Facebook Pixel Ντρου, έπρεπε να παρακαλέσεις
| 2011-07-16 18:35:00

Ντρου, έπρεπε να παρακαλέσεις

Ντρου, έπρεπε να παρακαλέσεις

Ο Θανάσης Ασπρούλιας σχολιάζει την αποχώρηση του Ντρου Νίκολας από τον Παναθηναϊκό

Το ανεμιστηράκι του υπολογιστή δεν πρόλαβε να σταματήσει από το προηγούμενο blog με το οποίο επικοινωνήσαμε. Μόλις ελάχιστες ώρες πέρασαν από τότε που αποδεχόμασταν την άποψη που ανέφερε ότι μείωση χωρίς θύματα δε γίνεται. Τότε που όλοι σκεφτόμασταν... “Κρίμα (για τον Ντρου) μεν, αλλά...”.

Τότε που γράφαμε όμως, ότι και ο τρόπος με τον οποίο λύνεις μία συνεργασία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, όταν είσαι μεγάλη ομάδα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένα τεράστιο club. Φέτος όμως, πραγματικά κάνει ό,τι μπορεί για να αποχαρακτηριστεί. Σήμερα, φίλοι και φίλες, ο Παναθηναϊκός εκτέθηκε, έκανε (ακόμα ένα) τραγικό λάθος, έστειλε το μήνυμα ότι αυτή τη στιγμή στην ομάδα δεν υπάρχει τίποτα που να λειτουργεί. Το γράφουμε καιρό, στηρίζοντας τις αράδες μας στην εικόνα, την αίσθηση, το ένστικτο, την πληροφόρηση. Πλέον, όμως, υπάρχει και η απόδειξη, η τρανή απόδειξη. Δεν είναι αγωνιστική πράξη, δεν είναι η απώλεια ενός παίκτη, δεν είναι ένα λάθος τακτικής. Είναι ένα λάθος ολόκληρης της κοσμοθεωρίας, που μπορεί το αυτί σας να λογίζεται ως ασήμαντη λεπτομέρεια, στο δικό μου, όμως κάτι πάρα πολύ περισσότερο.

Ποια είναι η απόδειξη; Είναι αυτή, η φαιδρή, ανακοίνωση των 11 λέξεων για τη λύση της συνεργασίας με τον Ντρου Νίκολας. Με μία ντροπιαστική για το κύρος και την ιστορία ενός συλλόγου όπως είναι ο Παναθιηναϊκός. “Χώρισαν και τυπικά οι δρόμοι του Παναθηναϊκού και του Ντρου Νίκολας” ανέφερε το κείμενο που επισημοποιούσε την αποχώρηση ενός παίκτη, που επί της εποχής του, οι πράσινοι κατέκτησαν δύο φορές την Ευρωλίγκα, τρία πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο. Ειλικρινά ακροβατώ μεταξύ του αυτονόητου και του επεξηγηματικού. Αλήθεια, χρειάζεται να αναφέρω με ποιο τρόπο θα έπρεπε ο Παναθηναϊκός να αποχαιρετήσει αυτό το παιδί; Δεν είναι προφανέστατο; Ούτε ένα δημόσιο ευχαριστώ; Ούτε μία αναφορά σε αυτά που κατάφερε με τον Παναθηναϊκό και πρόσφερε σε αυτόν; Τίποτα. Διάβασα έναν ωραίο τίτλο στο internet.... “Σε λίγο θα του ζητήσουν και διατροφή”. Πόσο εύστοχος Θεέ μου!

Ο Παναθηναϊκός απάντησε σαν απατημένος σύζυγος, απαξιώνοντας έναν παίκτη που ουσιαστικά παρακάλεσε για να μείνει στην πρώτη ομάδα της ευρωπαϊκής καριέρας του που όχι μόνο αγάπησε, αλλά λάτρεψε. Για ένα παιδί που περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά βλέποντας ότι ουδείς ασχολείται μαζί του, αποφάσισε να κάνει το απόλυτο ...έγκλημα. Να διασφαλίσει το μέλλον του! Φαίνεται ότι ο Νίκολας δεν παρακάλεσε πολύ για να δικαιούται ένα ευχαριστώ στο φινάλε της καριέρας του στον Παναθηναϊκό! Λες και ήταν αυτός που ζήτησε αύξηση 40% στο υπάρχον συμβόλαιό του... Λες και δεν ήταν ο Παναθηναϊκός που ήθελε να τον “στειίλει” παρότι είχε ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο... Δεν εκτιμήθηκε καν το γεγονός ότι ενώ ο Νίκολας όπως κάθε παίκτης, θα μπορούσε να αναπαυτεί πάνω στο συμβόλαιό του και να μην το κουνήσει ρούπι, διασύροντας τον σύλλογο. Οπως μπορεί να κάνει κάθε παίκτης...

Με αυτή την απαράδεκτη ανακοίνωση των 11 λέξεων, ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι αυτό το καλοκαίρι, κάτι δεν πάει καλά... Δε θα μπω στη διαδικασία να εξηγήσω ότι σύλλογος που δε σέβεται το παρελθόν του δεν έχει μέλλον. Είναι γνωστά αυτά. Ξέρετε κάτι όμως.... Οσους τίτλους κι αν πάρει ένα κλαμπ, οι χειρισμοί και οι πρακτικές που κάνει σε θέματα προσωπικών σχέσεων παραμένουν. Σαν να είναι γραμμένες με ανεξίτηλο μελάνι. Στο παρελθόν, οι πράσινοι έχουν κάνει παρόμοια λάθη....

Οπως για παράδειγμα με τον τρόπο που επιδίωξαν τη φυγή του μεγάλου Ντέγιαν, την αντιμετώπιση του Ντάριλ Μίντλετον όταν ο παίκτης λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του εξαιτίας μίας εμβολής... Ωστόσο, αυτά τα παραδείγματα αν και είναι σημαντικά και πολύ σοβαρά, δε γίνεται να χαρακτηρίσουν την ιστορία ενός συλλόγου. Σε γενικές γραμμές οι παίκτες δεν πρέπει να έχουν παράπονα από τον Παναθηναίκό σε θέματα συμπεριφοράς. Αν αυτό που έγινε σήμερα, με την ανακοίνωση για τον Ντρου, είναι δείγμα της φιλοσοφίας μίας νέας εποχής, να τη χαίρεστε αγαπητοί κύριοι.

Πηγή: leoforos.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags