Facebook Pixel Δήλωση με νόημα από Μίσσα για Εθνική: "Αυτό θα είναι αποτυχία" - Τι είπε για Αντετοκούνμπο
| 2017-06-28 13:07:00

Δήλωση με νόημα από Μίσσα για Εθνική: "Αυτό θα είναι αποτυχία" - Τι είπε για Αντετοκούνμπο

Δήλωση με νόημα από Μίσσα για Εθνική: "Αυτό θα είναι αποτυχία" - Τι είπε για Αντετοκούνμπο

Ο Κώστας Μίσσας αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που άπτονται της Εθνικής ομάδας, μετά την επισημοποίηση της πρόσληψής του στον πάγκο της.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε για το Ευρωμπάσκετ που πλησιάζει, λέγοντας πως αν η "γαλανόλευκη" δεν μπει στα μετάλλια θα είναι αποτυχία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο σημείο αναφοράς της ομάδας, που δεν είναι άλλο από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Μίσσας στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση προπονητή: «Αναμφισβήτητα τράβηξε αρκετά η διαδικασία επιλογής, αλλά από εκεί και πέρα δεν έχει καμία σημασία γιατί εγώ είμαι έντεκα χρόνια στην ομοσπονδία. Θα μπορούσε να υπάρχει μια πιο γρήγορη απόκριση, αλλά μέσα στην όλη διαδικασία αυτό δεν επηρεάζει τον προγραμματισμό, το στήσιμο και την παρουσία της εθνικής ομάδας. Υπήρχε ήδη προγραμματισμός για την προετοιμασία, τα φιλικά και όλα τα θέματα πριν την ανακοίνωση. Η Εθνική κινείται σε άλλη λογική από ένα σύλλογο, οπότε κάποια πράγματα δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο. Για μένα αυτή η ομάδα θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή και να προσπαθεί να κατακτήσει την κορυφή που της ανήκει».

Για τον στόχο στο Ευρωμπάσκετ: «Δεν μπορεί να υπάρξει καμία υπόσχεση. Στην προκειμένη περίπτωση αυτή η ομάδα πρέπει να είναι στα μετάλλια. Αν δεν είναι στα μετάλλια, τότε θα είναι αποτυχία. Νομίζω ότι προς τα εκεί πάμε. Δεν μπορώ να πω ότι θα παίξουμε καλό μπάσκετ, αφού ο στόχος είναι να κερδίζουμε. Πρόκειται για μια ομάδα με πολύ ταλέντο σε όλες τις θέσεις, θα υπάρχουν δώδεκα καλοί παίκτες και αν όλοι σεβαστούν το ροτέισιον τότε θα πάμε καλά. Όλοι πρέπει να δείξουν διάθεση και πάθος, γιατί η εθνική δεν είναι σύλλογος, είναι ομάδα καρδιάς και ψυχής που δεν έχει να κάνει με συμβόλαια, χρήματα και άλλα τέτοιου είδους θέματα. Όλοι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν».

Για τις δυσκολίες της θέσης του: «Το δύσκολο είναι ότι πρέπει να γίνουμε ομάδα σε τρεις μέρες. Δεν μιλάω για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά για τη διάθεση και τον ψυχισμό και πως βάζεις το εγώ κάτω από το εμείς γιατί εκπροσωπείς ένα έθνος που το κουβαλάς πίσω σου. Σαν ομάδα κουβαλάμε μια ιστορία και υπάρχει η ευθύνη που αυτού ου πρέπει να διαχειριστούμε. Θα πρέπει να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ο Γιάννης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες πεντάδες. Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει διαφοροποίηση από ευρωπαϊκό μπάσκετ με το NBA,. Για αυτό θα πρέπει να υπάρξει προσαρμογή σε συγκεκριμένα κομμάτια, από τη στιγμή που μαζί του παίζουν άλλοι τέσσερις παίκτες στο παρκέ. Δεν διαφωνώ ότι είναι το σημείο αναφοράς της ομάδας. Η διαφορά του είναι εξέλιξη του που είναι τεράστια και του το είπα, γιατί τον είχα πριν τρία χρόνια στην εθνική νέων ανδρών. Η ομάδα έχει παιδιά που από τη μικρή τους ηλικία φαινόταν η εξέλιξη τους και αυτό συμβαίνει αυτή την περίοδο. Είναι σε μια απ’ τις καλύτερες φάσεις τους αρκετοί παίκτες. Δεν φτάνει όμως το ταλέντο, αλλά η διάθεση, η ψυχή και το πόσο μπορεί κάποιος να σηκώνεται όταν πέφτει».

Για τον Τζώρτζη Δικαιουλάκο: «Το πρόβλημα του Τζώρτζη ήταν με την Πολκοβίτσε, το πρόβλημα ήταν να μπορέσει να τον αφήσει η ομάδα. Αυτό ήταν το βασικό και τίποτε άλλο. Είμαστε χρόνια μαζί και θα τον παντρέψω κιόλας στις 16 Ιουλίου»

Για την τελική επιλογή παικτών: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη. Μιλάω με τους παίκτες, συζητάμε και βρισκόμαστε σε επαφές. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα υπάρχει και η ανακοίνωση της τελικής επιλογής». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags