Facebook Pixel "Σ' αυτούς τους δύο μπορεί να βασιστεί ο ΠΑΟ" - "Εξαιρετικός πασέρ ο ένας, φοβερός σουτέρ ο άλλος"!
| 2017-06-24 19:59:00

"Σ' αυτούς τους δύο μπορεί να βασιστεί ο ΠΑΟ" - "Εξαιρετικός πασέρ ο ένας, φοβερός σουτέρ ο άλλος"!

του Γιώργου Κτενά
"Σ' αυτούς τους δύο μπορεί να βασιστεί ο ΠΑΟ" - "Εξαιρετικός πασέρ ο ένας, φοβερός σουτέρ ο άλλος"!

Ο Γιώργος Λημνιάτης μιλάει στο sportdog.gr για δύο μεγάλους στόχους του Τριφυλλιού. Διαβάστε τι πιστεύει για τον καθένα ο έμπειρος προπονητής και τι περιμένει!

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στην αξία των Ντόρσεϊ - Μήτογλου ο Γιώργος Λημνιάτης, με αφορμή την παρουσία των ονομάτων των δύο νεαρών στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού.

Ο συνεργάτης τού Ηλία Παπαθεοδώρου στον πάγκο τής Εθνικής Νέων Ανδρών, σχολίασε ακόμα μέσω του sportdog.gr ότι είναι λίγοι οι Έλληνες παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο και, προφανώς, αυτοί οι δύο είναι τέτοιοι, ενώ αναφέρθηκε και στα ατομικά χαρακτηριστικά που τους κάνουν και ξεχωρίζουν.

Κύριε Λημνιάτη, ποια είναι η άποψή σας για την πρόοδο του Ντόρσεϊ; Τον γνωρίζετε χρόνια, παρακολουθείτε την εξέλιξή του.

"Φυσικά και τον παρακολουθώ και έχω σχηματίσει άποψη για την αξία του. Είναι παιδί που έχει προοδεύσει πολύ και έχει δουλέψει στις αδυναμίες του. Έχει μεγάλη ικανότητα στο επιθετικό κομμάτι, μπορεί να σουτάρει μακριά από την μπάλα με σκριν, αλλά και μετά από ντρίπλα. Επίσης, μπορεί να δημιουργήσει, είναι εξαιρετικός πασέρ και το αθλητικό κομμάτι τον βοηθάει να είναι καλός και στα αμυντικά του καθήκοντα"

Ποια είναι η θέση του στο παρκέ;

"Μπορεί να παίξει τόσο στη θέση 1 όσο και στη θέση 2. Περισσότερο στη θέση 2 νομίζω, αν και στο σύγχρονο μπάσκετ δεν υπάρχουν θέσεις. Σημαντρικό είναι να αναφέρουμε ξανά ότι είναι εξαιρετικός πασέρ και σε ανοιχτό γήπεδο και σε παιχνίδι 5 εναντίον 5".

Σήμερα το όνομά του υπάρχει στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού - Πιστεύετε ότι μπορεί να βρει θέση σε ομάδα με τέτοιες απαιτήσεις, όπως είναι ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός για παράδειγμα;

"Ναι, φυσικά και το πιστεύω. Έχει όλα τα στοιχεία για να παίξει σε ομάδα τέτοιου επιπέδου, είναι παιδί που μπορεί να τα καταφέρει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έχει κεντρικό στοιχείο το σουτ μετά από ντρίπλα, κάτι που ψάχνουμε στους Ευρωπαίους παίκτες και δεν το συναντάμε τακτικά. Θεωρώ ότι θα μπορούσε πολύ εύκολα να παίξει στον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό".

Ενδιαφέρον, σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπάρχει και για τον Μήτογλου, τον οποίο επίσης γνωρίζετε πολύ καλά.

"Ο Κώστας είναι ένα παιδί που είναι μακρύς και μπορεί να παίξει περισσότερο στη θέση 4. Όταν θέλεις να κάνεις προσαρμογή στο παιχνίδι, μπορείς να τον αξιοποιήσεις και σε άλλες θέσεις. Είναι εξαιρετικός σουτέρ για το ύψος του και τρέχει καλά στο γήπεδο. Λόγω του ύψους του και με το σουτ του σε πολύ υψηλό επίπεδο, είναι πολύ επικίνδυνος. Πρέπει να βελτιώσει κάποιους τομείς, όπως είναι η δύναμη".

Θα μπορούσε να βρει θέση σε ομάδα επιπέδου Παναθηναϊκού; Οι "πράσινοι", άλλωστε, φαίνεται ότι θέλουν να φτιάξουν ελληνικό κορμό και οι επιλογές δεν είναι πολλές σε αυτό το επίπεδο.

"Αν αποκτηθεί προφανώς θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Αλλά τόσο ο Μήτογλου όσο και ο Ντόρσεϊ έχουν στοιχεία για να βρεθούν άμεσα σε ομάδα τέτοιου επιπέδου και να έχουν ενεργό ρόλο, αλλά ταυτόχρονα να δημιουργήσουν και έναν κορμό για το μέλλον. Είναι και οι δύο γεννημένοι το 1996 και είναι παιδιά που προφανώς μπορεί να βασιστεί ο Παναθηναϊκός. Δεν είμαι σίγουρος αν θα γύριζαν στην Ευρώπη για να αγωνιστούν, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι πολύ καλή προοπτική η απόκτησή τους. Γιατί είναι μετρημένα τα κουκιά, είναι συγκεκριμένοι οι Έλληνες παίκτες που μπορούν να ξεχωρίσουν σε αυτό το επίπεδο".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags