλαξε το μπάσκετ. Αυτό που πρέπει να περνάει πάντα είναι: έχω πρόβλημα αθλητικά; Θα το λύσω προσωπικά με όποιον το έχω. Χάσαμε τον Γκάλη και χάσαμε στα πρωταθλήματα. Όλα θα έρθουν μόνο αν είναι όλη η κατάσταση σωστή».

Ο Κώστας Πολίτης ανέφερε στην συνέχεια, απαντώντας στον «Ξανθό»: «Ο Γκάλης και ο Γιαννάκης βρέθηκαν στην Εθνική από άλλα μετερίζια. Ο Γκάλης, ο οποίος είναι ένα ίνδαλμα για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και για την κοινωνία, τότε ήταν ενωμένος με την ομάδα, τώρα είναι ξεχωριστός. Εκείνη την εποχή ήταν ενωμένος με την ομάδα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags