Facebook Pixel Να μπορούσε να πάρει τον Γιάριτς ο Ολυμπιακός...
| 2011-07-21 08:19:00

Να μπορούσε να πάρει τον Γιάριτς ο Ολυμπιακός...

Να μπορούσε να πάρει τον Γιάριτς ο Ολυμπιακός...

Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει για το μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού στο μπάσκετ και τονίζει πόσο σημαντική θα ήταν η τυχόν μεταγραφή του Μάρκο Γιάριτς.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Σιγά, σιγά ο Ολυμπιακός προχωράει το κτίσιμο του ρόστερ του για την νέα χρονιά. Δεν θα είναι ελκυστικό όσο τις προηγούμενες σεζόν (οι λόγοι είναι γνωστοί και δεν χρειάζεται να τους αναφέρουμε για μία ακόμη φορά), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι το ίδιο ουσιαστικό. Τα χέρια του Ντούσαν Ίβκοβιτς, πάντως, θα μπορούσε να τα λύσει ο Μάρκο Γιάριτς, αλλά ο Σέρβος πλέι-μέικερ κάθε άλλο παρά καλές σχέσεις έχει με τον Ντούντα.

Και θα έλυνε τα χέρια του τελευταίου ο Γιάριτς, όχι μόνο επειδή είναι καλός παίκτης, αλλά επειδή πάνω από όλα έχει ελληνικό διαβατήριο. Θα έδινε έτσι την δυνατότητα στον Σέρβο προπονητή να πάρει έναν ακόμη ξένο παίκτη. Κάτι, που τώρα δεν θα μπορέσει να κάνει τη στιγμή, που και ο Νίκος Ζήσης, η άλλη ελληνική επιλογή εμπιστοσύνης στα γκαρντ, δεν είναι και μάλλον δεν θα γίνει διαθέσιμη. Η Σιένα τον βαστάει πολύ γερά.

Προς το παρόν, πάντως, ο Ολυμπιακός έχει δώσει προτεραιότητα στην στελέχωση της φροντ-λάιν. Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης είναι κοντά στο να ανανεώσει την συνεργασία του με τους Πειραιώτες και από κει και πέρα λογικά θα προστεθούν δίπλα του ο Κάιλ Χάινς με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. Πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε αντίστοιχη τριάδα τους Μπουρούση, Γλυνιαδάκη, Νεστέροβιτς. Σαφώς η περυσινή είναι καλύτερη, τουλάχιστον θεωρητικά.

Στο γήπεδο άλλωστε κρίνονται τα πάντα. Και επίσης φροντ-λάιν είναι και η θέση "4". Εκεί οι Πειραιώτες μπορούν να κάνουν την διαφορά. Πέρυσι είχαν τον Νίλσεν, τον Έρτσεγκ και στο τέλος τον Πρίντεζη. Φέτος έχουν τον τελευταίο και στα ενδεχόμενα είναι να προσθέσουν δίπλα του έναν πολύ καλό Αμερικάνο. Ο Τέρενς Μόρις είναι από αυτούς, που δίνουν το κάτι παραπάνω. Αλλά λύσεις υπάρχουν και στο ΝΒΑ. Και μάλιστα χωρίς να ξοδευτείς ιδιαίτερα.

Αν πορευτεί έτσι στους ψηλούς ο Ολυμπιακός, θα του μείνει μία θέση ξένου για τα γκαρντ. Και όπως έχει σημειώσει ο Σπύρος Καβαλιεράτος, ο Ρότζερ Μέισον αγωνιστικά είναι ιδανική λύση. Και ο Κέι Σι Ρίβερς δεν είναι άσχημος. Αν και, όπως πάντα αναφέρουμε, το θέμα είναι πάνω από όλα να έχεις σύνολο. Οι παίκτες από μόνοι τους όσο και καλοί να είναι, δεν μπορούν να φέρουν την άνοιξη. Με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Σε όλα αυτά, βεβαίως, πρέπει να προσθέσουμε ότι πρέπει να είναι καλός και ο παίκτης, που μαζί με τον Σπανούλη θα έχουν τα γκέμια του παιχνιδιού. Και αν ο Ολυμπιακός πάρει Χάινς, "4άρι" Αμερικάνο και σουτέρ Αμερικάνο, θα πρέπει ο πλέι-μέικερ να είναι κοινοτικός. Και τέτοιοι δεν υπάρχουν πολλοί. Ο Τζάαμπερ φαντάζει από τις καλύτερες λύσεις. Και επειδή δεν υπάρχουν πολλοί καλοί κοινοτικοί πλέι-μέικερ, δεν αποκλείεται οι Πειραιώτες να αλλάξουν τα πλάνα τους: παίρνοντας Αμερικάνο πλέι-μέικερ και βάζοντας κοινοτικό παίκτη στην θέση "4". Έναν τύπου Μίλκο Μπιέλιτσα.

Τα ονόματα (Μπιέλιτσα, Τζάαμπερ)-σε πολλούς φίλους του Ολυμπιακού και όχι μόνο- δεν φαντάζουν ελκυστικά. Γνωρίζουν, όμως, ότι η ομάδα τους κινείται έτσι πλέον: με όχι πολλά χρήματα. Συν τοις άλλοις οι διαθέσιμοι ποιοτικοί παίκτες -τουλάχιστον στον ευρωπαϊκό χώρο- είναι ελάχιστοι. Μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε με αγωνία το ξετύλιγμα του κουβαριού. Ή καλύτερα την συναρμολόγηση του "ερυθρόλευκου" παζλ.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags