Facebook Pixel Ούτε που τους ρώτησαν!
| 2011-07-18 17:51:00

Ούτε που τους ρώτησαν!

Ούτε που τους ρώτησαν!

Περίεργες καταστάσεις στον μπασκετικό Παναθηναϊκό αποκαλύπτει η συνέντευξη του Ντρου Νίκολας. «Ο Ιτούδης έπεσε από τα σύννεφα μόλις του είπα πως με ενημέρωσαν να βρω ομάδα…»
 

Αν και τα προηγούμενα χρόνια οι Ζέλικο Ομπάντοβιτς και Δημήτρης Ιτούδης είχαν την πρώτη και την τελευταία λέξη στον σχεδιασμό του μπασκετικού Παναθηναϊκού, τα πράγματα φαίνεται πως έχουν αλλάξει φέτος. Αυτό αποδεικνύεται και από την συνέντευξη του Ντρου Νίκολας στο Leoforos.gr, όπου ο Αμερικανός μιλάει με λεπτομέρειες για το «διαζύγιο» του από το «τριφύλλι».

Ο Νίκολας αναφέρει πως ήθελε να συνεχίσει στον ΠΑΟ και σημειώνει πως θα δεχόταν και μία μείωση της τάξεως του 30%, ωστόσο ξεκαθαρίζει πως ποτέ δεν του έγινε πρόταση να παραμείνει. «Όταν αναχώρησα από την Αθήνα, είχα στο μυαλό μου μόνο την επιστροφή. Να δουλέψω το καλοκαίρι και να γυρίσω πίσω, για να πετύχουμε κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ ο Παναθηναϊκός στην ιστορία του: το back to back στην Ευρωλίγκα. Ήταν ένα όνειρο να το καταφέρουμε. Η ουσία είναι ότι ένιωθα πραγματικά πολύ όμορφα. Εκείνη την ημέρα, λοιπόν, που με κάλεσε ο μάνατζέρ μου, λέγοντας ότι θα πρέπει να βρούμε άλλη ομάδα για να συνεχίσουμε, ένιωσα ένα τεράστιο σοκ. Δεν το περίμενα. Δεν μου είχε πει κανείς τίποτα φεύγοντας», είπε ο πρώην άσος των «πρασίνων» και συνέχισε: «Ασφαλώς και θα έμενα στον Παναθηναϊκό ακόμα κι αν μου ζητούσαν να κάνω μείωση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα που υπάρχουν και φυσικά ήμουν πρόθυμος να συζητήσω. Βεβαίως και θα αποδεχόμουν μια μείωση της τάξης του 20-25%, διότι όπως σου είπα ήθελα να επιστρέψω στην ομάδα. Αφενός, όμως, δεν έγινε καμία πρόταση κι αφετέρου αν η μείωση αφορούσε το 40-50%, αντιλαμβάνεστε ότι θα ήταν αδύνατον να παραμείνω».

Το πιο ενδιαφέρον όμως σημείο της συνέντευξης του Νίκολας, είναι αυτό στο οποίο αποκαλύπτει το… σοκ του Δημήτρη Ιτούδη, όταν του λέει πως θα φύγει από την ομάδα: «Ήταν 3-4 μέρες πριν από την οριστική συμφωνία με το Μιλάνο κι όταν πια είχα φτάσει πολύ κοντά στην υπογραφή. Μου τηλεφώνησε ο Δημήτρης Ιτούδης. Με πήρε ουσιαστικά για να κάνουμε μια κουβέντα. Να μου εξηγήσει τι γίνεται στον Παναθηναϊκό, αν θα παραμένω ικανοποιημένος και γενικώς μια συζήτηση που δεν είχε καμία σχέση με τη συνομιλία που είχαμε μέρες πριν με τον Μάνο. Προσωπικά νόμιζα ότι ήξερε τι γίνεται. Νόμιζα ότι είχε γνώση των δεδομένων. Κάποια στιγμή λέω στον Δημήτρη ότι η συζήτηση που κάνουμε φαίνεται να μην έχει νόημα, αφού από τον Παναθηναϊκό μού τηλεφώνησαν πριν καιρό και μου είπαν να ψάξω ομάδα. Ο κόουτς έπεσε από τα σύννεφα. Δεν γνώριζε τίποτα από όλα αυτά. Έμοιαζε να είναι απόλυτα αιφνιδιασμένος κι έκπληκτος από αυτή την εξέλιξη».

Τα τελευταία λόγια του Νίκολας είναι πολύ σημαντικά, καθώς δείχνουν πως τα πράγματα και οι ισορροπίες στον μπασκετικό Παναθηναϊκό αλλάζουν. Οι Ομπράντοβιτς και Ιτούδης όχι μόνο δεν μπορούν να φέρουν τους παίκτες που θα ήθελαν, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά όπως φαίνεται δεν μπορούν καν να κρατήσουν αυτούς που θέλουν στο ρόστερ…
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags