Facebook Pixel Σκληρές αλήθειες από τον Παπαθεοδώρου
| 2017-07-24 11:55:00

Σκληρές αλήθειες από τον Παπαθεοδώρου

Σκληρές αλήθειες από τον Παπαθεοδώρου

Ο "αρχιτέκτονας" του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ U20 για την Εθνική Νέων, ο προπονητής Βασίλης Παπαθεοδώρου, δεν μάσησε τα λόγια του όσον αφορά στο μέλλον των νεαρών παικτών.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για το μέλλον που έχουν τα παιδιά, τις αποφάσεις που καλούνται να πάρουν και ξεκαθάρισε ότι υπάρχει χώρος για αυτά στο ελληνικό πρωτάθλημα...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

-για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε:
«Είναι μια διαδικασία δύσκολη και επίπονη για κάποιον που είναι επαγγελματίας. Ειδικά η εφετινή σεζόν είναι περισσότερο δύσκολη που ήμουν και εκτός Ελλάδος. Είναι, βέβαια, όμορφο το να είσαι με μια ομάδα με παιδιά που έχουν όνειρα και φιλοδοξίες. Επειδή ήταν το τέλος μιας συνολικής πορείας συγκινήθηκα λίγο παραπάνω».

-για τις εκτιμήσεις που έκανε πριν τη διοργάνωση:
«Η εκτίμηση που είχαμε κάνει δεν ήταν αισιόδοξες λόγω των απουσιών. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες με παιδιά με μεγαλύτερη παρουσία στα πρωταθλήματα αλλά και εμείς είχαμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Εμείς λειτουργούμε ως μια ομάδα όλα τα χρόνια. Υπάρχει ένα πλάνο τεσσάρων ετών. Υπάρχουν συνήθειες και όταν μπαίνουν τα δύσκολα ξέρεις τι κάνεις. Υπάρχει ένα πλάνο.

Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα τη νίκη με την Ισπανία με τέτοιο σκορ. Αγγίξαμε το τέλειο. Μακράν η καλύτερη εμφάνιση στο πρωτάθλημα. Μην νομίζεται ότι είναι εύκολο να ανατρέψεις ένα σκορ. Υπάρχει ένα ένστικτο αυτοσυντήρησης. Το είδαμε σε παιχνίδια στη διοργάνωση, με καλύτερο παράδειγμα σε αυτό με τους Λιθουανούς».

-για το μέλλον των παιδιών:
«Πλέον δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να συμβεί. Τους δόθηκε άλλη μια ευκαιρία. Ο καθένας πρέπει να πάρει την απόφασή του. Μπορεί να χρειαστεί να φύγεις από μια μεγάλη ομάδα και να πας κάπου για να κάνεις το αγροτικό σου... Κανείς δεν μπορεί να παίξει απευθείας στον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό. Αν πάρει τις σωστές αποφάσεις όμως μπορείς.

Συζητάμε για ένα ελληνικό πρωτάθλημα με ομάδες με μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Υπάρχει χώρος για τα παιδιά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αρκεί βέβαια και να εμπιστευθούν τα παιδιά. Πρέπει να υπάρχει η συνεννόηση ότι θα δώσουμε χρόνο στα παιδιά αλλά θα φάμε και σφαλιάρες» 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags