Facebook Pixel Γι’ αυτό διάλεξε Όγκαστ ο Πασκουάλ! Τα δυνατά του «όπλα» και πού θα βοηθήσει τον ΠΑΟ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-06-30 22:23:00

Γι’ αυτό διάλεξε Όγκαστ ο Πασκουάλ! Τα δυνατά του «όπλα» και πού θα βοηθήσει τον ΠΑΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Γι’ αυτό διάλεξε Όγκαστ ο Πασκουάλ! Τα δυνατά του «όπλα» και πού θα βοηθήσει τον ΠΑΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

To SportDog επιχειρεί μια πρώτη ανάλυση του νεοαποκτηθέντος σέντερ του Τριφυλλιού. Τα υπέρ και τα κατά και ο ρόλος για τον οποίο τον προορίζει ο Καταλανός τεχνικός!

O Ζακ Όγκαστ ανακοινώθηκε επίσημα από τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους πρωταθλητές Ελλάδος.

O ομογενής Έλληνας παίκτης αποτέλεσε «μήλον της έριδος» μεταξύ των Πρασίνων και του Ολυμπιακού, ωστόσο τελικά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που απέσπασε την υπογραφή του.

Άλλωστε, ο Όγκαστ είναι ένας παίκτης που ταιριάζει στη φιλοσοφία της διοίκησης του Τριφυλλιού και του Τσάβι Πασκουάλ, οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν ελληνικό «κορμό» στην ομάδα, με γηγενείς παίκτες που θα στελεχώσουν τον Παναθηναϊκό για χρόνια.

Παράλληλα, ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ρόστερ των Πρασίνων, οι οποίοι έψαχναν για έναν παίκτη ρακέτας. Ο Όγκαστ θα δώσει αρκετές ανάσες στον Μπουρούση στη θέση του σέντερ και παράλληλα θα επιτρέψει στον Κρις Σίνγκλετον να αγωνίζεται κυρίως στο «4», όπου είναι πιο αποτελεσματικός.

Επίσης, δεν πρέπει να λησμονήσουμε το γεγονός ότι μπορεί και ο ίδιος να αγωνιστεί ως «τεσσάρι» προσθέτοντας λύσεις και περισσότερα πιθανά σχήματα στο μπλοκάκι του Πασκουάλ.

Ο 23χρονος είναι παίκτης ρακέτας, αφού δεν διαθέτει περιφερειακό σουτ. Παρ’ όλα αυτά, έχει έφεση στο να απειλεί από κοντά όπως δείχνουν τα στατιστικά του, καθώς μέτρησε 11.7 πόντους ανά αγώνα πέρυσι στο τουρκικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ουσάκ Σπορτίφ και συνολικά 10 μ.ο. σε τέσσερις σεζόν στο κολλεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, είναι καλός αμυντικός (χαρακτηριστικό νούμερο οι 0.7 τάπες ανά αγώνα στις ΗΠΑ), ενώ κάνει αρκετή «βρώμικη» δουλειά στα ριμπάουντ (7.5 στην Τουρκία και 6.4 στις ΗΠΑ).

 

 


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags