Facebook Pixel Ο Τζέιμς Ουάιτ είναι ο αντι-Σάτο...
| 2011-07-21 07:33:00

Ο Τζέιμς Ουάιτ είναι ο αντι-Σάτο...

Ο Τζέιμς Ουάιτ είναι ο αντι-Σάτο...

Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει τον λόγο, για τον οποίο θα πρέπει να αισθάνεται χαρούμενος ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Aναλυτικά το άρθρο του:

Ο Παναθηναϊκός έχει κρατήσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον Μάικ Μπατίστ, τον Κώστα Τσαρτσαρή (χθες έκλεισε η συμφωνία) και τον Νικ Καλάθη, ομοίως το ίδιο ισχύει και για τους Κώστα Καϊμακόγλου και Ίαν Βουγιούκα.

Για τον Άλεκς Μάριτς δεν έχει βγει προς τα έξω κάτι περί του αντιθέτου, άρα μάλλον κι αυτόν πρέπει να τον βάλουμε σε αυτούς, που μένουν. Αν και στο ελληνικό μπάσκετ για τίποτα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος πλέον, μιλάμε κατ' αρχάς για επτά παίκτες του Παναθηναϊκού, που συνεχίζουν στο πόστο τους από την περυσινή πετυχημένη ομάδα. Αυτή, που σήκωσε την Ευρωλίγκα και πήρε το ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι επτά παίκτες είναι μία πολύ καλή βάση, πάνω στην οποία μπορεί να βασιστεί και να χτίσει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αν μείνουν και ο Ρομέιν Σάτο με τον Στράτο Περπέρογλου, τότε ο Ζοτς δεν θα πανηγυρίζει ακριβώς, αλλά το μελιτζανί χρώμα, που πιθανόν να είχε το πρόσωπο του μέχρι πριν από μερικές μέρες (βλέποντας παντού στασιμότητα), θα εξαφανιστεί.

Βλέπετε, από κει και πέρα θα ψάχνει στην ουσία μόλις για τρεις παίκτες. Ή για δύο αν μείνει και ο Τέπιτς, κάτι, που τώρα δεν είναι καθόλου σίγουρο. Θα ψάχνει δηλαδή αντικαταστάτη του Αντώνη Φώτση και του Ντρου Νίκολας, που θα συνεχίσουν την καριέρα τους στο Μιλάνο. Πρόκειται για δύο σπουδαίους παίκτες, αλλά ισχύει και σε αυτή την περίπτωση το "ουδείς αναντικατάστατος". Ειδικά όταν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό, έναν Παναθηναϊκό, που εκτιμάμε ότι θα του έχουνε μείνει εννιά παίκτες από την περυσινή ομάδα.

Η σεζόν, που μας πέρασε, είναι χαρακτηριστική για το "τριφύλλι". Του έφυγαν Πέκοβιτς, Σπανούλης και Γιασικεβίτσιους, αλλά πήρε και Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα. Κάθε μέρα δεν είναι του Άι-Γιάννη συμφωνούμε, αλλά μιλάμε για την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και που όσον αφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα βρει αν μη τι άλλο απέναντι της έναν πλούσιο Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό, δηλαδή, που θα έχει δώσει του κόσμου τα εκατομμύρια, όπως έκανε τις προηγούμενες χρονιές. Κανείς δεν αποκλείει να την πατήσει από έναν πιο συνετό οικονομικά Ολυμπιακό, αλλά ο Παναθηναϊκός παίρνοντας ως δεδομένο ότι του μένουν οι εννιά παίκτες από το περυσινό ρόστερ, θα είναι και πάλι το φαβορί.

Και πάμε και στον Τζέιμς Ουάιτ, τον παίκτη, που ακούγεται έντονα ότι προσθέτει στο ρόστερ του ο πρωταθλητής Ευρώπης. Είναι ένας παίκτης με αξιοσημείωτες δυνατότητες και πλέον με σημαντική εμπειρία. Το 2007-2008 είχε έρθει για πρώτη φορά στην Ευρώπη, αλλά στην Φενέρ δεν έδειξε πολλά πράγματα. Επέστρεψε στο ΝΒΑ, έπαιξε για λίγο στους Ρόκετς, για να γυρίσει και πάλι στα μέρη μας. Και να δείξει τις επιθετικές του αρετές τόσο στην Σπαρτάκ (ναι, του Μαυροκεφαλίδη), όσο και στην ιταλική Σάσσαρι του Δημήτρη Τσαλδάρη.

Το θέμα με τον Ουάιτ και τον κάθε Ουάιτ είναι πως θα "κολλήσει" με τον Ομπράντοβιτς και τα συγκεκριμένα πράγματα, που ζητάει ο πλέον επιτυχημένος προπονητής. Γιατί και άλλοι πολύ καλοί Αμερικάνοι έχουν πάει στον Παναθηναϊκό, αλλά απέτυχαν.

Συν τοις άλλοις θεωρούμε ότι ο Ουάιτ πιο πολύ είναι αντί-Σάτο, παρά αντί-Νίκολας. Όχι ότι δεν μπορεί να παίξει μαζί με τον Σάτο, αλλά ταιριάζει πιο πολύ σε ένα σχήμα με Διαμαντίδη, Καλάθη. Με δύο παίκτες, δηλαδή, που να παίζουν πολύ με την μπάλα στα χέρια.

Θα κλείσει ο Ουάιτ είναι το θέμα; Χθες λεγόταν ότι είναι κοντά, αλλά μέχρι να κλείσει υπάρχει απόσταση.

Πάντως, μην νομίζετε ότι είναι και πολλές οι λύσεις "γυαλιστέρων" Αμερικάνων γκαρντ-φόργουορντ, τουλάχιστον στο ευρωπαϊκό κομμάτι. Λέμε "γυαλιστερών", γιατί ναι μεν ο Παναθηναϊκός δεν θα δώσει πολλά χρήματα για αυτή την θέση, δεν θεωρούμε, όμως, ότι θα πάρει ποτέ παίκτη, που έπαιζε π.χ στην Σλοβακία ή την Σλοβενία. Θα πάρει παίκτη, που είτε έπαιζε σε καλή ευρωπαϊκή ομάδα ή που αγωνιζόταν σε ποιοτικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έτσι πιστεύουμε, εκτός αν γίνει η έκπληξη από το ΝΒΑ. Ποιος ξέρει, θα δείξει....

Επαναλαμβάνουμε, όμως, ότι αν ο Ομπράντοβιτς μετρήσει εννιά παίκτες από το περυσινό ρόστερ, τότε δεν έχει κανέναν λόγο να ανησυχεί. Είναι κάτι, που δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί, με το οποίο να διαφωνούν.

Πηγή: superbasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags